אחוזי נכות על קרע לברום בכתף
כאשר יש קרע לברום הכתף וקצין התגמולים קבע שקיים קשר סיבתי בין השירות הצבאי / הביטחוני לקרע בלברום, יופנה התובע לועדה רפואית במשרד הביטחון.
הוועדה הרפואית תבדוק את מצב הרפואי של הכתף, כאשר קרע בלברום (בלבד) יעיד (לרוב) על כאבים והגבלה בתנועה, לכן אחוזי הנכות שייקבעו עבור הכתף במשרד הביטחון על קרע בלברום יהיו על בסיס הגבלה בתנועה.
במידה ואותו הנכה התבוע סובל גם מפריקות של הכתף, אחוזי הנכות במשרד הביטחון יינתנו בהתאם לפריקות ולהגבלת התנועה.
אחוזי הנכות בהגבלה בתנועה של הכתף יהיו בהתאם לסעיף 41 (7) 4 לתקנות הנכים. אחוזי הנכות בתקנות יהיו בעיקר בשל הגבלה בתנועה עד לגובה השכם – דבר שיקנה 15% נכות. כאשר יש הגבלות משמעותיות יותר או הגבלות בסיבוב כלפי חוץ או פנימה – ניתן יהיה לקבל אחוזי נכות גבוהים יותר.
ככל שהמצב יהיה חמור יותר מבחינת הגבלת התנועה, שהוועדה תרצה שתהיה התאמה עם הדמיות שבוצעו, דלדול שריר, הבדיקה הקלינית, והאבחנות הרפואיות של הרופאים המטפלים.
למאמר בנושא קרע לברום בכתף בצבא – לחצו כאן
סרטונים בנושא אחוזי נכות במשרד הביטחון על כתף
אחוזי נכות פריקת כתף
ועדה רפואית במשרד הביטחון
פריקת כתף בצבא
החמרת מצב במשרד הביטחון
מה לא אומרים בוועדה הרפואית
התנהלות התביעה במשרד הביטחון
טעות קטנה של משרד הביטחון ששוה הרבה
ממתי מוכרים כנכי צהל ומקבלים פיצויים
ערעור על החלטת הוועדה העליונה
אחוזי נכות על פריקת כתף במשרד הביטחון
תובע אשר עבר פריקת כתף אחת, הסיכוי שלו לייצר פריקות נוספות גבוה מאוד. לפי הספרות הרפואית יש 90% לפריקה נוספת בטווח של השנה מיום הפריקה הראשונה.
למעשה לאחר פריקה אחת, יישלח בד"כ התובע/החייל לבדיקת MRI אשר תדגים את מצב הכתף. לאחר פריקה ימצא ככל הנראה בבדיקת ה MRI קרע בלברום ונזק מסוג היל-זקס (שבר בראש ההומרוס בעקבות הפריקה).
במידה והתובע הגיע לוועדה רפואית כשהוא סובל מפריקות של הכתף, הוועדה תצטרך להיות משוכנעת שאכן מדובר בפריקות וההדמיות שבוצעו מתאימים לטענת הפריקות.
ישנם ועדות רפואיות המחמירות (שלא כל כך מאמינות לנכים הנבדקים על ידה, לרוב זה קורה אצל רופאים שעובדים שנים בוועדות הרפואיות) ירצו לראות תיעוד של פריקות כתף והחזרה של הכתף במוסד רפואי. דרישה זו היא דרישה שמנוגד את לפסיקה, אינה נכונה, ופוגעת באופן משמעותי בנכים.
ולכן מה שחשוב לפני ההגעה לוועדה רפואית ובמידה ומדובר בפריקות חוזרות של הכתף, להגיע לוועדה עם כמה שיותר תיעוד, הוכחות באשר לפריקות הכתף.
פריקת כתף הכוונה ליציאה מלאה מהכתף כשההחזרה שלה מתבצעת על ידי פעולה אקטיבית לצורך החזרתה. כאשר הכתף יוצאת ממקומה וחוזרת באופן ספונטני, לרוב יהיה מדובר בתת פריקה.
כאשר אתם סובלים מפריקות של הכתף אבל אין לכם תיעוד של החזרה של הכתף במוסד רפואי, כדאי להביא לוועדה הרפואית עדויות שונות אשר יוכיחו עדין שמדובר בפריקות כתף, עדויות שכאלה יתנו לוועדה הוכחה באשר לפריקות השכיחות ואז בעצם יחייבו את הוועדה בקביעת אחוזי נכות גבוהים יותר.
הוכחות כלה יכולות להיות ע"י מספר תמונות של פריקות כאשר רואים את הכתף מחוץ לשקע הכתף,, מסמכים רפואיים אותנטיים וברורים, בדיקת mri או ct המעידים על נזק מסוג היל זקס גדול ועוד.
למאמר מורחב העובק בפריקת כתף בצבא וקביעת אחוז נכות – לחצו כאן
סעיפי הנכות עבור פריקות כתף במשרד הביטחון
סעיף 41 (1) עוסק בפריקות של הכתף.
סעיף 41 קובע שפריקות שכיחות והכרח להיזהר מתנועות מעל גובה השכם – 20% נכות.
נקיעות שכיחות המופיעות בכל תנועה 30% נכות ליד דומיננטית ו20% נכות ליד שאינה דומיננטית.
נקיעות שכיחות הניתנות להחזרה רק בעזרה רפואית 40% נכות ליד דומיננטית, ו30% נכות ליד שאינה דומיננטית