סיפוח לר"מ 2 מתרחש לפני זימון לשיחת זכויות
הסיפוח למדור ר"מ 2 הוא בהחלטת המדור, אשר למעשה מחליט האם החייל יסופח או יישאר תחת פיקוח רופא היחידה הנוכחי. כאשר חייל מקבל מעל 7 ימי "גימלים" יוצאת פנייה אוטומטית למדור ר"מ 2. מדור זה, שוקל את האפשרות לסיפוח אותו החייל על ידם. לרוב, כאשר חייל עובר ניתוח הוא מסופח ישירות לר"מ 2, עוד כשהוא בבית החולים.
מתי יזומן החייל לשיחת זכויות?
ישנם ניתוחים אשר מצריכים תקופת שיקום ממושכת של מעל 3 חודשים. ניתוחים כגון ניתוח להחלפת הרצועה הצולבת בברך, ניתוחי כתף (פריקת כתף וקרע בלברום) , ניתוח תפירה של המיניסקוס ועוד. בניתוחים אלו או בכל ניתוח אחר הכרוך עם החלמה ארוכה, יסופח החייל החולה לר"מ 2.
כך גם במחלות אשר מצריכות שיקום משמעותי ויומיומי. הצבא יעדיף לשחרר את אותם החיילים החולים מהשירות הצבאי. זאת על מנת שיהיו מטופלים במסגרת אזרחית ולא תחת המסגרת הצבאית. במציאות שכזו, יוזמנו אותם חיילים ל"שיחת זכויות".
כאשר בר"מ 2 מבינים שהחייל עתיד להיות בתקופת החלמה/ טיפול ארוכים, החייל יזומן לשיחת זכויות. שיחה זו תביא לידיעתו את קיומה של "וועדת הפרופיל" העתידה להתכנס בעניינו ובה, ככל הנראה, ייקבע פרופיל של אי כשירות.
ר"מ 2 יכולים לעזור לחייל בכתיבת דוח פציעה ככל שנדרש. ניתן לקרוא בהרחבה על הצורך בדוח פציעה בצבא ולעל חשיבותו בלינק: דו"ח פציעה בצבא – מה מטרתו ומתי אנחנו נזקקים לו? – עורך דין משרד הביטחון.
מטרת שיחת זכויות
למעשה "שיחת זכויות" מיידעת את החייל שהוא עתיד להופיע בפני וועדה רפואית. בנוסף, יודיעו לו שככל הנראה ישוחרר מצה"ל עקב פרופיל 21, או 24. ההבדל ביניהם הוא שפרופיל 21 הוא פרופיל קבוע ואז השחרור מצה"ל הוא שחרור קבוע. זאת לעומת פרופיל 24 שזהו פרופיל זמני עד למועד וועדה נוספת ולכן השחרור מצה"ל יהיה שחרור זמני. ניתן לקרוא בהרחבה במאמר שכתבנו בנושא : הגשת תביעה למשרד הביטחון דרך ר"מ 2 בגין חבלה או מחלה – יתרונות וחסרונות.
כאשר ייקבע לחייל פרופיל פוסל שירות, הוא ישוחרר מהשירות הצבאי – כבר ביום למחרת.