ערעור על החלטת הוועדה הרפואית במשרד הביטחון
לעתים, התובע שהיה בוועדה הרפואית המחוזית, מרגיש כי החלטת הוועדה הרפואית המחוזית אינה משקפת נכונה את מצבו הרפואי ואחוז הנכות צריך להיות גבוה יותר. אם כך, יוכל התובע לערער על החלטה ולבקש להיבדק שנית בפני ועדה רפואית עליונה של משרד הביטחון.
את הערעור על הוועדה המחוזית יש להגיש 45 ימים מיום קבלת הודעת קצין התגמולים על החלטת הוועדה בדואר. את הערעור יש להגיש לוועדות הרפואיות של מחוז השיקום שלכם. ניתן לבקש אורכה להגשת נימוקים לערעור בת 60 ימים נוספים. ומסיבות מיוחדות שיאושרו על ידי יושב ראש הוועדה, תינתן תוספת של עוד 30 יום.
סמכויות הוועדה הרפואית העליונה במשרד הביטחון
הוועדה מוסמכת לאשר את החלטות הוועדות הרפואיות המחוזיות, לבטלן, או לשנות אותן.
למעשה, הוועדה העליונה יכולה לעלות את גובה אחוז הנכות שנקבעו הוועדה הרפואית המחוזית, לדחות את הערעור ולקבוע שהוועדה הרפואית המחוזית צדקה בחישוב גובה אחוז הנכות, וכן היא מוסמכת גם להוריד את אחוזי הנכות שנקבעו למערער בוועדה הרפואית המחוזית.
לכן, נשאלת השאלה: מתי נכון לקחת סיכון ולהגיש ערעור על החלטת הוועדה המחוזית במשרד הביטחון.
כמו כן, יש לציין שבוועדה הרפואית העליונה, יושבים מספר גדול יותר של רופאים ופרק זמן הוועדה הוא ארוך יותר. הרופאים בוועדה העליונה לא תמיד אוהבים שחולקים על חבריהם בשאלה הרפואית/משפטית מבלי שיהיו לכך טענות רפואיות ומשפטיות מוצדקות. לכן חשוב מאוד להחליט אם להגיש את הערעור על בסיס הערכה רפואית מקצועית והמלצה של עורך דין המומחה לתביעות משרד הביטחון שמכיר היטב את הוועדות הרפואיות במשרד הביטחון.