כל המידע על פציעה בחרבות ברזל | זכויות ופיצויים | נכי צהל

כל המידע על פציעה במהלך מלחמת חרבות ברזל, הכרה כנכי צהל והזכויות

מלחמת חרבות ברזל שנפתחה בשמחת תורה גבתה חטופים, הרוגים ופצועים רבים. אנשי כוחות הביטחון, חיילים, שוטרים, אנשי מילואים אשר נפצעו או חלו בעקבות המלחמה צריכים להגיש תביעה למשרד הביטחון כדי להיות מוכרים כנכי צה"ל. תהליך ההכרה במשרד הביטחון וקביעת הנכות הקבועה הוא תהליך ארוך שיכול לקחת מספר שנים. במהלך התביעה יצטרך התובע להגיש שלל של בקשות, לבצע מספר רב של בדיקות רפואיות וזאת בכדי שיקבל את הזכויותיו ממשרד הביטחון. מאמר זה עונה על השאלות הפופולאריות לאנשי כוחות הביטחון בנפצעו במלחמה
פציעה בחרבות ברזל זכויות והכרה כנכי צהל

תוכן עניינים

מי יכול להגיש תביעה למשרד הביטחון על פציעה או מחלה במלחמת חרבות ברזל?

חוק הנכים קובע כי חייל בסדיר, חייל בקבע, איש מילואים, איש כוחות הביטחון, חבר כיתת הכוננות, משטרה ושירות בתי הסוהר שנפצעו בעקבות המלחמה יוכלו להגיש תביעה למשרד הביטחון כדי להיות מוכרים כנכי צה"ל, לצורך קביעת אחוזי נכות וזכויות. אזרחים אשר נפצעו במלחמה יוכלו להגיש תביעה לביטוח הלאומי לצורך הכרתם בפעולות איבה. משרד הביטחון והביטוח הלאומי שונים בתכלית, בצורת ההגשה, בהליך התביעה, בזכויות, פיצויים וכיוצ"ב.

חרבות ברזל פציעה והכרה כנכי צהל
חרבות ברזל

מתי להגיש תביעה למשרד הביטחון אחרי פציעה בחרבות ברזל?

כדאי להגיש את התביעה למשרד הביטחון על הפציעה או המחלה בהקדם האפשרי. הגשה מוקדמת של התביעה תאפשר הגשה של בקשות נוספות  כמו טיפולים, ליווי, סיוע, עזרה באשפוז וכו' על חשבון משרד הביטחון.

כמו-כן, חשוב לדעת, נכה אשר יגיש את תביעתו למשרד הביטחון עד שנה מיום הפציעה, מועד הכרתו במשרד הביטחון לצורך קבלת זכויותיו יהיה מיום הפציעה/שחרור מהצבא.

סרטוני מידע בנושא תביעה למשרד הביטחון בעקבות חרבות ברזל

הבעיות שיש עם הוועדה הרפואיות במשרד הביטחון

משרד הביטחון לא דואג מספיק לנכי צה"ל

פוסט טראומה בעקבות חרבות ברזל

ועדה רפואית במשרד הביטחון

הזכויות שחשוב לדרוש ממשרד הביטחון

אחוזי נכות על פוסט טראומה במשרד הביטחון

פציעה של כיתת הכוננות בחרבות ברזל

מתי מקבלים את התגמול במשרד הביטחון

פציעה במילואים בחרבות ברזל

מה לא אומרים בועדה רפואית

פציעה בחרבות ברזל ופינוי לבית החולים, מה כדאי לעשות?

עם הגעתכם לבית החולים, רמ 2 תספח אתכם תחתיה ומעכשיו הטיפול הרפואי יהיה באחריותה. לרוב, לאחר מס' ימים' רמ' 2 יפנו את אנשי המילואים של משרד הביטחון אליכם לצורך הגשת התביעה וימלאו עבורכם את התביעה למשרד הביטחון. חשוב לא להתמהמה, ולהגיש את התביעה מהר ככל הניתן. תביעה דרכם תזרז את תהליך ההכרה שלכם במשרד הביטחון וחבל בשלב הזה לבזבז זמן יקר כדי למצוא עורך דין.

לרוב אנשי המילואים של משרד הביטחון יקראו למסמכים "בקשה להכרה" אך בפועל מדובר בתביעה עצמה. 

עם ההכרה שלכם במשרד הביטחון  כדאי לפנות לעורכי דין מומחים בתביעות משרד הביטחון, אשר מכירים היטב את הזכויות, את הוועדות הרפואיות, את הרופאים, ואת המחוזות השונים בכדי שתהיו מיוצגים לאורך כל הדרך, וכל זה בכדי שתקבלו את מירב הזכויות, כספים ומירב הנכויות ממשרד הביטחון.

מה חשוב להקפיד כשמגישים את התביעה למשרד הביטחון ע"י אנשי המילואים של משרד הביטחון?

