תביעה נגד משרד הביטחון: המדריך המלא | תביעות משרד הביטחון

תביעה נגד משרד הביטחון: המדריך המלא

תביעות נגד משרד הביטחון: מתי ניתן להגיש אותן? כיצד לקבל אחוזי נכות? מי יכול להגיש תביעות נגד משרד הביטחון? מהלך התביעה נגד משרד הביטחון הוא ייחודי, וחשוב לענות על השאלות הללו ושאלות נוספות אם אתם שוקלים להגיש תביעה בגין פציעה או מחלה במהלך שירותכם בכוחות הביטחון.
תביעות נגד משרד הביטחון

תוכן עניינים

מי יכול להגיש תביעה נגד משרד הביטחון?

לפי סעיף 30 לחוק הנכים (שיקום ותגמולים), אדם שתובע תגמול ממשרד הביטחון צריך להגיש בקשה לקצין התגמולים שבהיא בעצם תביעה למשרד הביטחון; קצין התגמולים נמצא באגף השיקום במשרד הביטחון, וניתן לזכות בהכרה כנכה צה"ל רק לאחר הגשת בקשה במשרדו.

אלו שזכאים להגיש תביעה נגד משרד הביטחון הם אלו שנפצעו במהלך שירותם ושהפציעה או המחלה לא נגרמה עקב "התנהגות רעה וחמורה". כלומר, פעולות בשירות הצבאי או שירות כוחות הביטחון הן שהביאו לפציעה.

חיילים ועובדי כוחות הביטחון שנפצעו במהלך חופשה מאושרת יכולים גם הם להגיש תביעה נגד משרד הביטחון, בכפוף לתנאים המפורטים בחוק חיילים ובני משפחותיהם. למאמר המלא בנושא פציעה בחופשה מהצבא.

ניתן להגיש תביעות בגין פציעות גופניות וגם פגיעות נפשיות שנגרמו כתוצאה ישירה של שירות צבאי או שירות בכוחות הביטחון. אחוזי נכות המזכים בתגמולים ייקבעו לפי היקף הפציעה / מחלה וחומרתה, ורק פציעות ומחלות שגרמו לנזק (נכות) מזכות בתגמולים. כלומר, חבלה או מחלה שחלפו אינן מזכות בתגמולים.

סראונים בנושא תביעה נגד משרד הביטחון

חשיבות של הגשת תביעה נגד משרד הביטחון

הגשת תביעה בגין כל הבעיות הרפואיות

חשוב לשים לב להחלטת הוועדה

הסיבה שבחר עו"ד בלומהוף לייצג את נכי צה"ל

תהליך התביעה נגד משרד הביטחון

הדרך הקצרה להכרה בגין פוסט טראומה

אבחון פוסט טראומה מהצבא - חלק א'

טיפ למי שרוצה להגיש תביעה למשרד הביטחון

פינוי פצועים - תביעה נגד משרד הביטחון
פינוי פצועים – תביעה נגד משרד הביטחון

מתי ניתן להגיש תביעות נגד משרד הביטחון?

על פי סעיף 18 לחוק הנכים, "תגמולים המגיעים לנכה ישולמו מיום שחרורו של הנכה משירותו הצבאי, שבזמנו אירע המקרה שגרם לנכותו – אם הגיש תביעה לתשלומים אלה תוך שנה אחת מיום שחרורו. בכל מקרה אחר – מיום הגשת התביעה, זולת אם קבעה לכך הועדה הרפואית תאריך מאוחר יותר".

כלומר, יש להגיש תביעות בגין פציעות בצבא  או מחלות בצבא כמה שיותר קרוב למועד השחרור מהשירות. תביעות בגין פציעות / מחלות בשירות הצבאי שמוגשות פחות משנה מיום השחרור יעניקו זכאות לנכות החל מיום השחרור.

