תביעה נגד הצבא: תהליך הכרה כנכה צה"ל | עורך דין משרד הביטחון

תביעה נגד הצבא: תהליך הכרה כנכה צה"ל

תהליך הכרה כנכה צה"ל הוא אמנם תהליך לא קצר, אך יש בצידו גמול שחשוב להילחם עליו; תוכלו לתבוע את הצבא על הכרה בנכות צה"לית או נכות שנגרמה כתוצאה משירות בכוחות הביטחון. נכות זו מאפשרת לאלו שמגישים את הבקשה להכרה בנכות לזכות בתגמולים כספיים ו/או סיוע רפואי על מנת שיוכלו לנהל שגרה בריאה, ככל שניתן, ולכן חשוב להכיר את התהליך ותוצאותיו. קבלת פיצויים לאחר הכרה כנכה צה"ל אפשרית לאחר שעוברים מספר שלבים, ואם גם אתם שוקלים להגיש תביעה נגד צה"ל, חשוב שתכירו את הזכויות והחובות שלכם בתהליך הזה.
תביעה נגד הצבא

תוכן עניינים

פיצויים עבור נכי צה"ל: כיצד הם נקבעים?

כאמור, תהליך הגשה של תביעה נגד הצבא כרוך במספר שלבים כאשר המטרה העיקרית היא לקבל הכרה מצד כוחות הביטחון על נכות, בין שמדובר בנכות פיזית או נפשית. ההכרה הזו מאפשרת לקבל פיצויים בהתאם לגובה הנכות שנקבעה כאשר יש מדרגות של אחוזי נכות שלצידן תגמולים כספיים. אלו שדרגת הנכות שלהם נקבעה בין 9%-1% אינם זכאיים לקבלת תגמולים כספיים. אחוזי נכות מ-10% ומעלה מזכים בפיצויים כספיים לפי המדרגות המפורטות בטבלה מטה:

מענק חד פעמי עבור אחוזי נכות בין 19%-10%:

אחוזי נכות סכום מענק חד פעמי
10 53,319 ש"ח
11 67,883 ש"ח
12 84,127 ש"ח
13 99,481  ש"ח
14 114,738  ש"ח
15 129,354  ש"ח
16 146,138  ש"ח
17 161,985 ש"ח
18 178,622 ש"ח
19 201,679 ש"ח

*טבלה זו עודכנה בהתאם לשינויים שבוצעו בתחילת 2021

אחוזי נכות מ-20% ומעלה מזכים גם בסכום מענק חודשי של פיצויים כאשר ערכו של כל אחוז הוא 48.19 ₪ (נכון לשנת 2021). כך למשל, אם נקבעו לכם 30% נכות, אתם תהיו זכאיים לסכום פיצויים חודשי של 1,445.7 ₪. נכון להיום, רק אלו שנקבעו להם אחוזי נכות של 20% ומעלה יהיו זכאיים לפיצויים חודשיים.

כמו כן, עם אחוז הנכות יינתנו הטבות ותגמולים נוספים שונים, כגון: הנחה בארנונה, חמי מרפא, טיפולים רפואיים, רכב, מלווה וכיוצ"ב. לטבלה המלאה של הפיצויים ניתן למצוא כאן.

תביעה נגד הצבא מי רשאי לתבוע כדי להיות מוכר כנכה צה"ל?

תביעות נגד הצבא או משרד הביטחון רשאים להגיד חיילים שהשתחררו משירות חובה (מיד עם תום השחרור) או אנשי קבע ששירתו חצי שנה לפחות בתפקידם (לאחר חצי שנה של קבע ניתן יהיה להגיש תביעה רק בהתאם לחריגים לחוק- ניתן לקרוא כאן). חשוב להדגיש שניתן להגיש תביעות גם לפני השחרור מהשירות הסדיר, אך הדיונים בתביעות מהסוג הזה יידונו רק בתום השחרור מהשירות וקבלת תעודת שחרור.

טיפים בתביעות משרד הביטחון. עורך דין ידידיה בלומהוף
עורך דין משרד הביטחון ידידיה בלומהוף

בשני המקרים ניתן להגיש תביעה נגד הצבא ולקבל פיצויים אם חוויתם פציעה גופנית או נפשית במהלך שירותכם הצבאי. מטה תוכלו לראות את המקרים שבגינם ניתן להגיש תביעה נגד משרד הביטחון:

  • פציעה במהלך אימונים: פציעות שהתרחשו במהלך אימונים שגרתיים (כמו אלו הנפוצות ביחידות קרביות) מאפשרות להגיש תביעה נגד הצבא.
  • פציעות במהלך פעולה מבצעית – פציעות שהתרחשו במהלך מבצעים צבאיים או מלחמות מזכות גם הן באפשרות להגיש תביעה נגד צה"ל, לקריאה נוספת הכנסו למאמר נפגעי חרבות ברזל.
  • פציעות במהלך חופשה – פציעות במהלך חופשות (שאושרו על ידי הצבא) גם הן נכללות ברשימה של פציעות שבגינן ניתן להגיש תביעה נגד משרד הביטחון – תביעות אלו יוגשו לפי חוק חיילים ובני משפחותיהם ולא לפי חוק הנכים.
  • מחלות שהתפתחו בעקבות השירות הצבאי – מחלות אשר יותירו נזק רפואי (נכות), וכאשר המחלה נגרמה בגלל השירות הצבאי מאפשרת תביעה נגד הצבא.
  • פציעה של חייל שהיה בדרך הביתה מהבסיס או בחזרה לבסיס מהבית, ניתן לתבוע את הצבא כדי להיות מוכרים כנכה צה"ל.
  • פציעה של חייל שאירעה בזמן שהיה במסגרת הצבאי וכחלק מהשירות, גם כאן קיימת עילה להגשת תביעה נגד הצבא.
  • וכיוצ"ב

מתי ניתן להגיש תביעה נגד הצבא?