  1. חשוב להתלונן בפניהם על כל האיברים שנפגעו, על כל הכאבים והבעיות שאתם סובלים מהם בעקבות הפציעה/ המלחמה. לרוב, כשמגיעים לבית החולים, מרכז הפוקוס הרפואי נמצא בפגיעות המשמעותיות ולכן אין התייחסות ל"בעיות קטנות" "ופחות חשובות". במסמכי התביעה חשוב לציין את כל הבעיות, מהבעיה הגדולה ביותר עד לבעיה הקטנה ביותר. גם אם יש בעיות/ כאבים שעדין לא קיבלו טיפול רפואי או שעדין לא דווחו לצוות הרפואי, כדאי לכתוב גם אותם במסמכי התביעה.
  2. לבקש העתק של התביעה. אנשי המילואים עוזרים לכם למלא את התביעה והם אלה שמגישים אותם למשרד הביטחון, עם שליחת התביעה למעשה אין מישהו שממשיך ללוות אתכם בהליך התביעה, אין מי שידאג להגיש את כל הבקשות לצורך קבלת זכויות רבות, אין מי שידע לעדכן אתכם בזכויות המגיעות לכם. בחלק גדול מהמקרים, אי ידיעה של הזכויות תגרור אובדן זכויות שלא ישולמו רטרואקטיבית.

נפצעתם בחרבות ברזל?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מתי כדאי לפנות לעורך דין מומחה לתביעה למשרד הביטחון?

מיד לאחר הפציעה והמעבר לבית החולים נכון להגיש תביעה עם אנשי המילואים של משרד הביטחון, חשוב להגיש תביעה על כל הנכויות וחשוב לקבל העתק של התביעה. הגשת התביעה עם אנשי המילואים של משרד הביטחון תזרז את קליטת התביעה באגף השיקום. לאחר הגשת התביעה, לאחר שהנזק הרפואי התחיל להתגבש, כלומר הבעיות הרפואיות דווחו לשירותים הרפואיים, ניתן ורצויי לפנות לעורך דין המתמחה בתביעות משרד הביטחון.

עורך דין שכזה מכיר היטב את משרד הביטחון, מכיר באופן אישי את קציני התגמולים והנפשות הפועלות, מכיר את הוועדות הרפואיות, את המחוזות השונות ואת כל ההטבות שניתן ורצוי לדרוש.

עורך דין משרד הביטחון שמתמחה באופן בלעדי בתביעות כאלה יידע ליייצג אתכם בכדי שתקבלו את מירב הנכויות, מירב הזכויות, מירב התגמולים באופן המהיר והנכון ביותר.

חשוב לדעת, התביעה במשרד הביטחון תמשך במקרה הטוב שנה אחת, בזמן התביעה ייתקיימו מספר ועדות רפואיות במשרד הביטחון, יוגשו מספר רב של בקשות וההליך הוא ארוך, ההכרה המהירה דרך חרבות ברזל (הגשת התביעה דרך המתאמות) לא באמת מקצרת בסופו של דבר את התהליך, היא מקלה עליו אבל בסופו של דבר התביעה מתנהלת כרגיל.

חשוב לדעת: 

תביעה שלכם במשרד הביטחון צריכה לשרת את המשך החיים שלכם לצד הנכות שלכם, ככל שהתביעה תסתיים בהצלחה רבה יותר, כך החיים שלכם לצד הפציעה יהיו קלים יותר, ככל שהתביעה תדאג לזכויות רבות יותר ככה תתמשיכו לקבל אותם בעתיד. לתביעה הזו יש השלכות קריטיות לגורלכם בהקשר של הטיפולים הרפואיים, נפשיים, הטבות וזכויות שילוו אתכם לאורך כל חייכם ולכן חשוב לקחת את התביעה הזו ברצינות יתרה.

חרבות ברזל תביעה למשרד הביטחון הכרה כנכי צהל

האם חייב עורך דין לכל התביעות במשרד הביטחון?

חשוב לדעת שאת התביעה למשרד הביטחון ניתן לבצע ללא יצוג של עורך דין, ניתן להגיש את הבקשות לבד, ניתן להגיע לוועדה רפואית לבד וכיוצ"ב.

ייצוג של עורך דין עולה כסף ולכן לא תמיד כדאי להשתמש בשירותיו, לרוב כאשר מדובר במספר פגיעות, בנכויות שיכולות להיות גבוהות, כאשר ניתן להגיש בקשות מיוחדות כדי לקבל תגמולים נוספים, כאשר יש רצון להגיע למירב אחוזי הנכות, כדאי מאוד להיות מיוצגים על ידי עורך דין.

חשוב שעורך הדין אשר ייצג אתכם יהיה עורך דין מומחה בתביעות משרד הביטחון, עם ניסיון רב וחוות דעת חיוביות בכדי שתהיו בטוחים שהוא זה שיידע למצות את הזכויות שלכם.