ניתן להגיש תביעות נגד משרד הביטחון עד שלוש שנים מיום השחרור, לפי סעיף 13 לחוק הנכים: "הזכות להגיש בקשה לקצין התגמולים מתיישנת כתום שלוש שנים מיום שחרורו של הנכה משירותו הצבאי שבזמנו אירע המקרה שגרם לנכותו, אולם אם הנכות נובעת ממחלה ששר הביטחון קבע לגביה בתקנות תקופת התיישנות ארוכה יותר – תתיישן הזכות כתום אותה תקופה".

ישנם מספר מקרים יוצאים מן הכלל למועד ההתיישנות הזה, כלומר ישנם מקרים בהם ניתן להגיש תביעות משרד הביטחון גם לאחר 3 שנים מיום השחרור.

נפצעת במהלך השירות ?

יתכן ואת\ה זכאי\ת להכרה כנכה אגף שיקום במשרד הביטחון ולקבל תגמולים והטבות בהתאם. עורך דין משרד הביטחון לשירותך.

שלבי הגשת תביעה נגד משרד הביטחון

אגף שיקום נכים - לוגו
אגף שיקום נכים – לוגו

בתביעות נגד משרד הביטחון יש שני שלבים מרכזיים:

  1. שלב ההכרה
  2. שלב קביעת הנכות וקבלת הפיצויים

הכרה בפציעה: בשלב הראשון יש להגיש לקצין התגמולים תביעה להכרה בגין חבלה / מחלה באמצעות טופס ייעודי. כאשר חייל או איש ביטחון טוען שהוא סובל מנכות עקב רשלנות רפואית בצבא יהיה עליו לפרט ולנמק את הרשלנות ואת הנזק הבריאותי שנגרם עקב כך. לטופס התביעה הזה יש לצרף מסמכים רפואיים המעידים על הפציעה / מחלה. מלבד המסמכים, יש לצרף לעיתים לתביעה תצהיר נסיבות חבלה / מחלה שחתום על ידי עו"ד, אישור תנאי שירות, דוח פציעה וכיוצ"ב. אם התובעים זקוקים לטיפול רפואי במהלך שלב ההכרה, ניתן להגיש בקשה לקצין התגמולים לטיפול רפואי – טיפול שיוענק על חשבון משרד הביטחון עד תום ההליכים.

שלב ההכרה בתביעה הוא השלב המשמעותי ביותר והארוך ביותר בתביעה. לצורך הכרת התביעה במשרד הביטחון, קצין התגמולים יבצע בדיקות רבות שכוללות: איסוף חומר רפואי, אישור חוקרים לנסיבות החבלה או המחלה, וידוא עם הדרג הפיקודי, פנייה לרופא מומחה מטעם משרד הביטחון בכדי שיכתוב חוות דעת ועוד.

אם הפציעה הוכרה על ידי קצין התגמולים, עוברים לשלב הבא והוא שלב הקביעה הרפואית. בשלב הזה התובע יוזמן לוועדה רפואית שתקבע את אחוזי הנכות המוגדרת בחוק כ"איבוד הכושר לפעול פעולה רגילה, בין גופנית ובין שכלית, או פחיתתו של כושר זה, שבאו לשוטר או לחייל משוחרר או בשירות קבע כתוצאה של אחת מאלה שאירעה בתקופת שירותו עקב שירות חבלה, מחלה או החמרת מצב".

ועדה רפואית במשרד הביטחון
ועדה רפואית במשרד הביטחון

וועדה רפואית של משרד הביטחון

לוועדה הרפואית יש תפקיד חשוב והוא "לתרגם" את הפציעה הגופנית או הנפשית של התובע לאחוזי נכות המזכים בתגמולים. ככל שגובה הנכות גבוהה יותר, כך התובע יהיה זכאי לפיצוי כספי גבוה יותר, ולהיפך. לוועדה הרפואית יש חשיבות גדולה, ולכן חשוב להגיע אליה מוכנים ככל האפשר, הן מבחינה טכנית והן מבחינת ייצוג משפטי. ניתן לקורא בהרחבה בנושא ועדה רפואית במשרד הביטחון.

