פוסט טראומה חרבות ברזל: מידע מקיף על מימוש זכויותיכם במשרד הביטחון
ידידיה בלומהוף
מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל, מאות אלפים גויסו למאמץ הלחימה, עם פציעות ואבדות קשות בשטח. זהו אחד האירועים הקשים ביותר בעשורים האחרונים, אשר הוביל לפגיעות גופניות ונפשיות כאחד. בין שמדובר בחשיפה ישירה או עקיפה, יש אנשים רבים בכוחות הביטחון אשר עלולים לפתח פוסט טראומה בעקבות מלחמת חרבות ברזל. על כן חשוב להכיר את הזכויות של נפגעי פוסט טראומה חרבות ברזל, ובמאמר הבא נסביר את הליכי מיצוי הזכויות צעד אחד צעד.
תוכן עניינים
מידע כללי על פוסט טראומה בעקבות שירות צבאי – חרבות ברזל
פוסט טראומה בעקבות חרבות ברזל היא חדשה, אך פוסט טראומה בשירות הצבאי מהווה מצב שקיים מאז קום המדינה; לכן, לפני שנצלול לנושא מיצוי הזכויות, נתחיל בהבנה של פוסט טראומה: הפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD) היא אתגר נפשי הנובע ממגוון מצבים, לרבות שירות צבאי. חיילים ואנשי כוחות הביטחון נתקלים לעתים קרובות באירועים טראומטיים, כגון קרב, עדות לפגיעות ומוות, או חווים מצבים מסכני חיים, אשר משאירים עליהם חותם פסיכולוגי מתמשך.
למצב הזה יש מגוון תסמינים, עליהם נרחיב בהמשך, המשפיעים קשות על התפקוד היומיומי. גורמי הלחץ הייחודיים של השירות הצבאי מעצימים את הסיכון להתפתחות PTSD (פוסט טראומה – Post-Traumatic Stress Disorder) , כאשר המעבר לחיים אזרחיים מחריף את האתגרים.
סטיגמה ותמיכה לקויה בבריאות הנפש מסבכים עוד יותר את ההחלמה. התמודדות עם PTSD בקרב חיילים משוחררים דורשת מערך טיפולי הכולל מודעות למצב, נגישות לשירותי בריאות הנפש וכלים להתמודד עם המצב, מתוך הכרה בעלות העמוק שחווית צבא יכולה להשפיע על רווחה נפשית.
הפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD) היא הפרעה פסיכיאטרית המוגדרת במדריך האבחוני והסטטיסטי להפרעות נפשיות, מהדורה חמישית (DSM-5): המצב הנפשי הזה מאופיין בהתפתחות של סימפטומים ספציפיים בעקבות חשיפה לאירוע טראומטי. הקריטריונים האבחוניים כוללים חשיפה למוות ממשי או איום במוות, פציעה חמורה או אלימות מינית, בצורה של התנסות ישירה, עדות או למידה על כך שקורה לאחרים.
הסימפטומים כוללים חוויה חוזרת חודרנית של הטראומה, כגון סיוטים או פלאשבקים, הימנעות מתזכורות, שינויים שליליים במצב הרוח ובקוגניציה, כמו גם עוררות ותגובתיות מוגברת. תסמינים אלו חייבים לגרום למצוקה או פגיעה משמעותית בתחומי תפקוד חברתיים, תעסוקתיים או חשובים אחרים ולהימשך יותר מחודש כדי לעמוד באבחנה של PTSD.
מה גורם לפוסט טראומה בצבא?
פוסט טראומה בעקבות השירות הצבאי היא מצב מעיק במיוחד, שמשפיע בעיקר על חיילים ביחידות קרביות. במלחמת חרבות ברזל, כמו באירועים ביטחוניים אחרים, עלולה להתפתח פוסט טראומה בקרב אלו המשרתים בכוחות הביטחון. ישנם מספר אירועים שעלולים לגרום להתפתחות של פוסט טראומה בשירות הצבאי, והעיקריים הם:
חוויות אישיות: מעורבות ישירה במצבי לחימה, עדות או חוויה של אלימות וחשיפה למצבים מסכני חיים של חיילים אחרים.
חוויות עקיפות: עדות לפציעה או מוות של חברי שירות יכולים להיות טראומה משמעותית.