עלות של ייצוג של עורך דין בתביעה למשרד הביטחון

עלות ייצוג בתביעות למשרד הביטחון משתנה בין משרדי עורכי דין. לכל משרד יש את המיומנות שלו ולכן יש הבדל בין ייצוג ע"י משרד המתעסק רק בנכי צה"ל לבין משרדי עורכי דין שמתעסקים בדיני נזיקין (תאונות דרכים, ביטוח לאומי) ועושים גם משרד הביטחון.

מרבית משרדי עורכי הדין המתמחים בייצוג מול משרד הביטחון גובים עלות של פתיחת הליך ושאר התשלום יהיה בהתאם לתוצאה (סכום כספי עבור כל אחוז נכות). ישנם משרדים שעלות הייצוג שלהם יהיה מחיר קבוע ללא קשר לתוצאה (Fixed price).

כמו-כן ישנם משרדים אשר יבקשו תגמול נוסף עבור כל הופעה בוועדה רפואית או בהגשת ערעור.

חשוב לבצע סימולציה של שכר הטרחה לפני חתימה על החוזה וזה בכדי להבין היטב את המשמעויות לשכר הטרחה, כדי שלא תהיו מופתעים. כמו-כן כדאי מאוד שהאינטרסים של המשרד היו זהים לאינטרסים שלכם, ולכן כדאי שחישוב התגמול יהיה בהתאם לתוצאה שתתקבל, ככל שתקבלו יותר, כך גם המשרד ירוויח יותר. במצב הזה, קיים הסיכוי גבוה ביותר שהמשרד ילחם על כל הזכויות והכספים המגיעים לכם.

 

כמה כסף אפשר לקבל מתביעה במשרד הביטחון?

מרכיב התגמול ממשרד הביטחון יהיה לאחר קביעת המעמד לאחר קביעת הנכות. מרכיב הפיצויים מורכב מהרבה מאוד פרמטרים ובקשות ולכן קשה מאוד לפרט ולכמת אותם בצורה תמציתית.

פיצוי ראשוני לפצועי חרבות ברזל

משרד הביטחון קבע קריטריונים לקבלת תגמול מידי לאחר הגשת התביעה למשרד הביטחון. תגמול זה הינו מענק ותגמול שיקוזז לאחר קבלת תגמול הנכות במשרד הביטחון.

  • פצוע קל :
    • מענק חד פעמי – 1,800 ₪ ומקדמה בגין תגמולים – 1,593 ₪
  • פצוע קל שאושפז:
    • מענק חד פעמי – 1,800 ₪ והוצאות אשפוז – 2,635 ₪
    • מקדמה בגין תגמולים – 1,593 ₪ בנוסף אם מאושפז – 4,228 ₪
    • הוצאות לבן משפחה – 8,571-17,141 ₪ עבור אובדן ימי עבודה, כלכלה, נסיעות ולינה.
  • פצוע בינוני וקשה:
    • מענק חד פעמי – 1,800 ₪ והוצאות אשפוז – 2,635 ₪
    • מקדמה בגין תגמולים – 4,248 ₪ בנוסף אם מאושפז – 5,270 ₪
    • הוצאות לבן משפחה – 8,571-17,141 ₪ עבור אובדן ימי עבודה, כלכלה, נסיעות ולינה
קצבת נכות במשרד הביטחון
קצבת נכות

פיצוי לאחר קביעת נכות במשרד הביטחון

גובה הפיצוי יהיהי בהתאם לקביעת הנכות, לא משנה אם היית טוראי, שוטר, רמטכל – כולם יקבלו תגמול זהה ממשרד הביטחון*

התגמול ממשרד הביטחון מתחלק ל שלושה חלקים.

  1. עד 9% נכות  – אין פיצוי כספי בכלל ממשרד הביטחון.
  2. מ10% – 19% נכות – מקבלים פיצוי חד פעמי שמתחיל ב57,000 ש"ח ל10% נכות ו 216,000 ש"ח ל19% נכות.
  3. מ 20% נכות יקבל הנכה גמלה חודשית בשיעור 53.1 ש"ח לחודש עבור כל אחוז נכות. כלומר 20% נכות יהיו שווים  1,062 ש"ח לחודש.

לטבלת התגמולים לפי אחוזי נכות של משרד הביטחון – לחצו כאן

כספים נוספים שניתן לקבל אחרי קביעה של 20% נכות ומעלה

קביעה של 20% נכות ומעלה מאפשרת הגשה של בקשות רבות נוספות כדי לקבל תגמולים נוספים. לדוגמא:

  • בזמן הלימודים האקדמאים ניתן לקבל תגמול חודשי שנע  בין 4,600 – 8,600ש"ח לחודש (תלוי באחוז הנכות ובמצב המשפחתי).
  • תשלום עבור ימי מחלה ממשרד הביטחון.
  • תשלום עבור חצי משרה או אי כשירות לעבודה.
  • שעות ליווי
  • אחזרת רכב
  • ועוד

אנשי מילואים יכולים להגיש בקשה מיוחדת בכדי לקבל קצבה נוספת שתחושב לפי השכר שקדם למילואים.

