ועדה רפואית במשרד הביטחון – ועדה עליונה
הוועדה הרפואית העליונה מהווה ערכאה לערעור על החלטת הוועדה הרפואית המחוזית.
סמכויות הוועדה העליונה
- במידה ונבדק מרגיש כי החלטת הוועדה הרפואית המחוזית אינה משקפת נכונה את מצבו הרפואי – יוכל לבקש להיבדק שנית על ידי וועדה רפואית עליונה.
- את הערעור על הוועדה המחוזית יש להגיש בתוך תקופת הזמן הנקובה בחוק ובתקנות – תוך 45 יום מקבלת הודעת קצין התגמולים על החלטת הוועדה המחוזית. ניתן לקבל אורכה להגשת נימוקים לתקופה של 60 יום נוספים. מסיבות מיוחדות, שיאושרו על ידי יושב ראש הוועדה, תינתן תוספת של 30 יום.
- בסמכות הוועדה הרפואית העליונה לדון בערעורים המוגשים על החלטות הוועדות הרפואיות המחוזיות.
- הוועדה מוסמכת לאשר את החלטות הוועדות הרפואיות המחוזיות, לבטלן, או לשנות אותן.
- החלטות הועדות הרפואיות נקבעות על פי אמות מידה מקצועיות. לא ניתן להתערב בשיקוליהן ולכן ניתן לערער על החלטתן במסלול הערעור הקבוע בחוק ובתקנות הנכים.
- ניתן לערער על החלטת הוועדה הרפואית העליונה בפני בית המשפט המחוזי, בשאלה משפטית בלבד.
למאמר מקיף נוסף בנושא ועדה רפואית במשרד הביטחון –
לחצו כאן
איך עוברים בהצלחה את הוועדה הרפואית של משרד הביטחון?
גובה אחוז הנכות שיקבע בוועדה הרפואית, יקבע את גודל הפיצוי וההטבות. לכן, שלב זה בתביעה הוא שלב קריטי וחשוב. הגעה בצורה מרושלת לוועדה הרפואית במשרד הביטחון תוביל לקביעת אחוז נכות נכון – דבר שיוביל לאובדן זכויות.
חשוב להגיע לוועדה הרפואית עם הבנה מדויקת של המצב הרפואי, הבנה שמתבססת על בירור מעמיק של הנזקים (נכויות) שנגרמו עקב החבלה או המחלה, תלונות נכונות והגיוניות לסוג הנכות, מסמכים רפואיים עדכניים של רופאים מומחים.
משך הוועדה הרפואית הוא קצר, לכן הצגת הטיעונים צריכה להיות באופן תמציתי, נכון ומדויקת. כמו כן חשוב להציג מסמכים רפואיים עדכניים אשר מלמדים על המצב העדכני. רק כך הוועדה הרפואית של משרד הביטחון תקבע אחוז נכות באופן המקסימלי.