מחלות מסכנות חיים שנגמרו בגלל השירות הצבאי
עדות שמיעה על חוויות קשות של חיילים אחרים: שמיעה של אירועים צבאיים קשים, כמו במהלך הדרכות למשל
טראומה מינית: מקרים של תקיפה מינית או הטרדה בתוך הצבא עלולים להוביל ל-PTSD בקרב גברים ונשים כאחד
מצבי בריאות נפשיים קיימים: אנשים שכבר סובלים מחרדה או דיכאון עשויים להיות רגישים יותר לפתח PTSD לאחר חשיפה לאירועים טראומטיים בצבא. בעבר הייתה מחלוקת בנושא הזה, אך כיום הצבא מכיר בהחרפה של מצבים נפשיים בעקבות שירות. בשל העובדה שהמערכת הביטחונית מחליטה שחייל מסוים ישרת, למרות מצב נפשי קיים, פירושה שהאחריות על הגיוס היא על מערכת הביטחון.
הדרך להכרה במעמד ממשרד הביטחון עוברת תחילה באבחון של מצבים שונים – גופניים ופסיכולוגיים כאחד. כדי ללכת לגורם מאבחן רשמי, חשוב שתכירו את התסמינים הבאים של פוסט טראומה. הכרה של התסמינים האלו תעזור לכם להבין האם אתם, או מישהו יקר לכם, זקוקים להמשך אבחון מקצועי:
מחשבות חודרניות ומטרידות: זיכרונות חוזרים ומטרידים, סיוטים או פלאשבקים הקשורים לאירוע הטראומטי. מחשבות או תמונות חודרניות עלולות להיגרם בגלל תזכורות לטראומה ולגרום למצוקה משמעותית, המתבטאת באופן נפשי ופיזי.
תסמיני הימנעות: אנשים עשויים להימנע באופן פעיל ממקומות, אנשים, פעילויות או שיחות שמזכירים להם את האירוע הטראומטי. הם עלולים גם לחוות קהות רגשית, ניתוק או אובדן עניין בפעילויות שנהנו מהן בעבר.
שינויים שליליים במצב הרוח ובקוגניציה: קטגוריה זו כוללת רגשות של אשמה, בושה או האשמה עצמית, יחד עם מחשבות שליליות מתמשכות על האדם שחווה פוסט טראומה, או על העולם. יכולות להיות גם בעיות זיכרון, קשיי ריכוז ותחושת אשמה או אחריות מעוותת הקשורה לאירוע הטראומטי.
תסמיני עוררות ותגובתיות: אלה כוללים כוננות גבוהה, בהלה בקלות או קשיי שינה. בנוסף, עלולים להופיע תסמיני עצבנות, התפרצויות כעס, התנהגות פזיזה או הרס עצמי וקשיי ריכוז.
אבחון פוסט טראומה חרבות ברזל
על מנת להגיש תביעה נגד משרד הביטחון בגין פוסט טראומה, יש לקבל תחילה אבחון מגורם מקצועי מוסמך, כלומר, פסיכיאטר מוסמך ומורשה הוא זה שצריך לבצע את האבחון; עליכם ללכת תחילה לפסיכיאטר מורשה, ורק במידה שתקבלו אבחון על פוסט טראומה, כדאי וניתן יהיה להגיש תביעה נגד משרד הביטחון. האבחון הרשמי הזה יהווה חלק מהראיות שישמשו אתכם בהמשך הדרך, בהגשת התביעה עצמה, וכן בוועדה הרפואית.
אם אובחנתם בפוסט טראומה בעקבות חרבות ברזל, ייתכן שאתם זכאיים לפיצוי ממשרד הביטחון. תחילה יהיה עליכם להוכיח את המגבלות שמלחמת חרבות ברזל גרמה להן, הליך שמתחיל עם פסיכיאטר מוסמך. ישנם מצבים שניתן להגיש תביעה עם מסמכים נפשיים בסיסיים ואז האבחנה תעשה כחלק מהתביעה במשרד הביטחון (פחות מומלץ).
מי יכול להגיש תביעה על פוסט טראומה?
