ערעור על הוועדה הרפואית במשרד הביטחון | העלאת הנכות | עו"ד משרד הביטחון

ערעור על החלטת הוועדה הרפואית במשרד הביטחון: מתי ואיך כדאי להגיש?

כאשר מתקבל הפרוטוקול וההחלטה של הוועדה הרפואית מחוזית במשרד הביטחון, יש בפנינו האפשרות להגיש ערעור על החלטת בפני הוועדה העליונה במשרד הביטחון. האם זה כדאי?? במה זה כרוך?? האם הוועדה העליונה יכולה להוריד את אחוזי הנכות שנקבע בוועדה המחוזית?? איך ניתן להגדיל את אחוז הנכות? כל אלה שאלות חשובות מאוד כאשר אנו בוחנים את המשך דרכנו בערעור במשרד הביטחון.
ערעור על החלטת הוועדה המחוזית - רווחה - שיקום סוציאלי - שיקום תעסוקתי

תוכן עניינים

ערעור על החלטת הוועדה הרפואית במשרד הביטחון

לעתים, התובע שהיה בוועדה הרפואית המחוזית, מרגיש כי החלטת הוועדה הרפואית המחוזית אינה משקפת נכונה את מצבו הרפואי ואחוז הנכות צריך להיות גבוה יותר. אם כך, יוכל התובע לערער על החלטה ולבקש להיבדק שנית בפני ועדה רפואית עליונה של משרד הביטחון.

את הערעור על הוועדה המחוזית יש להגיש 45 ימים מיום קבלת הודעת קצין התגמולים על החלטת הוועדה בדואר. את הערעור יש להגיש לוועדות הרפואיות של מחוז השיקום שלכם. ניתן לבקש אורכה להגשת נימוקים לערעור בת 60 ימים נוספים. ומסיבות מיוחדות שיאושרו על ידי יושב ראש הוועדה, תינתן תוספת של עוד 30 יום.

סמכויות הוועדה הרפואית העליונה במשרד הביטחון

הוועדה מוסמכת לאשר את החלטות הוועדות הרפואיות המחוזיות, לבטלן, או לשנות אותן.

למעשה, הוועדה העליונה יכולה לעלות את גובה אחוז הנכות שנקבעו הוועדה הרפואית המחוזית, לדחות את הערעור ולקבוע שהוועדה הרפואית המחוזית צדקה בחישוב גובה אחוז הנכות, וכן היא מוסמכת גם  להוריד את אחוזי הנכות שנקבעו למערער בוועדה הרפואית המחוזית.

לכן, נשאלת השאלה: מתי נכון לקחת סיכון ולהגיש ערעור על החלטת הוועדה המחוזית במשרד הביטחון.

כמו כן, יש לציין שבוועדה הרפואית העליונה, יושבים מספר גדול יותר של רופאים ופרק זמן הוועדה הוא ארוך יותר. הרופאים בוועדה העליונה לא תמיד אוהבים שחולקים על חבריהם בשאלה הרפואית/משפטית מבלי שיהיו לכך טענות רפואיות ומשפטיות מוצדקות. לכן חשוב מאוד להחליט אם להגיש את הערעור על בסיס הערכה רפואית מקצועית והמלצה של עורך דין המומחה לתביעות משרד הביטחון שמכיר היטב את הוועדות הרפואיות במשרד הביטחון.

מעוניין/ת להגשת ערעור על הוועדה הרפואית?

השאר/י פרטים ונחזור אליך בהקדם

תנאים להגשת ערעור על החלטת הוועדה הרפואית המחוזית

בכדי להגיש ערעור על החלטת הוועדה המחוזית של אגף שיקום נכים במשרד הביטחון בצורה הנכונה ביותר, אנחנו נדרשים לעמוד ב 2 תנאים:

  1. הצדקה רפואית מוחשית אשר מגובת בתיעוד רפואי המצדיק זאת, לחלופין, נפל פגם מוחשי בבדיקה עצמה של הוועדה המחוזית והדרך היחידה ותקן את הפגם היא בערעור.
  2. הסיכון שנלקח בהגשת הערעור הוא לא גדול מידי.

דוגמאות להמחשה

ועדה רפואית מחוזית של משרד הביטחון קבעה 10% נכות לצמיתות. במידה והוועדה העליונה תפחית למערער באחוז נכות אחד, תישלל זכאותו של המערער למענק חד פעמי, כפי שהיה מקבל במידה והיה נשאר עם 10%נכות. זאת בהתאם לטבלת התגמולים.