התגמולים הנוספים לעיתים גבוהים בהרבה מגמלה הבסיסית שמקבלים ממשרד הביטחון ולכן חשוב מאוד להכיר אותם ולדרוש אותם בזמן.

סרטוני מידע בנושא תביעה למשרד הביטחון בעקבות חרבות ברזל

הבעיות שיש עם הוועדה הרפואיות במשרד הביטחון

משרד הביטחון לא דואג מספיק לנכי צה"ל

פוסט טראומה בעקבות חרבות ברזל

ועדה רפואית במשרד הביטחון

הזכויות שחשוב לדרוש ממשרד הביטחון

אחוזי נכות על פוסט טראומה במשרד הביטחון

פציעה של כיתת הכוננות בחרבות ברזל

מתי מקבלים את התגמול במשרד הביטחון

פציעה במילואים בחרבות ברזל

מה לא אומרים בועדה רפואית

משך התביעה במשרד הביטחון

תביעת הנכות במשרד הביטחון תסתיים לאחר קביעת הנכות הקבועה (צמיתה). הכלל הוא שניתן לקבוע נכות קבועה לכל הפחות לאחר שנה מיום הפציעה/ניתוח. בתביעות נפשיות, במחלות מדובר בפרק זמן משמעותי יותר.

גם אם הופניתם לוועדה רפואית, הוועדה הרפואית תקבע נכות זמנית אשר תחייב אתכם בוועדה רפואית נוספת בתום תקופת הנכות – ועדת פג תוקף.

ככל שמדובר במספר נכויות, מספר איברים שנפגעו,  יתקיימו מספר ועדות רפואיות ולכן התביעה תתארך יותר.

יש עניין לסיים את התביעה כמה שיותר מהר, עם זאת, מה שבאמת חשוב הוא סיום התביעה על הצד הטוב ביותר, עם קביעת הנכות המקסימלים עבור כל האברים שנפגעו. לכן במצבים מסויימים כדאי באופן מחושב לפעול נכון מבלי להזדרז כדי לסיים את ההליך באופן חפוז.

עורכי דין מומלצים בתביעות נגד משרד הביטחון
פינוי פצועים

מה הסכנה של תביעה שלא התנהלה כמו שצריך?

תביעה שלא התנהלה נכון במשרד הביטחון ונידחתה, או שנקבעו דברים שאינם נכונים, אחוזי נכות נמוכים, תשפיע באופן קשה על המשך ההכרה במשרד הביטחון וקבלת טיפולים וזכויות ממשרד הביטחון להמשך החיים. מדובר בתביעה לפי חוק הנכים אשר מטרתה היא קבלת תגמולים, טיפולים וזכויות כנכי צה"ל. כאשר קצין התגמולים או הוועדות הרפואיות קיפחו אתכם, לעיתים התיקון יהיה קשה מאוד עד בלתי אפשרית. תתייחסו לתביעה הזו בצורה רצינית כדי שתהיו בטוחים שקיבלתם את מירב הזכויות.

תגמול עבור ימי מחלה ממשרד הביטחון

לאחר ההכרה של משרד הביטחון (העברה למעמד 03, 02) יכול התובע להגיש בקשה לתגמול טיפול רפואי (תט"ר) ממשרד הביטחון. את הבקשה יש להגיש בפניה דרך האתר למרפאה שבמחוז שלכם. לבקשה יש לצרף המלצה רפואית לימי מחלה מהרופא המטפל (בעדיפות לרופא המנתח), לצרף תלושי שכר שקדמו למילואים (רק לאנשי מילואים) ולהגיש את הבקשה לתטר חתומה.

המרפאה תעביר את הבקשה לרופא המחוזי לצורך אישורו ולאחר מכן תוזן הבקשה במערכת. חישוב השכר צריך להעשות על בסיס השכר שקדם למילואים – חשוב שתוודאו שאכן זה ככה. על החלטת הרופא המחוזי ניתן לערער בפני הרופא המרחבי.

את הבקשה לימי מחלה חייבים להגיש בסמיכות להכרה והגשת התביעה, הגשה מאוחרת של תגמול ימי המחלה תפגע בזכויות שלכם ולעיתים לא תהיו זכאיים לקבל תגמול רטרואקטיבית.

ניתן לקבל תגמול ימי מחלה ממשרד הביטחון עבור אנשי מילואים שנמצאים בימי מחלה ומשחוררים מהמילואים וכן חיילים בסדיר שבדיוק השתחררו. אנשי קבע, שוטרים, אנשי שירות הביטחון ימשיכו לקבל שכר ולכן לא יוכלו להגיש בקשה לימי מחלה.

פציעה בחרבות ברזל והכרה כנכי צהל
חרבות ברזל

איך מתנהלת התביעה במשרד הביטחון לפצועי חרבות ברזל?

את התביעה יש להגיש לאגף השיקום, כאשר בחרבות ברזל ניתן גם להגיש את התביעה עם אנשי המילואים של מישרד הביטחון.

