שיחת זכויות בצבא | מטרת שיחת זכויות והשלכותיה | עורך דין משרד הביטחון

שיחת זכויות בצבא – מה מטרתה ומהן ההשלכות? – עורך דין תביעות משרד הביטחון

שיחת זכויות – חיילים מסופחים למדור ר"מ 2 לאחר שנמצאו כי אינם כשירים מבחינה רפואית לשירות הצבאי. בר"מ 2 הם מקבלים טיפול רפואי/ שיקומי לצורך החלמתם ובמצבים מסויימים הם מזומנים ל"שיחת זכויות". במאמר זה נסקור את הסיבה לקיום שיחה כזו ומה יכולות להיות ההשלכות שלה.
שיחת זכויות בצבא - דיור לנכי צה"ל

תוכן עניינים

סיפוח לר"מ 2 מתרחש לפני זימון לשיחת זכויות 

הסיפוח למדור ר"מ 2 הוא בהחלטת המדור, אשר למעשה מחליט האם החייל יסופח או יישאר תחת פיקוח רופא היחידה הנוכחי. כאשר חייל מקבל מעל 7 ימי "גימלים" יוצאת פנייה אוטומטית למדור ר"מ 2. מדור זה, שוקל את האפשרות לסיפוח אותו החייל על ידם. לרוב, כאשר חייל עובר ניתוח הוא מסופח ישירות לר"מ 2, עוד כשהוא בבית החולים.

מתי יזומן החייל לשיחת זכויות?

ישנם ניתוחים אשר מצריכים תקופת שיקום ממושכת של מעל  3 חודשים. ניתוחים כגון ניתוח להחלפת הרצועה הצולבת בברךניתוחי כתף (פריקת כתף וקרע בלברום) , ניתוח תפירה של המיניסקוס ועוד. בניתוחים אלו או בכל ניתוח אחר הכרוך עם החלמה ארוכה, יסופח החייל החולה לר"מ 2.

כך גם במחלות אשר מצריכות שיקום משמעותי ויומיומי. הצבא יעדיף לשחרר את אותם החיילים החולים מהשירות הצבאי. זאת על מנת שיהיו מטופלים במסגרת אזרחית ולא תחת המסגרת הצבאית. במציאות שכזו, יוזמנו אותם חיילים ל"שיחת זכויות".

כאשר בר"מ 2  מבינים שהחייל עתיד להיות בתקופת החלמה/ טיפול ארוכים, החייל יזומן לשיחת זכויות. שיחה זו תביא לידיעתו את קיומה של "וועדת הפרופיל" העתידה להתכנס בעניינו ובה, ככל הנראה, ייקבע פרופיל של אי כשירות.

ר"מ 2 יכולים לעזור לחייל בכתיבת דוח פציעה ככל שנדרש.  ניתן לקרוא בהרחבה על הצורך בדוח פציעה בצבא ולעל חשיבותו בלינק: דו"ח פציעה בצבא – מה מטרתו ומתי אנחנו נזקקים לו? – עורך דין משרד הביטחון.

מטרת שיחת זכויות

למעשה "שיחת זכויות" מיידעת את החייל שהוא עתיד להופיע בפני וועדה רפואית. בנוסף, יודיעו לו שככל הנראה ישוחרר מצה"ל עקב פרופיל 21, או 24. ההבדל ביניהם הוא שפרופיל 21 הוא פרופיל קבוע ואז השחרור מצה"ל הוא שחרור קבוע. זאת לעומת פרופיל 24 שזהו פרופיל זמני עד למועד וועדה נוספת ולכן השחרור מצה"ל יהיה שחרור זמני. ניתן לקרוא בהרחבה במאמר שכתבנו בנושא : הגשת תביעה למשרד הביטחון דרך ר"מ 2 בגין חבלה או מחלה – יתרונות וחסרונות.

כאשר ייקבע לחייל פרופיל פוסל שירות, הוא ישוחרר מהשירות הצבאי – כבר ביום למחרת.

משתחרר/ת מהצבא בשל פרופיל פוסל שירות?

יתכן ואת\ה זכאי\ת להכרה כנכה אגף שיקום במשרד הביטחון ולקבל תגמולים והטבות בהתאם. עורך דין משרד הביטחון לשירותך.

החשיבות של שיחת זכויות

במידה והחייל ישוחרר מהשירות הצבאי, אזי התוצאה המיידית היא שכל הטיפוליים הרפואיים שניתנו לו על ידי ועל חשבון הצבא – יסתיימו ביום השחרור. לכן, בשיחת הזכויות מיידעים את החייל כי באפשרותו להגיש תביעה למשרד הביטחון לצורך קבלת המשך טיפול רפואי ע"י משרד הביטחון. ניתן להגיש תביעה נגד משרד הביטחון מיד לאחר השחרור.

