בחג שמחה תורה, כ"ב בתשרי התשפ"ד, 7 באוקטובר 2023, בוצעה לשטח ישראל פלישה שהובילה להכרזה על מלחמת "חרבות ברזל". בעקבות חדירה וטבח עקוב מדם של ישראליים על ידי פעילי חמאס, החל גיוס חירום של חיילים מכל רחבי הארץ. הגיוס ההמוני של 300,000 חיילים – הגיוס הגדול ביותר מאז קום המדינה, הוביל ללחימה, פעולות חילוץ, הצלה והגנה על אזרחי ישראל. למרבה הצער, המלחמה הובילה גם לפציעות, פגיעות ונכויות רבות בקרב החיילים שיצאו למערכה. פציעות בעקבות חרבות ברזל מתרחשות מדי יום, ומגבילות את הפגועים מלחזור לחיי השגרה. במצב החירום הזה, יש להתנהל באופן שיאפשר לכם לממש את זכויותיכם, וכאן תגלו בדיוק כיצד לעשות זאת.
סיפוח לר"ם 2: מהלך העניינים וחשיבות הסיפוח
כאמור, מלחמת חרבות ברזל הובילה לפגיעות בעקבות שירות צבאי והביטחוני. רבות מהפגיעות האלו אינן יכולות להיות מטופלות על ידי רופא היחידה; במקרים האלו, החיילים שנפצעו עוברים למדור ר"ם 2, לאחר המלצה של רופא היחידה.
הסיפוח לר"ם 2 מאפשר לחיילים הפצועים ואנשי כוחות הביטחון לקבל טיפול רפואי הולם בעקבות פציעתם. היחידות האלו פזורות בבתי חולים בכל רחבי הארץ, והן מעניקות טיפולים ממושכים לאלו שזקוקים לכך. במקרים שבהם החייל עונה על הקריטריונים לסיפוח ליחידה, הוא יקבל תוכנית רפואית מסודרת. בנוסף, לכל חיל שסופח לר"מ 2 יש מש"קית אישית, שנמצאת אתו בקשר רציף לאורך כל תקופה הסיפוח ליחידה.
למאמר בנושא יתרונות וחסרונות בהגשת תביעה למשרד הביטחון עם רמ 2
סרטונים בנושא הכרה כנכי צה"ל בעקבות מלחמת חרבות ברזל
תביעה להכרה לאחר פציעה בחרבות ברזל
ועדה רפואית במשרד הביטחון מה לא אומרים
פציעה במילואים בחרבות ברזל
פוסט טראומה בעקבות חרבות ברזל
הגשת תביעה על כל הנכויות
התפרצות של מחלה לאחר אירוע לחץ בצבא
אחוזי נכות על פוסט טראומה
פציעה של אנשי כיתת הכוננות ב7.10
ממתי מוכרים כנכי צהל
תוך כמה זמן מקבלים את התגמול על הנכות
תהליך הכרה מזורז להכרה כנכי צה"ל בעקבות חרבות ברזל
פציעות ופגיעות בעקבות שירות צבאי מזכות את הנפגעים בפיצויים ובהכרה בנכות. תביעות נגד משרד הביטחון במצב רגיל לוקחות לפחות כמה חודשים, עד שנים ולכן עולה השאלה: מה עושים בעקבות פציעה במלחמת חרבות ברזל? המצב החריג הזה הוביל לתהליך הכרה מזורז עבור אנשי כוחות הביטחון שנפצעו במלחמת חרבות ברזל.
אגף השיקום במשרד הביטחון פועל במתכונת חירום בכל בתי החולים, תוך שיתוף פעולה עם צה"ל ומערכת הביטחון. במתכונת הזו ישנו "מסלול ירוק" להכרה בנפגעי כוחות הביטחון, ללא רופא מומחה מטעם משרד הביטחון אשר יכתוב חוות דעת (בשלב הנוכחי). הודות לכך, אלו שנפגעו בעקבות פעילות בחרבות ברזל זכאיים למענק כספי ראשוני (אלו שאושפזו למעלה מ-24 שעות).
ומה במקרים שבהם לא היה אשפוז?
במקרים שבהם לא היה צורך באשפוז, הנפגעים לא יקבלו מענק כספי בשלב הזה. בהמשך הדרך תהיה אפשרות להגיש תביעה נגד משרד הביטחון ולקבל אחוזי נכות, לאחר ועדה רפואית. לרוב, כשאין אשפוז, החייל או האיש ביטחון ישאר תחת היחידה ובסמכות הרופא היחידתי. במצב הזה וכאשר אירעה פציעה כדאי לפנות לגופים הממונים כדי לוודא שאתם לא מאבדים והזכויות שלכם במשרד הביטחון לא נפגעות.