קביעת אחוזי נכות וזכאות לתגמולים

במקרים בהם נקבעו אחוזי נכות של 19%- 10%לצמיתות, התובע יהיה זכאי לתגמול חד פעמי בגין נכותו. במקרים בהם נקבעו אחוזי נכות של 20%, התובע יהיה זכאי להטבות ותגמולים כספיים חודשיים בהתאם לאחוזי הנכות הנקבעו על ידי הוועדה הרפואית, לרבות החזרים על טיפולים רפואיים ועוד.

בכל אחד משני השלבים של הגשת תביעה נגד משרד הביטחון, חשוב להיות מוכנים ככל הניתן בכל המובנים. עליכם להכין מראש את כל הטפסים והמסמכים הנדרשים ולענות על כל הדרישות החוקיות של קצין התגמולים ושל הוועדה הרפואית. במצבים מסוימים, התנהלות נכונה יכולה לזכות אתכם בהכרה של התביעה, בתגמולים משמעותיים ובקבלת הסיוע שאתם זקוקים לו כדי להתנהל באופן מיטבי, עד כמה שניתן.

ערעור על הוועדה הרפואית בתביעה נגד משרד הביטחון

לאחר שהתובע נבדק ע"י הוועדה הרפואית במשרד הביטחון, קצין התגמולים ישלח לאחר כחודשיים שלושה (לערך) מיום הוועדה הרפואית את החלטתו לעניין גובה אחוז הנכות שקבעה הוועדה הרפואית. במידה והתובע טוען שהוועדה הרפואית לא התרשמה מספיק ממצבו הרפואי ולדעתו אחוז הנכות שלו צריך להיות גבוה יותר, יוכל התובע להגיש ערעור על הוועדה הרפואית במשרד הביטחון ולבקש להיבדק ע"י וועדה רפואית עליונה. לוועדה העליונה במשרד הביטחון  יש סמכות להעלות את אחוז הנכות, להשאיר אותה כפי שקבעה הוועדה המחוזית, ויש בסמכות הוועדה לקבוע אחוז נכות נמוך יותר ממה שקבעה הוועדה המחוזית. ניתן לקרוא בהרחבה בנושא ערעור על הוועדה הרפואית במשרד הביטחון

התיישנות תביעה במשרד הביטחון
ערעור בבית משפט

ערעור על החלטת קצין התגמולים במשרד הביטחון

ישנם מקרים בהם קצין התגמולים דוחה את התביעה שהוגשה למשרד הביטחון, כתוצאה מכך התובע שהגיש את תביעתו לא יהיה מוכר כנכה צה"ל. במצבים האלה ובמידה והתובע טוען שמשרד הביטחון טעה בהחלטתו, יהיה עליו לנהל ערעור בבית משפט על החלטת קצין התגמולים. ניתן לקרוא בהרחבה בנושא ערעור על החלטת משרד הביטחון

סובל/ת מפציעה שאירעה לך עקב השירות?

יתכן ואת\ה זכאי\ת להכרה כנכה אגף שיקום במשרד הביטחון ולקבל תגמולים והטבות בהתאם. עורך דין משרד הביטחון לשירותך.

הגשת תביעות נגד משרד הביטחון – באופן עצמאי או עם עורך דין?

תביעות נגד משרד הביטחון עשויות להיות ארוכות, כאשר לכל סוג של הליך יש הוראות ספציפיות לגביי אופן ביצועו. ההוראות הללו מפרטות את פרק הזמן שיש לטפל בכל הליך, מה שיכול להתארך אם אינכם מכירים את כל ההליכים הבירוקרטיים של תביעות נגד משרד הביטחון.