כאשר מתקיימת וועדה רפואית הקובעת פרופיל פוסל שירות, אזי השחרור לרוב הוא, כאמור, ביום שלמחרת. על כן, שיחת הזכויות מתקיימת לרוב מספר שבועות קודם להתכנסות וועדת הפרופיל. זאת על מנת שיהיה זמן להכין את התביעה, להגיש אותה ולקבל אישור טיפול רפואי ממשרד הביטחון- פרוצדורה שלוקחת זמן.

החיילים בר"מ 2 מציעים את עזרתם בהגשת התביעה נגד משרד הביטחון. להרחבה בנושא קראו: הגשת תביעה למשרד הביטחון דרך ר"מ 2 בגין חבלה או מחלה – יתרונות וחסרונות.

מה זה "נידוב רפואי" ולמה צריך אותו?

חייל המבקש לעשות זאת, יוכל לעתור לוועדת הפרופיל או לר"מ 2 על מנת שיאפשרו לו "נידוב רפואי". נידוב – מלשון התנדבות. הנידוב, מאפשר לחייל שנקבע לו פרופיל פוסל שירות להישאר עוד פרק זמן תחת "אחריות הצבא". זאת לצורך קבלת טיפול רפואי עד אשר יתקבל האישור לטיפול רפואי ממשרד הביטחון – אט"ר.

נחבלת או חלית במהלך השירות?

יתכן ואת\ה זכאי\ת להכרה כנכה אגף שיקום במשרד הביטחון ולקבל תגמולים והטבות בהתאם. עורך דין משרד הביטחון לשירותך.

יחידת מחלימים  בצבא

ב1.1.2020, הצבא פתח יחידת מחלימים לחיילים שהפרופיל הצבאי שלהם הוגדר כפרופיל פוסל שירות (24). עד לתאריך זה, החייל היה משתחרר אוטומטית מהצבא יום לאחר הורדת הפרופיל ל24 (או שהיה מבקש נידוב רפואי).

בתחילת השנה ועקב הצעת חוק, חייל שהורד לפרופיל פוסל שירות יש באפשרותו לבחור, או להיות תחת יחידת המחלימים ולקבל את כל הטיפולים תחת הצבא או להשתחרר ולקבל את הטיפול הרפואי דרך קופת החולים או דרך משרד הביטחון במידה והוגשה התביעה.

קבלת פיצויים ממשרד הביטחון בגין ימי מחלה לאחר השחרור.

חייל משוחרר אשר עדיין נמצא תחת ימי מחלה מהרופא המנתח או מהרופא המומחה שלו, יוכל להגיש בקשה ל – תט"ר. משמעות הביטוי תט"ר הוא תגמול טיפול רפואי. בקשתו תידון אצל קצין התגמולים אשר יבחן אם קיים יסוד סביר שהתביעה עתידה להתקבל. ככל שכן, יועבר העניין לרופא המחוזי אשר יאשר זאת.

תביעה נגד משרד הביטחון

יש לזכור שהליך תביעה מול משרד הביטחון הינו הליך משפטי בשאלה רפואית. הצורך בהגשת התביעה וניהול הליך באופן נכון ומקצועי הוא בעל חשיבות והשפעה רבה.

במידה ומשרד הביטחון דוחה את התביעה, ערעור על תביעה שכזו הוא הליך יקר וארוך עם השלכות רבות.

לכן ישנה חשיבות רבה להיות מיוצג על ידי עורך דין בעל התמחות בלעדית בתחום תביעות משרד הביטחון. זאת על מנת לוודא את מיצוי הזכויות המקסימלי.

משרד עו"ד ידידיה בלומהוף - תביעות נגד משרד הביטחון

עורך דין תביעות משרד הביטחון ידידיה בלומהוף  הינו הבעלים של משרד עורכי דין ידידיה בלומהוף אשר מתמחה באופן בלעדי בתביעות משרד הביטחון. המשרד שלנו זכה להיות המשרד המוביל אשר מייצג את הלוחמים של היחידות המיוחדות.
משרדנו גאה לייצג בכבוד את אותם חיילים / אנשי כוחות הביטחון אשר נפגעו כתוצאה משירותם על הגנת המולדת.

עורך דין משרד הביטחון ידידיה בלומהוף

משתחרר/ת מהצבא עקב מצב רפואי שנגרם לך עקב הצבא?

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם
חיפוש

סובל/ת ממחלה ו/או חבלה שאירעה לך עקב השירות?

יתכן ואת\ה זכאי\ת להכרה כנכה אגף שיקום במשרד הביטחון ולקבל תגמולים והטבות בהתאם. עורך דין משרד הביטחון לשירותך.

לבדיקת זכאות מהירה בחינם >>

מאמרים אחרונים

עקבו אחרינו בפייסבוק

"נלחמים עבורך" - בדיקת זכאות בחינם

חיילים , שוטרים או בוגרי שירות ביטחוני אחר ונחבלתם או חליתם במהלך השירות?

יתכן ואתם זכאים להכרה כנכה אגף שיקום – משרד הביטחון, לקבל תגמולים והטבות בהתאם.

דילוג לתוכן