משרד הביטחון תוך 24-48 שעות יפתח את התיק במערכת ויקבע את התקדמות התביעה (מעמד 01,02,03). התביעות שהוגשו בימים הראשונים למלחמה הוכרו מיידית (למעט תביעות נפש ותביעות מורכבות אחרות), כיום התביעות שמוגשות למשרד הביטחון עוברות בירור מקיף יותר ולא כולם עוברים במסלול ירוק.

מי שעבר במסלול הירוק יופנה לוועדה רפואית אשר תקבע את הנכות שלו, ברוב התביעות הוועדה הרפואית תקבע נכות זמנית לתקופה של שנה ויותר ולאחר מכן יצטרך התבוע להגיע לוועדת פג תוקף במשרד הביטחון.

על החלטת הוועדה הרפואית ניתן לערער בפני הוועדה העליונה, על החלטת הוועדה העליונה ניתן לערער רק בשאלה משפטית לבית המשפט המחוזי.

כמו-כן, עד למועד ההגעה לוועדה חשוב מאוד למלא טפסים ובקשות מיוחדות לצורך תגמולים נוספים, ליווי, ימי מחלה, החזרי הוצאות, לינת בין משפחה באשפוז וכיוצ"ב. בקשות אלה יכולות לקחת זמן וחשוב להגישם בצורה נכונה.

כאשר התביעה לא הועברה במסלול הירוק – התובע יצטרך להגיש מסמכים נוספים בהתאם לצורך, התובע יזומן לרופא מומחה מטעם משרד הביטחון אשר יכתוב חוות דעת בקשר שבין המלחמה לבין הנכות שנתבעה. רק לאחר שקצין התגמולים יקבל חוות דעת אשר קושרת בין השירות לנכות יפנה קצין התגמולים לוועדה רפואית נפשית.

חוות דעת שלילית של המומחה מטעם משרד הביטחון תגרור דחיה של התביעה מקצין התגמולים. תיקון דחיה של משרד הביטחון תתנהל בהליך מורכב בבית המשפט עם צורך בחוות דעת רפואית נגדיות, הליך שיכול להיות יקר ולקחת מספר שנים.

רוצים למצות את הזכויות במשרד הביטחון?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מה ההטבות והזכויות לבני המשפחה בתקופת האשפוז?

כאשר בן המשפחה/בן.ת זוג נמצא באשפוז, ניתן לקבל זכויות והחזרים מסויימים, בכדי להבין את הזכויות צריך קודם להבין אם מדובר במילואים, איש קבע, איש ביטחון  או בחייל סדיר. לרוב אנשי קבע וסדיר יקבלו את הזכויות שלהם מהצבא, אנשי מילואים יקבלו את מירב הזכויות ממשרד הביטחון מיום השחרור מהמילואים ואנשי כוחות הביטחון יקבלו ישירות ממשרד הביטחון.

הזכויות העיקריות הם:

  • תשלום עבור מלונית בסמוך לאשפוז
  • תשלום הוצאות נסיעה וכלכלה
  • תשלום עבור ימי היעדרות מהעבודה של בן או בת הזוג
פוסט טראומה
פוסט טראומה, אבחון נפשי ומיצוי זכויות

פוסט טראומה בעקבות חרבות ברזל?

יש פסיכיאטרים ופסיכולוגים הטוענים שמחצית מאנשים שנכחו באירועי 7.10.23 יסבלו מהפרעה פוסט טראומתית בעתיד. נתון זה הינו נתון חריג מאוד מעוצמתו וזאת לאור הטראומה הקשה ביותר שחוו אנשי כוחות הביטחון שנכחו ושנחשפו למראות הזוועה והלחימה. נתון זה הינו נתון מדאיג אשר מחייב את כל מי שנכח בלחימה, שראה את הזוועות לקחת את עצמו ברצינות בכדי לבצע פעולות אשר יקטינו את הסיכויי לסבול מפוסט טראומה.

קושי בשינה, התקפי זעם, חוסר ריכוז, מחשבות קשות, פלשבקים, דפיקות לב, הסתגרות וכיוצ"ב הינם חלק מהסממנים של הפרעה פוסט טראומתית. תסמינים אלה שכיחים מאוד אצל כל אדם שחווה טראומה. כאשר התסמינים ממשיכים גם לאחר חצי שנה ממועד הטראומה יוכל פסיכיאטר לאבחן את הבעיה ולקרוא לה בשם. עד אז, הגיוני שיהיה לכל אחד חלק מהתסמינים ולכן לרוב לא תהיה אבחנה רישמית קודם לחצי שני.

כמו-כן, אם אתם סובלים מאחד מהתסמינים, אם אתם חוותם טראומה, כדאי מאוד לפנות לאיש מקצוע כדי שיעזור לכם לפרוק את המטען שעל ליבכם ובכך להקטין את הסיכוי להפרעה או להקטין את הסיכוי להפרעה קשה.