אנשי כוחות הביטחון, לרבות חיילים בסדיר, חיילים בקבע, אלו שמשרתים בשב"כ ובמוסד, וכן אנשי שירות בתי הסוהר יכולים להגיש תביעה למשרד הביטחון בגין פוסט טראומה חרבות ברזל. חוק הנכים (תגמולים ושיקום) תשי"ט 1959 הגדיר מגוון מצבים שבהם ניתן לקבל פיצויים בעקבות פציעות ופגיעות בשירות המדינה. במקרים האלו יש להביא ראיות רפואיות ופסיכיאטריות על:
הפגנת תסמינים פוסט טראומתיים
אבחון בפוסט טראומה
במהלך השנים החוק עבר מספר שינויים, ובשנת 2017 התכנסה ועדת גורן, שהעבירה תיקון חשוב: אנשי קבע יוכלו להגיש תביעה בגין פוסט טראומה במשרד הביטחון. הוועדה הגדירה כי אנשי קבע יוכלו להגיש תביעות לביטוח לאומי על פציעות ופגיעות במהלך שירותם, אך במקרים של פוסט טראומה בעקבות פעילות מבצעית או אימון מבצעי – העניין יטופל על ידי משרד הביטחון.
ASD חרבות ברזל: מה חשוב לדעת?
פוסט טראומה היא מצב שמתפתח לעתים לאחר שנים מאירוע טראומתי. פוסט טראומה היא למעשה הפרעה שמתפתחת פוסט (לאחר) הטראומה, רק לאחר לאחר הטראומה ניתן להיות מאובחנים בפוסט טראומה (בד"כ מספר חודשים לאחר מיכן ניתן בכלל לתת אבחנה רשמית) אולם, בסמוך לאירועים קשים עשויה להתפתח הפרעה נפשית תגובתית, או ASD: Acute Stress Disorder. הפרעת דחק אקוטית (או "הפרעת דחק חריפה") היא מונח שנתבע במלחמת העולם הראשונה, והוא מתאר מצב של הלם קרב. במהלך אותה מלחמה כחמישית מהחיילים הפגינו סימנים של תגובות קרב, לרבות חרדה, דיכאון, פרנויה, בלבול, עוררות יתר, ועוד.
ASD היא הפרעה אשר מתפתחת במהלך שלושה חודשים לאחר אירוע טראומתי. בנוסף, זוהי הפרעה שמחזיקה יותר משלושה ימים, ופחות מחודש. התסמינים של המצב דומים לפוסט טראומה, אך הם פחות קבועים ומתמשכים. למרבה הצער, בכ-10% מהמקרים מתפתחת פוסט טראומה במרוצת הזמן. חרבות ברזל היא מלחמה מתמשכת, אשר משפיעה מדי יום על אנשי כוחות הביטחון. ניתן, ומומלץ, להגיש תביעה על ASD על מנת שיהיה תיעוד להמשך ינתנו טיפולים והטבות. בנוסף, ניתן לממש זכויות על ASD חרבות ברזל, במידה ומגישים מסמכים רפואיים נהירים, אשר מעידים על המצב הנפשי הזה. משרד הביטחון עשוי להכיר בתביעות האלו, ובהמשך הדרך לקבוע אחוזי נכות על פוסט טראומה, כאשר ASD היווה את המצב הראשוני.
נכון להיום, משרד הביטחון מכיר בתביעות נפש של חרבות ברזל אשר הוגשו עם מסמכים נפשיים המוכיחים ADS במסלול הירוק במקרים חריגים ורק כאשר יש תיעוד ברור ומנומק לעניין האבחנה.
מה צריך כדי להגיש תביעות פוסט טראומה משרד הביטחון?
פוסט טראומה היא מצב שיכול להתעורר בסמוך לאירוע, או שנים לאחר מכן. במקרה שבו התפקוד של אדם נפגע בעקבות אירוע שכזה, ניתן להגיש תביעה על פוסט טראומה. בנוסף, במקרים שבהם נדרש טיפול רפואי/תרופתי בעקבות הפוסט טראומה, ניתן ומומלץ להגיש תביעה על פוסט טראומה.
על מנת להתחיל את הליך התביעה על פוסט טראומה בעקבות חרבות ברזל, יש לאסוף מסמכים רפואיים שמעידים על פוסט טראומה. כפי שנאמר, ASD מתפתח במהלך שלושה חודשים מאירוע טראומתי. אם אדם חווה תסמינים גם לאחר שלושה חודשים, ייתכן שמדובר בפוסט טראומה.
