אחוזי נכות במיניסקוס במשרד הביטחון
קרע במיניסקוס היא פציעה נפוצה שיכולה להשפיע על יכולת התנועה והיכולת הפיזית של הסובלים ממנה. בנוסף לכאבים ולדלקות, השפעת הקרע על היכולת הפונקציונלית של הברך יכולה להיות משמעותית. במקרים של קרע במיניסקוס, והכרה במשרד הביטחון חשוב להבין את האחוזי הנכות שניתן לקבל על נזק מסוג זה. בכדי להבין את אחוזי הנכות המתאימים לקרע שלכם, חשוב להבין טוב את סוגי הקרעים, דרכי הטיפול, הבדיקות של הוועדה הרפואית במשרד הביטחון וצורת החשיבה של הוועדה. כל אלה יעזרו לכם למצות את הזכויות שלכם כדי שתקבלו את מירב אחוז הנכות על המיניסקוס במשרד הביטחון.
למאמר מורחב בנושא קרע במיניסקוס בצבא לחצו כאן
סרטונים בנושא אחוזי נכות במשרד הביטחון
קרע של המיניסקוס בצבא והכרה כנכי צה"ל
אחוזי נכות עבור קרע במיניסקוס
אחוזי נכות על קרע של הרצועה הצולבת
פציעות ברך בצבא והכרה כנכי צהל
ועדה רפואית במשרד הביטחון
מה לא אומרים בוועדה הרפואית
החמרת מצב במשרד הביטחון
איך מתנהלת התביעה במשרד הביטחון
למה בחר עו"ד בלומהוך לייצג נכי צה"ל
מה חשוב לבדוק אחרי הוועדה
סוגי קרעים במיניסקוס
קרע במיניסקוס יכול להיות מגוון, ולפי הסוג הספציפי של הקרע, ניתן להבין את הפגיעה ואחוזי הנכות. סוגי הקרעים כוללים:
- קרעים אנכיים (Vertical Tears): נגרמים כתוצאה מתנועות סיבוב או פציעה חדה במקום מסוים.
- קרעים אופקיים (Horizontal Tears): ישורים באופן אופקי במיניסקוס ונגרמים בדרך כלל מתנועות חוזרות של הברך.
- קרעים מסתובבים (Flap Tears): קרע חוץ שנחתך מהמניסיקוס ומסתובב בברך.
כאשר מדובר בנכות המצטרפת לקרע ברצועות בברך או לפגיעות נוספות, חשוב להכיר את התמונה המלאה בכדי להבין את גובה הנכות המתאימה.
אחוזי הנכות במניסקוס יהיו בהתאם למצב הברך ולמצב המניסקוס
השאלה המרכזית בוועדה הרפואית תהיה האם התובע עבר ניתוח כן או לא ומה המצב הנוכחי של המיניסקוס.
חשוב לדעת, העובדה שבדיקת MRI הדגימה קרע במיניסקוס לא תוביל ישירות לקביעה של 10% נכות.
קרע במיניסקוס שעבר ניתוח כריתה / הטרייה:
נצטרך להבין בוועדה הרפואית האם עדיין קיימים סימני מיניסקוס חיוביים, האם עדיין יש כאבים, האם עדיין יש הגבלות בתנועה והפרעות תפקודיות. כאשר התובע עמד בפני הוועדה הרפואית והוועדה הרפואית התרשמה ממצב ברך תקין למיניסקוס וללא הפרעות תפקודיות, יוכל הנכה לקבל בוועדה הרפואית 1% נכות, לפי סעיף 48 (2) ז' 3 – מצב לאחר ניתוח הוצאת המניסקוס ללא הפרעות תפקודיות 1% נכות.
כאשר התבוע סובל מכאבים בברך גם לאחר הניתוח, יש סימנים חיובים למיניסקוס בבדיקת הוועדה, כאשר בוועדה משוכנעת כי מדובר בפגיעה תפקודית עבור המיניסקוס תקבע הוועדה 10% נכות, לפי סעיף 48 (2)ז' 1- נזק במניסקוס בצורה קלה – 10% נכות.
קרע במיניסקוס שעבר ניתוח מסוג תפירה:
נצטרך להבין את המצב התפקודי של הברך נכון ליום הוועדה (נכות קבועה תנתן רק לאחר סיום השיקום שלאחר הניתוח – כשנה). ניתוח תפירה הוא הניתוח האופטימלי למניסקוס, כאשר למעשה התפירה יכולה לגרום למיניסקוס להמשיך להיות שלם ולמלא את תפקידו כבולם הזעזועים של הברך. עם זאת, לניתוח התפירה יש כישלון רב יותר, ולמעשה לא מעט מקרים התפירה לא מחזיקה מעמד ולמעשה המיניסקוס נשאר קרוע. במצב הזה כשהברך סימפטומטית למיניסקוס ויש סימנים המעידים על כישלון ניתוחי, תצטרך הוועדה לקבוע אחוזי נכות בהתאם לנזק במניסקוס השווה לעשרה אחוזי הנכות.
כאשר מדובר בנכה שסובל מנעילות של הברך בעקבות קרע במיניסקוס, הוועדה תרצה לראות הוכחות לנעילת הברך (בד"כ ע"י מוסד רפואי). יש לציין שבמקרים רבים כאשר יש נעילות של הברך מדובר במצב הדורש התערבות ניתוחית מיידית ולכן חלק מהוועדות יקבעו אחוזי נכות זמניים. נזק במיניסקוס עם נעילות מקנה 20% נכות – מעטים מאוד מהמקרים שוועדה קובעת נכות לפי סעיף זה.