למרות שניתן להגיש תביעות נגד משרד הביטחון באופן עצמאי, חשוב שיהיה לצידכם עו"ד משרד הביטחון שידע כיצד להחיש תהליכים וכיצד לעבור כל הליך באופן מיטבי. הצטיידות במומחה בהגשת תביעות נגד משרד הביטחון בגין פציעות או מחלות בשירות הצבאי או שירות בכוחות הביטחון תגדיל את הסיכויים שלכם לזכות בתביעות מהסוג הזה ולעבור אותן על הצד הטוב ביותר.

עו"ד משרד הביטחון מקצועי שמתמחה באופן בלעדי בתביעות אלו יגיש עבורכם את כל המסמכים הנדרשים לתביעה, יסייע לכם להמציא את המסמכים עבור התביעה, ויהיה בקשר עם קצין התגמולים והוועדה הרפואית כדי לגלות בדיוק היכן התביעה שלכם עומדת. כמו כן, עורך הדין יגיע אתכם לוועדה הרפואית ויטען את טעניו בפני הוועדה. במקרים בהם תביעות נדחות על ידי קצין התגמולים או כאשר הוועדה הרפואית תקבע עבורכם אחוז נכות נמוך ממה שהייתם צריכים לקבל, עו"ד מקצועי יגיש עבורכם ערעור שיאפשר לכם לזכות בתגמולים, למרות ההחלטה.

הגשת תביעות נגד משרד הביטחון היא תהליך ארוך ולא פשוט שלמרבה הצער, אינו מניב תמיד את התוצאות הרצויות. באמצעות הכרה של זכויותיכם, שלבי הגשת התביעה, וסיוע משפטי מקצועי, תוכלו לקבל את מלוא הזכויות המגיעות לכם ולעבור את תהליך התביעה באופן מיטבי ככל שניתן.

אחוזי נכות פוסט טראומה

כמה זמן יכול לקחת הליך של תביעה מול משרד הביטחון

התביעות שאורכות הכי הרבה זמן הן תביעות שהוגשו למשרד הביטחון כשהן חסרות. התביעות למשרד הביטחון צריכות לכלול את מסמכי התביעה, אישור תנאי שירות, דוח פציעה, תעודת זהות וספח, מסמכים רפואיים ועוד.

ככל שהתביעה תגיעה מוכנה ובשלה יותר, כך יהיה פחות "מעבר של ידיים" אצל קצין התגמולים. כי כאשר קצין התגמולים פותח את התיבעה וחסרים לו מסמכים או ראיות הוא יוצא מכתב ואז יחזיר את תיק התביעה לארון, רק לאחר שיתקבל המסמך במבוקש יפתח שוב קצין התגמולים את תיק התביעה ויבדוק אם חסרים מסמכי תביעה נוספים.

לכן חשוב מאוד להגיש את התביעה למשרד הביטחון כאשר התביעה כתובה כמו שצריך וכלולים בה כל הראיות והמסמכים הנדרשים.

לאחר שקצין התגמולים קיבל ליידיו את התביעה בשלמותה, יוכל קצין התגמולים לנתב את התביעה בהתאם לסוג הנכות ולתאור האירוע.

ניתוח התביעה במשרד הביטחון משפיע באופן ישיר על תהליך התביעה ועל משך הזמן. לדוגמא: כאשר מוגשת תביעה למשרד הביטחון וקצין התגמולים מסווג את התביעה ומנתב אותה תחת "מסלול ירוק" – אוכך התביעה יהיה קצר מאוד וכל מה שישאר זה קביעת נכות אופטימלית לצמיתות. כאשר קצין התגמולים ינתב את התביעה במסלול רגיל אזי שמשך התביעה יוכל לקחת מספר רב של חודשים.

מה יכול להקל על תהליך התביעה?

דוח פציעה בצבא
דוח פציעה בצבא – תביעה למשרד הביטחון, נכי צה"ל

להגשת התביעה ישנה 2 מטרות עיקריות, הראשונה היא עצם ההכרה של משרד הביטחון בנכות, כך שגם אם תהיהי החמרה רפואית או נפשית בעתיד משרד הביטחון יחוייב להמשיך ולקחת אחריות. השניה היא קבלת הטבות, תגמולים וכיוצ"ב באופן המקסימלי – ככל שאחוז הנכות שיקבע יהיה גבוה יותר כך גם הפיצויים וההטבות היו גדולים יותר.

