מה עושים אחרי פציעה בצבא? | איך מוכרים כנכה צה"ל | עורך דין לנכה צהל

מה עושים אחרי פציעה בצבא? הדרך להכרה כנכה צה"ל

בקרב חיילים רבים שמשרתים את המדינה, מתרחשות פציעות מגבילות שמובילות לנכות. אותם חיילים, זכאיים לפיצויים ותגמולים על מנת שיוכלו לעבור שיקום ולפצות על המגבלות שהם חווים. כדי לקבל את הזכויות הללו, יש להגיש תחילה תביעה נגד משרד הביטחון, וחשוב להכיר את הפרוצדורה הנדרשת לאחר פציעה.
מה עושים אחרי פציעה בצבא

תוכן עניינים

מילוי טופס דוח פציעה

לאחר שמתרחשת פציעה במהלך השירות הצבאי, מומלץ למלא דוח פציעה. דוח שכזה הוא דו"ח שמכיל את כל הנתונים על הפציעה, לרבות:

  • מקום הפציעה
  • מועד הפציעה
  • פירוט הנסיבות שהובילו לפציעה
  • מיקום הפציעה בגוף החייל הפצוע
  • עדויות של עדים שחזו בפציעה (במקרים שבהם אכן היו עדים)
דוח פציעה
דוח פציעה בצבא – תביעה נגד משרד הביטחון

מלבד הפרטים הללו, דוח פציעה צריך לכלול גם חתימה של המפקד הישיר, הרופא שבחן את הפציעה ומפקד היחידה. לדו"ח פציעה יש חשיבות בתביעות אחרי חבלה בצבא מפני שהוא מהווה אישור שהתרחשה פציעה לאחר פעילות צבאית – בין שמדובר בחבלה בבסיס, אימונים או בפעילות מבצעית או כל פעילות אחרת.

כדי לתבוע אחוזי נכות ממשרד הביטחון, יש להוכיח נסיבתיות בין הפציעה שארעה עקב השירות לבין הנכות שנגרמה. וזו בעצם מטרתו של דוח הפציעה: כאשר ממלאים דוח שכזה לאחר פציעה, ישנה הוכחה שפעילות צבאית שאכן אירע אירוע חבלתי לאיבר ספציפי. לאחר מכן, ניתן להגיש תביעה נגד הצבא אשר תכלול גם את הדו"ח (בין יתר המסמכים הנדרשים בתביעה).

סרטונים בנושא פציעה בצבא והכרה כנכי צה"ל

דוח פציעה בצבא

ועדה רפואית מה חשוב להגיד

התנהלות התביעה במשרד הביטחון

תוך כמה זמן מקבלים את הפיצוי ממשרד הביטחון

למה צריך ייצוג של עורך דין בתביעה לנכי-צה"ל

למה בחר עורך דין בלומהוף לייצג את נכי צה"ל

הסיבה שועדה במשרד הביטחון מלחיצה

מה משרד הביאטחון מסתיר מכם

פציעות שהתרחשו בחופשה מהצבא

חיילים שנמצאים בשירות סדיר ונפצעים במהלך חופשה יכולים גם הם להגיש תביעה נגד משרד הביטחון. תחת "חוק התגמולים לחיילים ולבני משפחותיהם", יש לחיילים בשירות סדיר רשת ביטוחית כאשר הם נמצאים בחופשה. מכוח החוק הזה, ניתן להגיש תביעה על פציעות בחופשה (לפי התנאים המוגדרים בחוק). החייל יזומן לוועדה רפואית במשרד הביטחון, במידה ויקבעו לו 20% נכות ומעלה הוא יוכר כנכה צה"ל.

*למאמר מורחב בנושא פציעה במהלך חופשה מהצבא – לחצו על הלינק

תאונות דרכים במהלך השירות

מקרה נוסף שבו ניתן להגיש תביעה במהלך השירות הוא תאונת דרכים. כאשר חיילים נפצעים בתאונה שהתרחשה בתוך הבסיס או מחוצה לו – יש להם זכות להגיש תביעה לפי חוק הנכים.