הפרעה פוסט טראומתית לעיתים מתפרצת שנים לאחר הטראומה ולכן חשוב להיות בבקרה כדי לבצע פעולות מנע ובכדי למנוע התפרצות והחמרה של המצב הנפשי.

נכים אשר הגישתו תביעה למשרד הביטחון בגין פציעה בחרבות ברזל זכאים לטיפול נפשי בן 12 מפגשים על חשבו משרד הביטחון, כדאי לנצל זאת.

אחוזי נכות פוסט טראומה
אחוזי נכות

אחוזי נכות על פוסט טראומה מחרבות ברזל?

במידה ואובחנתם עם פוסט טראומה בעקבות חרבות ברזל, בעקבות הלחימה, בעקבות המראות שראיתם כששירתם כחיילים, אנשי מילואים אנשי כוחות הביטחון, תוכלו להגיש תביעת לפוסט טראומה ממשרד הביטחון כדי לקבל נכות וזכויות עבור המצב הנפשי.

לאחר הבירור העובדתי והראייתי באגף השיקום במשרד הביטחון, יועבר הנכה לוועדה רפואית במשרד הביטחון. ככל שהמצב הנפשי חמור יותר כך אחוז הנכות שיקבע יהיה גבוה יותר.

תקנות הנכים סעיף 34 קובע כך:

  • 5% – הפרעה נפשית מזערית עם כושר תפקודי תקין
  • 10% – הפרעה נפשית המלווה בהגבלה קלה בכושר התפקוד
  • 20% – הפרעה נפשית המלווה בהגבלה בינונית בכושר התפקודי
  • 30% – הפרעה נפשית עם סימנים אובייקטיביים ניכרים, קיום צירוף הפרעות של סף גירוי נמוך, הפרעות בריכוז, בחשיבה, באפקט, בכוח ההתמדה וברציה, המגבילות את הכושר התפקודי באופן ניכר .
  • 50% – הפרעה נפשית עם סימנים אובייקטיביים קשים בקיום קשרים בין- אישיים תקינים ובצירוף הפרעות של סף גירוי נמוך, הפרעה בריכוז, בחשיבה, באפקט, בכוח ההתמדה וברציה, המגבילות את הכושר התפקודי באופן קשה.
  • 70% – הפרעה נפשית המלווה בהפרעה קשה בקיום יחסים בין- אישיים, בבחינת המציאות ובשיפוט, בצירוף סימנים אובייקטיביים קשים של ירידה בסף הגירוי, בריכוז, בחשיבה, באפקט, בכוח ההתמדה וברציה, המגבילות את הכושר התפקודי באופן קשה ביותר.
  • 100% – מצב חמור ביותר עם אי יכולת מוחלטת לתפקד באופן עצמאי, צורך בסיוע מתמיד בחיי יום יום או באשפוז.

*למאמר מורחב בנושא אחוזי נכות פוסט טראומה במשרד הביטחון 

ירידה בשמיעה וטנטון בעקבות חרבות ברזל

לוחמים רבים אשר השתתפו בחרבות ברזל נחשפו לרעש כבד של פיצוצים וירי וכן נחשפו לפגיעות הדף התחילו לסבול מפגיעות שמיעה. קיים הבדל גדול בפגיעה בשמיעה בעקבות חשיפה לרעש או בעקבות פגיעת הדף. כמו-כן לרוב, התלונות הראשונות לרופא יהיו בעקבות צפצופים באוזניים (טנטון). כאשר אתם סובלים מירידה בשמיעה ו /או צפצופים (טנטון) כדאי להתלונן על כך לרופא כדי שיפנה אתכם לבדיקת שמיעה.

את הבדיקה יש לבצע בהקדם אצל הקלינאית תקשורת וכדאי להתלונן על הטנטון ככל שהוא קיים. חשוב להכיר את הנויאנסים. טנטון קבוע = כאשר הצפפוף באוזן הוא קבוע כששקט, כלומר כשיש רעש שומעים פחות את הצפצוף וכששקט שומעים אותו חזק יותר. טנטון לסירוגין = יש ימים שאין בכלל טנטון ויש ימים שיש.

ההגדרות האלה חשובות מאוד לצורך התביעה, כיוון שרבים מהחיילים מדווחים על טנטון לסירוגין כיוון שהם לא כלכך שומעים את הצפצוף בזמן שיש רעש סביבם, ואז קביעת הנכות תהיה נמוכה מאוד שהרי מדובר בטנטון לסירוגין.

מי שסובל מבעית שמיעה בעקבות חרבות ברזל כדאי מאוד להתייעץ על עורך דין משרד הביטחון שמבין בתביעות האלה, כדי שיעזור לכם למצות את הזכויות. התקנות קובעות כללים ברורים כדי לקבל נכות מתאימה. אין בדיקה המוכיחה אם קיים טנטון ולכן החוק קבע הגדרות ברורות שצריך לעמוד בהן כדי לקבל נכות על הטנטון.