במקרים האלו יש צורך להביא אבחון של פסיכיאטר מוסמך ומורשה. זה חשוב במיוחד, שכן פוסט טראומה היא פגיעה נפשית, ולא פגיעה גופנית. כלומר, הפגיעה לא ניכרת על גופו של התובע. אבחון מקצועי מאפשר להוכיח שהתובע אכן סובל מפוסט טראומה שמשפיעה על חייו, ובכך להתחיל את תהליך התביעה.
מלבד זאת, יש להוכיח שישנו קשר סיבתי בין אירוע טראומתי ובין מצבו הנפשי של התובע. יש להוכיח כי אותו אירוע שהתרחש במהלך השירות הוא שגרם למצב של פוסט טראומה, ולא אירוע אחר מעברו של התובע.
תהליך הגשת תביעה בגין פוסט טראומה חרבות ברזל
הגשת תביעות נגד משרד הביטחון כוללת מספר שלבים שצריך לעבור:
איסוף מסמכים רפואיים ומילוי טופס תביעה: תחילה יש לאסוף מסמכים רפואיים שמצהירים כי התובע סובל מפוסט טראומה. המסמכים צריכים גם להעיד על כך שהבעיה נובעת כתוצאה ישירה מהשירות. לאחר מכן, יש למלא טופס תביעה של משרד הביטחון, ולהמשיך לשלבים הבאים. במקרים שבהם יש חשד להתפתחות ASD בעקבות חרבות ברזל, יש לקבל אבחון רפואי על המצב, ולאסוף מסמכים רפואיים להמשך הדרך.
הגשת תביעה לאגף שיקום נכים: את הטפסים והמסמכים יש להגיש לאגף שיקום נכים של משרד הביטחון. באגף הזה נמצא קצין תגמולים, שתפקידו לעיין בתביעה ולבדוק את היתכנותה. במקרים מסוימים תתבצע בדיקה כדי לבחון האם המצב הנפשי של התובע נובע משירותו, או בגלל אירועים אחרים מהעבר. כלומר, קצין התגמולים יבחן האם התביעה עומדת בקריטריונים, והאם ישנו קשר בין מלחמת חרבות ברזל ובין פוסט טראומה שהתובע חווה.
ועדה רפואית: במקרה שבו קצין התגמולים גורס שישנו קשר בין חרבות ברזל ובין הפוסט טראומה, התביעה תעבור לוועדה הרפואית המחוזית. במעמד הוועדה, התובע יעמוד בפני מומחים מטעם משרד הביטחון, ובמקרה הזה – בפניי פסיכיאטר, או מספר פסיכיאטרים. המטרה של הוועדה היא לקבוע כמה אחוזי נכות, אם בכלל, מגיעים לתובע. כלומר, האם ישנו קשר בין תנאי השירות ובין הפוסט טראומה.
קבלת פיצויים: הוועדה הרפואית בוחנת את היקף הבעיה, ואת השפעת הפוסט טראומה על התובע. אחוזי הנכות נקבעים בעקבות המגבלות השונות שחווה התובע, ובמעמד הוועדה הרפואית, הוא יישאל על מצבו כדי שחברי הוועדה יכריעו על גובה אחוזי הנכות והפיצויים.
האם יש מסלול ירוק לתביעות של פוסט טראומה בעקבות חרבות ברזל?
אכן יש מסלול כזה; לוחמים ותומכי לחימה שנחשפו לסכנה ברורה ומוכחת במלחמת חרבות ברזל יכולים להגיש תביעה בהליך מזורז. ישנם מספר קריטריונים שצריך לעמוד בהם, לרבות אבחון מנומק על ידי פסיכיאטר מקצועי, מורשה ומומחה בתחום.
במקרים מסוימים, ניתן יהיה לקבל הכרה במסלול ירוק על בסיס מסמכים נפשיים מנומקים, טיפול במקומות מסודרים וטיפול של היחידה לתגובות קרב. במקרים האלו, קצין הביטחון יקבל אישור על מצב של פוסט טראומה (בצירוף אבחנות של פסיכיאטרים). התביעה תעבור בדיקה על ידי קצין התגמולים, שיקבע בתורו אם ניתן להעביר את התביעה ישירות לוועדה הרפואית.