כאשר חייל נפצע במהלך תאונה בדרך לבסיס או בחזרה ממנו- יוכל החייל הנפצע להגיש תביעה למשרד הביטחון לפי חוק הנכים. (כבר ב10% נכות ניתן לקבל פיצוי כספי)

כאשר חייל בסדיר נחבל בתאונת דרכים אזרחית בחופשה, הוא יוכל להגיש תביעה אזרחית לחברת הביטוח או להגיש תביעה למשרד הביטחון לפי חוק התגמולים לחיילים ולבני משפחותיהם. במידה ויגיש למשרד הביטחון הוא יוכר כנכה צה"ל ויקבל פיצויים רק אם יגיע לכדי 20% נכות.

 

 

סובלים מפציעה בצבא ?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

הגשת תביעה לאחר פציעה בצבא

הגשת תביעה נגד הצבא אפשרית לאחר פציעה שנגרמה עקב השירות, במהלך חופשה ובתאונה. תביעות כאלו אפשריות במקרים של חבלה גופנית וגם במקרים של פגיעה נפשית, דוגמת פוסט טראומה.

אגף שיקום נכים בפתח תקווה
מטה אגף שיקום נכים פתח תקווה

כאמור, דוח פציעה מהווה דוח חשוב שמומלץ למלא לאחר שהתרחשה פציעה. אולם, ניתן להגיש תביעות נגד משרד הביטחון גם ללא דוח פציעה. במקרים הללו יש להוכיח נסיבתיות באמצעים אחרים – אישורים מיוחדים, עדים וכיוצ"ב.

תביעות על פציעות גופניות ניתן להגיש תוך שלוש שנים ממועד סיום השירות הצבאי. במידה והחבלה נרשמה בסמוך לקרות האירוע ברשומות – ניתן יהיה להגיש את התביעה גם לאחר 3 שנים. כמו-כן, תביעה בגין הפרעה פוסט טראומתית תוכל להתקבל לאחר תקופת ההתיישנות במקרים מסוימים. *למאמר מורחב בנושא התיישנות תביעה במשרד הביטחון – לחצו

בשני המקרים הללו מהלך העניינים הוא דומה: כל תביעה צריכה להיות מלווה בראיות שתומכות בטענת התובע. לאחר שאוספים מידע רלוונטי וממלאים טופס תביעה, יש להגיש את החומרים לקצין התגמולים של משרד הביטחון.

תפקידו של קצין התגמולים הוא תיווך בין הגורמים השונים בתביעה ולו ניתן הסמכות לקבל החלטות בקשר להכרה ולנכות. קצין התגמולים אוסף תחילה את כל הטפסים והמסמכים של התביעה ומעביר אותם לידי מומחים מטעם הצבא. המומחים בודקים את התביעה לעומק ובוחנים האם מתקיימת נסיבתיות בין השירות ובין הפציעה.

החלטת המומחים עוברת לידי קצין התגמולים אשר קובע את אחריות משרד הביטחון לנכות שנתבעה. לאחר מכן הנכה מופנה לוועדה הרפואית במשרד הביטחון. הוועדה היא זו שמחליטה על אחוזי נכות בהתאם לחומרת הפגיעה של התובע ובהתאם לחוק הנכים תגמולים ושיקום.

קבלת אחוזי נכות ומימוש זכויות

פוסט טראומה אחוזי נכות
אחוזי נכות – תביעה למשרד הביטחון

הוועדה הרפואית מעבירה לקצין התגמולים את החלטתה, והוא בתורו מעדכן את התובע על אחוזי הנכות שקיבל. אחוזי הנכות מכריעים את הפיצויים שיקבל התובע, כך שיש להם משמעות אדירה. אלו שמקבלים אחוזי נכות של 9%-0% לא מקבלים פיצויים כלל, אלא הכרה בפציעתם ואפשרות לתבוע את משרד הביטחון בעתיד (עבור החמרת מצב).

ברגע שמתקבלת החלטה על אחוזי הנכות, ניתן לממש את הזכויות שכל אחוז מביא עמו. פיצויים חודשיים יתקבלו במקרים של 20% ומעלה, ופיצוי חד-פעמי יתקבל ב-19%-10% נכות. כדי שאכן ניתן יהיה לקבל אחוזי נכות לאחר פציעה בצבא, צריך להתנהל בצורה נכונה. כל אחד מהשלבים שפורטו מעלה הוא חיוני, ויש לעקוב אחריהם באופן מדויק. מלבד זאת, חשוב לקבל ייצוג משפטי במקרים שבהם תיק התביעה נדחה, התקבלו אחוזי נכות נמוכים מדי, או כאשר אתם רוצים להבטיח קבלה של אחוזי נכות.