למאמר מיוחד בנושא ירידה בשמיעה בצבא – לחצו כאן

קטיעה של איבר במלחמת חרבות ברזל

מלחמת חרבות ברזל הובילה למספר רב של קטועי גפיים. נכים אשר עברו קטיעה בגפיים התחתונות זקוקים להתאמות לצורך חזרה למקום מגורהם ולצורך התניידות. משרד הביטחון מעניק זכויות, התאמות לדירה וזכאויות לרכב רק לאחר קביעת הנכות (חלקם אחרי נכות צמיתה) ולכן משרד הביטחון החל לאחורנה לקיים ועדות רפואיות לאותם נכים בכדי שיוכלו לקבל את ההתאמות המתאימות ויוכלו לחזור לביתם. תהליך שיפוץ הדירה הוא ארוך, תהליך קבל הרכב והרישיון הוא ארוך ותהליך קבלת האביזרים הרפואים הוא ארוך. חשוב מאוד לקיים את הוועדה הרפואית של משרד הביטחון בהקדם האפשרי ולוודא שהוועדה קובעת אחוז נכות מתאים ולצמיתות.

כמו-כן אחוז הנכות עבור קטיעה יהיו בהתאם למיקום הקטיעה. כאשר מדובר בקטיעה של אברים זוגיים, לא יהיה שקלול של הנכות. כמו-כן במצבים מיוחדים, בהתאם לתקנות הנכים, ניתן לקבל נכות מיוחדת 100+.

במידה והנכה סובל מנכויות נוספות כדאי להגישם למשרד הביטחון, גם כאשר יש כבר לנכה נכות גבוה, וזאת לצורך קבלת טיפולים נוספים וזכויות נוספות.

למאמר מיוחד בנושא קטיעות ואחוזי נכות במשרד הביטחון – לחצו כאן

פציעה של חייל סדיר במלחמת חרבות ברזל

החוק קובע כי תביעה למשרד הביטחון לצורך הכרה כנכי צהל יכולה להיות מוגשת בסמוך לשחרור מסדיר. חייל בסדיר שנפצע, יוכל להגיש את תביעתו רק בסמוך לשחרור. במידה והחייל הפצוע נפצע פציעה משמעותית או שהליך הטיפולים עתיד לקחת תקופה ארוכה, יזומן החייל לוועדה רפואית לצורך התאמת הפרופיל. במידה ויקבע לחייל פרופיל פוסל שירות הרי שהוא ישוחרר מיידית מצה"ל ולכן יוכל להגיש תביעה ולדאוג למיצוי הזכויות שלו במשרד הביטחון.

כמה זמן יש כדי להגיש תביעה על פציעה ממחלמה חרבות ברזל?

פציעות שאירעו במלחמת חרבות ברזל, פציעות שתועדו ברשומות הרפואיות / יש דוח פציעה יכולו להיות מוגשות כתביעות למשרד הביטחון ללא הגבלה של זמן וללא התיישנות.

האם ניתן להוסיף תביעות למשרד הביטחון בעתיד אחרי שכבר הוגשה תביעה?

ניתן לצרף תביעות למשרד הביטחון בעתיד עבור נכויות שנגרמו גם אם הם לא הוגשו מלכתחילה. חשוב לדעת אם מדובר מנכות ראשית או בנכות מוסבת. נכות ראשית הכוונה לנכות ישירה שנגרמה בעקבות המלחמה, חבלה וכו אשר מוגשת לקצין התגמולים משרד הביטחון, ונכות מוסבת היא נכות שנגרמה בעקבות נכות מוכרת אשר מוגשת ישירות לוועדות הרפואיות. כמו-כן במידה וחלפה שנה מיום השחרור מהמילואים הזכאויות בגין הנכות החדשה תהיה ממועד הגשת התביעה ולא ממועד סיום המילואים.

ועדה רפואית במשרד הביטחון לפצועי חרבות ברזל

ועדה הרפואית במשרד הביטחון עבור פצועי חברות ברזל תתנהל בדיוק כפי שהיא מתנהלת בשגרה לנכים אשר הגישו את תביעתם למשרד הביטחון קודם למלחמה.

הנכה יקבל זימון לוועדה והוועדה תתקיים במשרד הביטחון או בבית חולים שיבא או לוינשטיין.

בוועדה הרפואית יהיה לכל הפחות רופא אחד שתחום התמחותו רלוונטי לסוג הנכות ולחדר הוועדה ניתן להכניס מלווה או עורך דין שייצג אתכם.

סדר הוועדה הרפואית:

  • הוועדה תפתח בהצגת חברי הוועדה (רופאים ומזכיר/ת הוועדה)
  • הנכה יצטרך להסביר לוועדה מהם הקשיים מהם הוא סובל כיום.
  • עורך הדין המייצג יטען לגבי הפגיעה התפקודית ואת ההתאמה לסעיפי הנכות והפסיקה
  • חתימה של ה נכה ועורך דינו על הפרוטוקול
  • בדיקה הקלינית ע"י הוועדה.
  • סיום הוועדה ויציאה מחדר הוועדה.
  • הרכב הוועדה יסכם את הוועדה וישלח את הפרוטקול ליו"ר הוועדות.
  • החלטת קצין התגמולים

חשוב מאוד להציג בפני הוועדה מסמכים רפואים מתאימים ועדכניים, חשוב לטעון כמו שצריך לגבי הנכויות עצמן ועל הפגיעה התפקודית שלהם.