כנ"ל לגבי 20% אחוזי נכות. כאשר המערער יערער על החלטת הוועדה הרפואית המחוזית, הוא לוקח סיכון שיפחיתו מגובה הנכות שנקבע לו. אם יקבל מתחת ל20% נכות , יחדול מלקבל קצבה חודשית/ טיפול רפואי והטבות נוספות, אותה הוא היה מקבל לולא היה מערער.

מאידך, במידה והתובע קיבל 9% נכות, אזי שהסיכון שהוא לוקח בהגשת הערעור הוא סיכון קטן, לכן במקרה כזה יהיה קל יותר לקבל את ההחלטה על הגשת הערעור.

למעשה, אנחנו צריכים לאזן בין רמת ההצדקה בערעור (פגם משמעותי בבדיקת הוועדה הרפואית, מסמכים רפואיים שמציגים את התובע בצורה חמורה יותר מהוועדה, פגם משפטי) לבין הסיכון הנלקח במידה והוועדה העליונה תחליט להפחית למערער את גובה הנכות.

*ישנה אפשרות נוספת, לקבל את החלטת הוועדה המחוזית של משרד הביטחון ולהגיש החמרת מצב לאחר כחצי שנה וזאת כאשר תהיה לכך הצדקה.

ערעור על הוועדה העליונה של משרד הביטחון

לאחר הערעור בוועדה העליונה של משרד הביטחון, לא יהיה ניתן לערער עוד על גובה אחוז הנכות שקבעה הוועדה. ישנו חריג אחד והוא הגשת ערעור בפני בית המשפט המחוזי בשאלה משפטית שהייתה בוועדה הרפואית.

עורך דין משרד הביטחון בייצוג בתביעה נגד משרד הביטחון

עו"ד משרד הביטחון אשר מייצג מספר רב של תובעים בפני אגף השיקום במשרד הביטחון יודע להתנהל בצורה נכונה ומקצועית בפני הוועדות הרפואיות. כמו-כן עו"ד מכיר את הועדה הרפואית של משרד הביטחון ויודע לתת יעוץ מקצועי לגבי הגשת ערעור בפני הוועדה הרפואית העליונה. בערעור לוועדה הרפואית העליונה קיים צורך (בחלק מהמקרים) להגיש מסמך רפואי אשר יצביע על המגבלות ובעיות הרפואיות שלא זוהו בוועדה המחוזית. עו"ד משרד הביטחון נמצא בקשר רציף ומתייעץ עם מספר רופאים בכירים שחוות דעתם מוערכת בוועדות הרפואית של משרד הביטחון – וזאת לצורך הגדלת הסיכוי בהצלחת הערעור . אחוז הנכות הוא זה שיקבע אם מגיע או לא מגיע פיצוי/הטבות/ גמלאות וכיוצ"ב, לכן ישנה חשיבות מכרעת בליווי מקצועי של עורך דין משרד הביטחון מנוסה.

 

מחפש/ת עורך דין שיגיש עבורך ערעור לוועדה העליונה?

השאר/י פרטים ונחזור אליך בהקדם

משרד עו"ד ידידיה בלומהוף - תביעות נגד משרד הביטחון

משרד עורכי דין ידידיה בלומהוף מתמחה באופן בלעדי בתביעות נגד משרד הביטחון. המשרד זכה להיות המשרד המוביל שמייצג את הלוחמים ביחידות המיוחדות שנפצעו או שחלו בתביעתם נגד אגף שיקום במשרד הביטחון. משרדנו נמצא בקשר רציף עם מספר רב רופאים מומחים בארץ שדעתם נשמעת באגף השיקום במשרד הביטחון. משרדנו גאה לייצג בכבוד את אותם חיילים / אנשי כוחות הביטחון אשר נפגעו כתוצאה משירותם על הגנת המולדת, ולדאוג למיצוי זכויותיהם.

עורך דין משרד הביטחון ידידיה בלומהוף

מעוניין/ת בייצוג בפני הוועדה הרפואית העליונה של משרד הביטחון?

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם
חיפוש

מתלבט עם להגיש ערעור על הוועדה הרפואית במשרד הביטחון?

השאר/י פרטים ונחזור אליך בהקדם

לבדיקת זכאות מהירה בחינם >>

מאמרים אחרונים

עקבו אחרינו בפייסבוק

"נלחמים עבורך" - בדיקת זכאות בחינם

חיילים , שוטרים או בוגרי שירות ביטחוני אחר ונחבלתם או חליתם במהלך השירות?

יתכן ואתם זכאים להכרה כנכה אגף שיקום – משרד הביטחון, לקבל תגמולים והטבות בהתאם.

דילוג לתוכן