אחוזי נכות בגין פוסט טראומה: מדרגות ומשמעות
היה והתובע אובחן כסובל מפוסט טראומה בעקבות מלחמת חרבות ברזל; אותו תובע יקבל אחוזי נכות בהתאם לחומרת מצבו, בהתאם לסעיף 34 של תקנות הנכים, אשר מגולמת באחוזים הבאים:
5% נכות: הפרעה נפשית מזערית, עם כושר תפקודי תקין
10% נכות: הפרעה נפשית עם הגבלה קלה בתפקוד
20% נכות: הפרעה נפשית עם הגבלה בינונית בתפקוד
30% נכות: הפרעה נפשית עם סימנים ניכרים. מצב שבו יש צירוף של הפרעות של סף גירוי נמוך, וכן הפרעות בכוח התמדה, רציה, הפרעות בריכוז והגבלה ניכרת של הכושר התפקודי
50% נכות: הפרעה נפשית שמגבילה את הכושר התפקודי באופן קשה. קושי בקיום קשרים בין אישיים תקינים, הפרעה בריכוז, הפרעות של סף ריכוז נמוך, בעיות ברציה ובכושר ההתמדה
70% אחוזי נכות: הפרעה נפשית שמגבילה את הכושר התפקודי באופן קשה ביותר. מתבטאת בהפרעות בקיום יחסים בין-אישיים, ירידה בסף הגירוי, בעיות ברציה ובכוח ההתמדה, קשיים בחשיבה ובריכוז
100% נכות: מצב חמור שבו התובע מתמודד עם אי-יכולת לתפקד באופן עצמאי. נדרש סיוע יום יומי, או אשפוז
פוסט טראומה אחוזי נכות וזכויות נלוות: כמה כסף אני אקבל על פוסט טראומה מהצבא?
גובה אחוזי הנכות, שנקבע על ידי הוועדה הרפואית, משפיע על הזכויות שתקבלו.
9%-1%: אין הטבות כלל, אלא הכרה עקרונית במצב. פירוש הדבר הוא שמשרד הביטחון מכיר בקשר סיבתי בין השירות הצבאי ובין מצבו הנפשי של התובע. אולם, המצב הנפשי אינו חמור מספיק בשביל לזכות בפיצויים.
19%-10%: הנחה של 10% בתשלומי הארנונה, ומענק חד פעמי שגובהו נע בין 50 אלף ₪ ובין 186 אלף ₪.
20% נכות ומעלה: אחוזי נכות שמזכים בקצבה חודשית בסכומים משתנים, בהתאם לגובה אחוזי הנכות. 20% מזכים ב-950 ₪ לחודש, נכות בשיעור 30% מזכה בסכום חודשי של 1,400 ₪, אחוזי נכות של 50% מזכים בסכום חודשי של 2350 ש"ח. אחוזי נכות גבוהים יותר מזכים בסכומים גבוהים יותר.
בנוסף, אלו שאובחנו בפוסט טראומה וקיבלו אחוזי נכות של 20% ומעלה זכאיים גם לסל שיקום, מימון טיפולים פסיכולוגיים, סיוע בתשלום לצהרונים, והטבות נוספות עבור שיקום.
תוך כמה זמן מקבלים תשובה על תביעות פוסט טראומה?
התשובה לשאלה הזו תלויה בסוג התביעה; לאחר הגשת כל המסמכים הנדרשים לקצין התגמולים, יש לו 45 ימי עסקים להגיש את החלטתו בנושא אחוזי הנכות. חשוב לדעת שישנם מקרים שבהם צריך להגיש מסמכים משלימים נוספים, והתובע יקבל על כך הודעה.
הגשת ערעור על אחוזי נכות פוסט טראומה: מהלך העניינים
למרבה הצער, ישנם מקרים שבהם אלו שסובלים מפוסט טראומה מקבלים אחוזי נכות שאינם מזכים בפיצויים. בנוסף, יש את אלו שמקבלים אחוזי נכות נמוכים מדי, ואינם יכולים להרשות לעצמם את הטיפולים שהם זכאיים להם.
