פיברומיאלגיה (דאבת שרירים) רקע כללי
מחלת הפיברומיאלגיה הינה מחלה ראומטולוגית. מחלה זו שונה במעט מרוב המחלות הראומטולוגיות כיוון שהיא אינה מחלה אוטואימונית או דלקתית. אין בדיקה הדמייתית שיכולה לאבחן את המחלה ולכן האבחנה של מחלת הפיברומיאלגיה היא לרוב על בסיס סיפור המחלה והבדיקה הקלינית. לעיתים, אבחנה במחלה זו לוקחת זמן עקב אבחון תסמיניה כמחלות אחרות אשר ניתנות לאבחנה ע"י בדיקות הדמייתיות. למאמר בינלאומי בנושא פיברומיאלגיה – לחצו כאן
תביעה למשרד הביטחון בגין מחלת הפיברומיאלגיה בצבא
בכדי שמשרד הביטחון יכיר בחייל/ת, על התובע/ת להוכיח שהמחלה נגרמה כתוצאה של השירות הצבאי ולא די בכך שהיא התפרצה בזמן השירות הצבאי. רק לאחר שהתובע יוכיח זאת יוכר התובע כנכה צה"ל בגין מחלת הפיברומיאלגיה שנגרמה לו בצבא.
לפני שמוגשת תביעה נגד משרד הביטחון בגין מחלת הפיברומיאלגיה עלינו להבין היטב את מנגנון המחלה ואת הסיבות להתפרצותה בכדי להבין אם תביעה שכזו יכולה בכלל להתקבל במשרד הביטחון.
גורמים להתפרצות מחלת הפיברומיאלגיה בצבא
הסיבה המדויקת לפיברומיאלגיה אינה ידועה, אך ישנה חשיבה שהיא קשורה לרמות לא תקינות של חומרים כימיים מסוימים במוח ושינויים באופן בו מערכת העצבים המרכזית (המוח, חוט השדרה והעצבים) מעבדת הודעות כאב הנישאות בגוף.
אירועים שונים המתרחשים במהלך החיים, לרבות זיהומים ויראליים, חבלות שונות ואף טראומות נפשיות עלולים להוביל להתפרצות של תסמונת הפיברומיאלגיה.
התסמינים מתחילים לעיתים לאחר טראומה גופנית, ניתוח, זיהום או לחץ פסיכולוגי משמעותי. במקרים אחרים, הסימפטומים מצטברים בהדרגה לאורך זמן ללא כל אירוע מפעיל יחיד.