תשובת הוועדה תתקבל בין חודש ימים ל3 חודשים, על החלטת הוועדה ניתן לערער בפני הוועדה העליונה.

חשוב לוודא שכל הנכויות שהיו צריכות להיקבע נקבעו.

לדוגמא: חייל שעבר פגיעת ירי בירך, אחוזי הנכות שלו (לרוב) יהיו בתחום האורטופדי בגין הגבלה בתנועה/ פגיעה בעצם או בשריר, בתחום הצלקות, ולעיתים בתחום הניורולוגי כאשר יש פגיעה עצבית או ירידה בתחושה. למעשה פגיעת ירי אחת יכולה לייצר 3 סעיפי נכות נפרדים.

חשוב מאוד להגיע לוועדה מוכנים ומדוייקים כדי שתקבלו את מירב הנכויות המגיעות לכם.

למידע מורחב בנושא וועדות רפואיות שלמשרד הביטחון – לחצו כאן

התנהלות אגף השיקום לפצועי חרבות ברזל

מיד עם תחילת המלחמה החלו אגף השיקום לטפל בפצועים הרבים אשר הגישו את תביעתם. עובדי האגף עזבו את העבודה השותפת והתרכזו בפצועים החדשים ועל זה מגיע לאגף השיקום כל הכבוד.

עם זאת חשוב להבין, לפי דוח מבקר המדינה שפורסם לאחרונה, מרבית כוח האדם שהוקצה לאגף השיקום לא נוצל. קיים חוסר משמעותי של כוח אדם בשירותי הרווחה, ביחידת התביעות, בשירותיים הרפואיים ובטיפול בנכים.

הוועדות הרפואיות של המחוזות לא מצליחות לתפקד, כאשר נכים ממתינים חודשים רבים ואיפלו שנים כדי להגיע לוועדה רפואית ולקבל החלטה בעניינם.

בקשות מיוחדות של נכים לצורך טיפול רפואי וזכויות בכמו ימי מחלה לוקחות חודשים ארוכים.

אישורים לרכב רפואי ציוד רפואי מורכב לוקח הרבה מאוד זמן וזאת למרות שהרופאים של משרד הביטחון קיבלו סמכות לחתום במקום המרב"ד ומסרבים לחתום.

אגף השיקום בקריסה ואינו מצליח לתת מענה נכון לנכים – כל זה נכון עוד לפני חרבות ברזל!!  כניסה של פצועי חרבות ברזל (מספר משמעותי מאוד) רק תכביד על המערכת ותייצר פגיעה משמעותית יותר בתביעות ובזכויות של כל נכי צה"ל, החדשים והישנים.

אירוע בקנה מידה כזה באגף השיקום לא היה מעולם. מספר גדול מאוד של נכים חדשים שמצטרפים לאגף השיקום ואנחנו עדין לא רואים פעולות אקטיביות שאגף השיקום ויחידת התביעות מבצעים כדי להיערך בהתאם.

רק פצוע שיגיע עם כוח, עם אדם שמכיר היטב את המערכת והנפשות הפועלות ביחידת התביעות, בוועדות הרפואיות, במרפאות ובמחוזות השונים, יצליח לזרז החלטות ולקבל את הזכיות.

במצב הנוכחי אין סיכוי שלקציני התגמולים, יו"ר הוועדות, עובדי המרפאה, רווחה ושיקום יהיה את הקשב לקבל החלטות הנכונות.

 

משרד עו"ד ידידיה בלומהוף - תביעות נגד משרד הביטחון

עורך דין תביעות משרד הביטחון ידידיה בלומהוף הינו הבעלים של משרד עורכי דין ידידיה בלומהוף אשר מתמחה באופן בלעדי בתביעות משרד הביטחון. עורך דין בלומהוף מוכר כנכה צה"ל בעקבות פציעה שעבר כששירת לוחם ביחידת שלדג. המשרד שלנו זכה להיות המשרד המוביל אשר מייצג את הלוחמים של היחידות המיוחדות.
משרדנו גאה לייצג בכבוד את אותם חיילים / אנשי כוחות הביטחון אשר נפגעו כתוצאה משירותם על הגנת המולדת.

עורך דין משרד הביטחון ידידיה בלומהוף

סובלים מפציעה מחרבות ברזל?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

"נלחמים עבורך" - בדיקת זכאות בחינם

חיילים , שוטרים או בוגרי שירות ביטחוני אחר ונחבלתם או חליתם במהלך השירות?

יתכן ואתם זכאים להכרה כנכה אגף שיקום – משרד הביטחון, לקבל תגמולים והטבות בהתאם.

דילוג לתוכן