במקרים האלו ניתן להגיש ערעור על החלטת הוועדה המחוזית. הערעור יוגש לוועדה עליונה של משרד הביטחון, והתהליך יכלול שלושה רופאים שיחליטו על גובה אחוזי הנכות. חשוב להדגיש ולומר שבעת הגשת ערעור יש סיכוי שהוועדה תחליט על אחוזי נכות נמוכים יותר, לעומת ההחלטה הראשונית. במקרים האלו הוועדה העליונה שולחת התראה בנושא, ובכך מאפשרת למשוך ולבטל את הערעור.
הפוסט טראומה לא מאפשרת לי לעבוד. מה הזכויות שלי?
מקרים חמורים, שבהם פוסט טראומה מהצבא / השירות הבטחוני לא מאפשרת לעבוד, מוגדרים כמקרים של "נכה נצרך". במקרים האלו חשוב להגיש בקשה עבור שירותים רפואיים, יחד עם המלצה פסיכיאטרית עדכנית. ישנם מקרים שבהם יהיה צורך בהפניית הרופא לוועדת צר"מ (צרכים מיוחדים), שתבצע בדיקת כשירות.
המטרה היא לקבוע האם יש מגבלה תפקודית, אשר מזכה בתגמול מלא בדמות משכורת מלאה, או משכורת של חצי משרה. כאשר הוועדה הרפואית קובעת אחוזי נכות גבוהים, הדבר מקל על קביעת אי-כשירות וקבלת זכויות נוספות לאלו הזקוקים לכך.
למרבה הצער, ישנם מקרים שבהם זוהי מציאות יומיומית עבור משוחררי כוחות הביטחון. לכן, חשוב שתהיו מודעים לזכויותיכם, ומלבד אחוזי נכות, תגישו בקשה לשירותים רפואיים. תחילת הזכאות מתחילה במועד הגשת הבקשה, וכמו עם תביעות אחרות, יש לזמן חשיבות עליונה.
חוק התיישנות פוסט טראומה: מה חשוב לדעת
פוסט טראומה היא מצב מורכב, עם ביטויים רבים. יש את אלו שאצלם פוסט טראומה מתעוררת כבר במהלך שירותם הצבאי, ויש את אלו שהמצב רדום אצלם, או שהם אינם מודעים/אינם יכולים להודות במצבם. כלומר, פוסט טראומה יכולה לקבל ביטוי רק אחרי מספר שנים, אצל אנשים מסוימים.
משרד הביטחון לקח בחשבון את השיקול הזה, ולכן אין כיום חוק התיישנות על פוסט טראומה. במצבים של פגיעה וחבלה גופניים יש התיישנות של 3 שנים על הגשת תביעות, אבל זה לא כך עם פוסט טראומה. נקבע כי אין התיישנות בהגשת תביעות פוסט טראומה למשרד הביטחון בפרשת בג"ץ, הלומי קרב נגד שר הביטחון. כיום ניתן להגיש תביעה על פוסט טראומה גם עשרות שנים לאחר סיום השירות הצבאי.
למה חשוב להיעזר בעו"ד משרד הביטחון בתביעות פוסט טראומה?
בתאריך 7 לאוקטובר, 2023, השתנו פניה של מדינת ישראל באופן מידי. בעקבות הכרזת המלחמה גויסו אנשי כוחות ביטחון לשירות מילואים, לצד חיילים בסדיר, שיצאו להגן על המדינה. למרבה הצער, הלחימה הובילה לנפגעים, פצועים והרוגים, עם חיילים וחיילות אשר נחשפו לאירועים הקשים האלו, או חוו אותם בעצמם.
מלבד תגובת ASD, שהיא קצרת טווח, אין זה מופרך שרבים מאלו שלוקחים חלק בחרבות ברזל יחוו, או חווים, פוסט טראומה. אם אתם בקבוצה הזו, יש לכם זכויות שמומלץ וחשוב לממש. הגשת תביעות למשרד הביטחון צריכה להתבצע בצורה סדורה, בייחוד בכל הנוגע לפוסט טראומה. בנוסף, יש לספק גוף ראיות שמעיד על פוסט טראומה ומציג את הקשר הישיר שלה למלחמת חרבות ברזל. מדובר בהליכים סבוכים שדורשים משאבים נפשיים רבים, וכן תמיכה מקצועית. הגשת תביעת פוסט טראומה למשרד הביטחון עם עורך דין מאפשרת לקבל ליווי מקצועי, וכן להגדיל את הסיכויים למימוש זכויות.