בכדי לעמוד ב2 התנאים הנ"ל בתביעה נגד משרד הביטחון, יצטרך התובע להגיש את התביעה למשרד הביטחון בצורה מנומקת, יסודית, בצירוף מסמכים אשר תומכים בתביעה וכן ראיות מתאימות.

כמו-כן יצטרך התובע להגיע מוכן לוועדה הרפואית עם המסמכים וההדמיות המתאימות, התובע יצמטרך לדעת להציג את הדברים בצורה ברורוה כשהם מוכוונים לתקנות הנכות של משרד הביטחון.

 

היכן אני יכול לברר את הזכויות שלי?

ההבנה של הזכויות המגיעות לנכי צהל לאחר תביעה של משרד הביטחון היא בעייתית, אין היום משהו ברור ונגיש אשר באופן אוטומטי מעדכן את הזכויות ויודע לדרוש אותם בשמך. כמעט כל ההטבות והזכויות דורשות הגשת בקשה מותאמת, כך שמי שלא ידע או שלא הגיש את הבקשה לא יזכה להינות ממנה. לדוגמא: נכה שנמצא בימי מחלה בעקבות הנכות המוכרת שלא הגיש בזמן אישור לתגמול ימי מחלה, לא יוכל לקבל בדיעבד את הכספים אשר היה מקבל אלמלא היה מגיש את הבקשה בזמן. נכה שלא ניצל "חמי מרפא" בשנה  לא יוכל לנצל את הימים שלא ניצל בשנה שלאחר מכן וכו'.

לאחרונה אגף השיקום מנסה לקצר את הבירוקטריה ומנסה להנגיש יותר את הזכויות של נכה צה"ל אך עוד ארוכה עוד הדרך.

אם אתם מעוניינים לוודא שאתם מקבלים את מה שמגיע לכם, ניתן לפנות לעורכי הדין המתמחים בנושא משרד הביטחון או לפנות לארגון נכה צה"ל עם קביעת הנכות שלכם והם לרוב ידעו להכוון אתכם לגבי הזכאויות שלכם.

משרד עו"ד ידידיה בלומהוף - תביעות נגד משרד הביטחון

עורך דין תביעות משרד הביטחון ידידיה בלומהוף הינו הבעלים של משרד עורכי דין ידידיה בלומהוף אשר מתמחה באופן בלעדי בתביעות משרד הביטחון. המשרד שלנו זכה להיות המשרד המוביל אשר מייצג את הלוחמים של היחידות המיוחדות.
משרדנו גאה לייצג בכבוד את אותם חיילים / אנשי כוחות הביטחון אשר נפגעו כתוצאה משירותם על הגנת המולדת.

עורך דין משרד הביטחון ידידיה בלומהוף

מעוניין/ת להגיש תביעה נגד משרד הביטחון ?

השאר/י פרטים ונחזור אליך בהקדם
חיפוש

סובל/ת ממחלה שאירעה לך עקב השירות ?

יתכן ואת\ה זכאי\ת להכרה כנכה אגף שיקום במשרד הביטחון ולקבל תגמולים והטבות בהתאם. עורך דין משרד הביטחון לשירותך.

לבדיקת זכאות מהירה בחינם >>

מאמרים אחרונים

עקבו אחרינו בפייסבוק

"נלחמים עבורך" - בדיקת זכאות בחינם

חיילים , שוטרים או בוגרי שירות ביטחוני אחר ונחבלתם או חליתם במהלך השירות?

יתכן ואתם זכאים להכרה כנכה אגף שיקום – משרד הביטחון, לקבל תגמולים והטבות בהתאם.

דילוג לתוכן