הגשת תביעות נגד משרד הביטחון – באופן עצמאי או עם עורך דין?
תביעות נגד משרד הביטחון עשויות להיות ארוכות, כאשר לכל סוג של הליך יש הוראות ספציפיות לגביי אופן ביצועו. ההוראות הללו מפרטות את פרק הזמן שיש לטפל בכל הליך, מה שיכול להתארך אם אינכם מכירים את כל ההליכים הבירוקרטיים של תביעות נגד משרד הביטחון.
למרות שניתן להגיש תביעות נגד משרד הביטחון באופן עצמאי, חשוב שיהיה לצידכם עו"ד משרד הביטחון שידע כיצד להחיש תהליכים וכיצד לעבור כל הליך באופן מיטבי. הצטיידות במומחה בהגשת תביעות נגד משרד הביטחון בגין פציעות או מחלות בשירות הצבאי או שירות בכוחות הביטחון תגדיל את הסיכויים שלכם לזכות בתביעות מהסוג הזה ולעבור אותן על הצד הטוב ביותר.
עו"ד משרד הביטחון מקצועי שמתמחה באופן בלעדי בתביעות אלו יגיש עבורכם את כל המסמכים הנדרשים לתביעה, יסייע לכם להמציא את המסמכים עבור התביעה, ויהיה בקשר עם קצין התגמולים והוועדה הרפואית כדי לגלות בדיוק היכן התביעה שלכם עומדת. כמו כן, עורך הדין יגיע אתכם לוועדה הרפואית ויטען את טעניו בפני הוועדה. במקרים בהם תביעות נדחות על ידי קצין התגמולים או כאשר הוועדה הרפואית תקבע עבורכם אחוז נכות נמוך ממה שהייתם צריכים לקבל, עו"ד מקצועי יגיש עבורכם ערעור שיאפשר לכם לזכות בתגמולים, למרות ההחלטה.
הגשת תביעות נגד משרד הביטחון היא תהליך ארוך ולא פשוט שלמרבה הצער, אינו מניב תמיד את התוצאות הרצויות. באמצעות הכרה של זכויותיכם, שלבי הגשת התביעה, וסיוע משפטי מקצועי, תוכלו לקבל את מלוא הזכויות המגיעות לכם ולעבור את תהליך התביעה באופן מיטבי ככל שניתן.
כמה זמן יכול לקחת הליך של תביעה מול משרד הביטחון
התביעות שאורכות הכי הרבה זמן הן תביעות שהוגשו למשרד הביטחון כשהן חסרות. התביעות למשרד הביטחון צריכות לכלול את מסמכי התביעה, אישור תנאי שירות, דוח פציעה, תעודת זהות וספח, מסמכים רפואיים ועוד.
ככל שהתביעה תגיעה מוכנה ובשלה יותר, כך יהיה פחות "מעבר של ידיים" אצל קצין התגמולים. כי כאשר קצין התגמולים פותח את התיבעה וחסרים לו מסמכים או ראיות הוא יוצא מכתב ואז יחזיר את תיק התביעה לארון, רק לאחר שיתקבל המסמך במבוקש יפתח שוב קצין התגמולים את תיק התביעה ויבדוק אם חסרים מסמכי תביעה נוספים.
לכן חשוב מאוד להגיש את התביעה למשרד הביטחון כאשר התביעה כתובה כמו שצריך וכלולים בה כל הראיות והמסמכים הנדרשים.
לאחר שקצין התגמולים קיבל ליידיו את התביעה בשלמותה, יוכל קצין התגמולים לנתב את התביעה בהתאם לסוג הנכות ולתאור האירוע.
ניתוח התביעה במשרד הביטחון משפיע באופן ישיר על תהליך התביעה ועל משך הזמן. לדוגמא: כאשר מוגשת תביעה למשרד הביטחון וקצין התגמולים מסווג את התביעה ומנתב אותה תחת "מסלול ירוק" – אוכך התביעה יהיה קצר מאוד וכל מה שישאר זה קביעת נכות אופטימלית לצמיתות. כאשר קצין התגמולים ינתב את התביעה במסלול רגיל אזי שמשך התביעה יוכל לקחת מספר רב של חודשים.
מה יכול להקל על תהליך התביעה?
להגשת התביעה ישנה 2 מטרות עיקריות, הראשונה היא עצם ההכרה של משרד הביטחון בנכות, כך שגם אם תהיהי החמרה רפואית או נפשית בעתיד משרד הביטחון יחוייב להמשיך ולקחת אחריות. השניה היא קבלת הטבות, תגמולים וכיוצ"ב באופן המקסימלי – ככל שאחוז הנכות שיקבע יהיה גבוה יותר כך גם הפיצויים וההטבות היו גדולים יותר.
בכדי לעמוד ב2 התנאים הנ"ל בתביעה נגד משרד הביטחון, יצטרך התובע להגיש את התביעה למשרד הביטחון בצורה מנומקת, יסודית, בצירוף מסמכים אשר תומכים בתביעה וכן ראיות מתאימות.
כמו-כן יצטרך התובע להגיע מוכן לוועדה הרפואית עם המסמכים וההדמיות המתאימות, התובע יצמטרך לדעת להציג את הדברים בצורה ברורוה כשהם מוכוונים לתקנות הנכות של משרד הביטחון.
היכן אני יכול לברר את הזכויות שלי?
ההבנה של הזכויות המגיעות לנכי צהל לאחר תביעה של משרד הביטחון היא בעייתית, אין היום משהו ברור ונגיש אשר באופן אוטומטי מעדכן את הזכויות ויודע לדרוש אותם בשמך. כמעט כל ההטבות והזכויות דורשות הגשת בקשה מותאמת, כך שמי שלא ידע או שלא הגיש את הבקשה לא יזכה להינות ממנה. לדוגמא: נכה שנמצא בימי מחלה בעקבות הנכות המוכרת שלא הגיש בזמן אישור לתגמול ימי מחלה, לא יוכל לקבל בדיעבד את הכספים אשר היה מקבל אלמלא היה מגיש את הבקשה בזמן. נכה שלא ניצל "חמי מרפא" בשנה לא יוכל לנצל את הימים שלא ניצל בשנה שלאחר מכן וכו'.
לאחרונה אגף השיקום מנסה לקצר את הבירוקטריה ומנסה להנגיש יותר את הזכויות של נכה צה"ל אך עוד ארוכה עוד הדרך.
אם אתם מעוניינים לוודא שאתם מקבלים את מה שמגיע לכם, ניתן לפנות לעורכי הדין המתמחים בנושא משרד הביטחון או לפנות לארגון נכה צה"ל עם קביעת הנכות שלכם והם לרוב ידעו להכוון אתכם לגבי הזכאויות שלכם.