עורך דין משרד הביטחון מקצועי ילווה אתכם החל משלב מילוי הטפסים, ועד הוועדות הרפואיות הרפואית ומיצוי הזכויות באופן המקסימלי. עורך דין מקצועי בתחום מכיר מקרוב את כל הגורמים שלוקחים חלק בתביעות, מה שמאפשר לקבל ייצוג מקצועי ויעיל מול כל הגורמים הנדרשים.
בנוסף, עורך דין משרד הביטחון יעניק לכם ליווי מקצועי, אמין ואדיב, תוך היכרות עמוקה עם הנושא הסבוך והכואב הזה. הליווי חשוב במיוחד בוועדה הרפואית, שמכריעה את אחוזי הנכות. ייצוג טוב מהווה את ההבדל בין קבלת אחוזי נכות נמוכים ובין קבלת אחוזי נכות גבוהים, שיאפשרו לכם לקבל את מה שמגיע לכם. התמיכה הנפשית והמקצועית לאורך הדרך מאפשרת למשוחררים רבים לעבור את התהליך בצורה חלקה יותר, ולקבל את מה שמגיע להם.
בתביעות פוסט טראומה ישנם בקשות רבות שאם יודעים להגיש אותם, ניתן לקבל עבורם תגמולים ראבים נוספים וזכויות רבות. חשוב לגשת לתץהליך התץביעה כשידכם על העליונה ואתם יודעים לדרוש את כל מה שמגיע לכם.
ידידיה בלומהוף: עורך דין משרד הביטחון שאתם צריכים
פוסט טראומה היא מצב רגיש, שדורש טיפול מקצועי מכל הבחינות. ההשלכות של מלחמת חרבות ברזל עדיין לא ברורות במלואן, אך יש השפעות מידיות בשטח, עם השפעות לטווח הרחוק. פוסט טראומה בעקבות חרבות ברזל אינה נאמדה במספרים מדויקים, אך ישנם לא מעט אנשי כוחות ביטחון שמפגינים סימנים למצב כבר היום.
ייצוג של עורך דין משרד הביטחון מקצועי יקל על הגשת תביעה בגין חרבות ברזל, וכן על ההתמודדות עם השלכותיה. משרד עורכי דין ידידיה בלומהוף מתמקד באופן בלעדי בתביעות נגד משרד הביטחון, עם ניסיון עתיר בתחום.
המשרד הוקם מתוך היכרות אישית של עו"ד ידידיה בלומהוף עם התמודדות מול משרד הביטחון; במהלך שירותו ביחידת שלדג, נפצע ידידיה בלומהוף במילוי תפקידו. ההתמודדות עם משרד הביטחון במהלך שלבי התביעה הביאה את עו"ד בלומהוף להקדיש את הקריירה שלו לסיוע לאנשי כוחות הביטחון.
משרד עו"ד ידידיה בלומהוף טיפל במאות חיילים וחיילות שסבלו מפגיעות שונות במהלך שירותם, כולל פוסט טראומה. ההיכרות האישית עם הנושא הפכה את המשרד לאחד המובילים בתחום, עם שירות אישי לכל מיוצגת ומיוצגת.
אנחנו מלווים את לקוחותינו לאורך כל הדרך, משלב הגשת התביעה ועד קבלת התוצאות הרצויות. אם אתם, או מישהו שקרוב לכם, סובל מפוסט טראומה, אל תחכו; קבלת סיוע מקצועי היא הכרחית, בייחוד בהגשת תביעת פוסט טראומה משרד הביטחון. אנחנו זמינים לכם בכל עת, ויחדיו נוודא שתקבלו את מה שמגיע לכם תחת החוק.
משרד עו"ד ידידיה בלומהוף - תביעות נגד משרד הביטחון
עורך דין תביעות משרד הביטחון ידידיה בלומהוף הינו הבעלים של משרד עורכי דין ידידיה בלומהוף אשר מתמחה באופן בלעדי בתביעות משרד הביטחון. המשרד שלנו זכה להיות המשרד המוביל אשר מייצג את הלוחמים של היחידות המיוחדות.
משרדנו גאה לייצג בכבוד את אותם חיילים / אנשי כוחות הביטחון אשר נפגעו כתוצאה משירותם על הגנת המולדת.