מחפשים עורך דין לתביעה למשרד הביטחון?

אתם מוזמנים להשאיר כאן פרטים ונחזור אלכם בהקדם.

ייצוג משפטי בתביעות נגד משרד הביטחון

ישנם אינספור סיפורים על מאבקים ארוכים שחיילים ניהלו מול משרד הביטחון. הקשיים בתביעות לאחר פציעה בצבא הם הוכחה של הקשר בין השירות ובין הנכות, וכן אומדן של היקף הפגיעה (נכות). אנשים מן השורה אינם מכירים את רזי המערכת המשפטית בתחום זה, ולכן אינם יודעים כיצד להציג את התביעה שלהם באופן שיבטיח קבלה של אחוזי נכות.

קבלת סיוע משפטי במקרים שבהם מאבק שכזה נכשל, או מרגע ההחלטה על הגשת התביעה, הוא חיוני. עורך דין משרד הביטחון שעוסק בתחום יודע בדיוק אילו מסמכים וחומרים לאסוף, כיצד להציג את התיק וכיצד לייצג את התובע בפניי ועדות רפואיות.

בנוסף, עורך דין משרד הביטחון יכול להגיש ערעורים על החלטות של הוועדות השונות. אזי, התשובה הראשונה לשאלה "מה עושים אחרי פציעה בצבא" היא: פונים אל עורך דין.

 

משרד עורכי דין ידידיה בלומהוף: שמים את החיילים בעדיפות עליונה

לעתים ניסיון אישי מהווה את הדרך הטובה ביותר לתרום לאחרים, וזה בדיוק הקו שמנחה את משרד עורכי דין ידידיה בלומהוף. המשרד הוקם על ידי עו"ד בלומהוף שחווה על בשרו פציעה במהלך שירותו ביחידת שלדג ומאבק משפטי שנלווה לה.

לאחר הכרה כנכה צה"ל, עו"ד בלומהוף החליט להפוך את הפציעה הפרטית שלו לגורם מדרבן, והחל לעסוק בנכה צה"ל באופן בלעדי. כיום במשרד מעניקים שירותים מלאים בתביעות נגד משרד הביטחון כדי לוודא שחיילים שנפגעו בשירותם הצבאי לא יחוו גם פגיעה בזכויותיהם.

אם חוויתם פציעה במהלך השירות שלכם, אתם מוזמנים לפנות אלינו בכל עת ולקבל את הייצוג המשפטי שאתם צריכים בתביעות נגד הצבא.

 

 

משרד עו"ד ידידיה בלומהוף - תביעות נגד משרד הביטחון

עורך דין תביעות משרד הביטחון ידידיה בלומהוף הינו הבעלים של משרד עורכי דין ידידיה בלומהוף אשר מתמחה באופן בלעדי בתביעות משרד הביטחון. המשרד שלנו זכה להיות המשרד המוביל אשר מייצג את הלוחמים של היחידות המיוחדות.
משרדנו גאה לייצג בכבוד את אותם חיילים / אנשי כוחות הביטחון אשר נפגעו כתוצאה משירותם על הגנת המולדת.

עורך דין משרד הביטחון ידידיה בלומהוף

מעוניינים להגיש תביעה אחרי פציעה בצבא?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
חיפוש

סובל/ת ממחלה שאירעה לך עקב השירות ?

יתכן ואת\ה זכאי\ת להכרה כנכה אגף שיקום במשרד הביטחון ולקבל תגמולים והטבות בהתאם. עורך דין משרד הביטחון לשירותך.

לבדיקת זכאות מהירה בחינם >>

מאמרים אחרונים

עקבו אחרינו בפייסבוק

"נלחמים עבורך" - בדיקת זכאות בחינם

חיילים , שוטרים או בוגרי שירות ביטחוני אחר ונחבלתם או חליתם במהלך השירות?

יתכן ואתם זכאים להכרה כנכה אגף שיקום – משרד הביטחון, לקבל תגמולים והטבות בהתאם.

דילוג לתוכן