תביעות נגד צה"ל יש להגיש לקצין התגמולים במשרד הביטחון, ומומלץ לעשות זאת בסמוך לשחרור מהשירות הסדיר. למרות זאת, ניתן להגיש תביעות נגד הצבא בטווח של 3 שנים מיום השחרור משירות החובה, על פי חוק ההתיישנות בנושא. לפרטי נוספים בנושא התיישנות תביעה והחריגים להגשת תביעה לאחר ההתיישנות – לחצו כאן.

חיילים בשירות קבע יכולים להגיש תביעה גם במהלך שירותם, במידה והפציעה התרחשה במהלך פעילות מבצעית, אימון מבצעי או אירוע שאופיו ונסיבותיו ייחודיים לשירות הצבאי. לפרטים נוספים בנושא הגשת תביעה לאנשי קבע – לחצו כאן.

האם יש יוצאי דופן לחוק ההתיישנות? בהחלט; אם היה רישום מסודר של החבלה ("חבלה רשומה") ניתן להגיש תביעה נגד משרד הביטחון גם בחלוף 20 שנה ממועד הפציעה. במקרים של פגיעות נפשיות, כמו פוסט-טראומה, ניתן להגיש תביעות גם לאחר שחלפו 3 שנים ממועד הפגיעה.

על מנת שניתן יהיה לקבל את מירב הזכויות המגיעות לכם, חשוב שיהיה תיעוד רשום וחתום של הפציעה בידי גורם רפואי מוסמך – מטעם הצבא או מטעמכם.

 

 

סובל/ת ממחלה או פציעה שאירעה לך עקב השירות ?

יתכן ואת\ה זכאי\ת להכרה כנכה אגף שיקום במשרד הביטחון ולקבל תגמולים והטבות בהתאם. עורך דין משרד הביטחון לשירותך.

איך מגישים תביעה נגד משרד הביטחון?

הגשת תביעה נגד הצבא עוברת במספר תחנות כאשר התחנה הראשונה היא קצין התגמולים במשרד הביטחון (התחנה שאורכת את מרבית זמן התביעה). תפקידו של קצין התגמולים היא לבחון את כל החומרים הרפואיים שהוגשו לו, לבחון את התביעה ולקבוע האם יש עילה לתביעה. רק באישורו של קצין התגמולים התיק יעבור לוועדה רפואית שתמשיך לבחון את התביעה ותקבע את אחוזי הנכות המגיעים לחייל או החיילת שהגישו את התביעה.

לאחר בדיקה של הנושא והתייעצות עם מומחה רפואי מטעמו, קצין התגמולים יעביר את התיק לוועדה רפואית (במידה ואכן נמצאה עילה לתביעה). לאחר מכן, התיק יעבור לוועדה רפואית שתבצע בחינה מדוקדקת של התביעה ותבדוק את מקור הפציעה או הפגיעה שחוויתם. במקרה שבו הוועדה הרפואית מצאה שאכן נגרמה נכות כתוצאה משירות צבאי, היא תקבע את אחוז הנכות המגיעים לכם, וכפועל יוצא – את הפיצויים שאתם זכאיים להם.

חשוב לדעת שבכל אחד מהשלבים הללו ניתן לערער על ההחלטה במידה והיא לא תואמת את המצב בשטח. כלומר, אם קצין התגמולים קבע שאין עילה לתביעה ושאין להעביר את התיק לוועדה רפואית – ניתן לערער על החלטתו בפני בית המשפט. בנוסף, אם הוועדה הרפואית פסלה את התיק או קבעה אחוזי נכות שאינם מזכים בתגמולים הולמים, ניתן לערער על הוועדה בפני הוועדה הרפואית העליונה.

בכל מקרה שלא יהיה, חשוב לא רק שתעברו בתחנות הנדרשות, אלא גם תאספו חומרים רפואיים רלוונטיים, תציגו ראיות על פציעה/פגיעה שנובעת משירותכם הצבאי ותגישו את כל המסמכים כנדרש. חוות דעת מקצועיות, תצהירים, תוצאות בדיקות, ומסמכים נוספים מהווים כולם חלקים חשובים ובלתי נפרדים מתביעות נגד משרד הביטחון, וככל שיהיו לכם יותר מסמכים שתומכים בטענתכם לצד גיבוי מקצועי, כך יגדל הסיכוי שתקבלו את הפיצויים המגיעים לכם.

קבלת הכרה בנכות צה"לית היא תהליך חשוב שנועד לאפשר לחיילים למצות את זכויותיהם ולקבל פיצויים הולמים על פציעות/פגיעות שהתרחשו במהלך שירותם הצבאי. מדובר בתהליך שיכול להימשך שנים ולהסתיים בדחייה, ולכן חשוב שיהיה לכם ייצוג הולם בתיקי תביעה נגד צה"ל. משרד עורכי דין ידידיה בלומהוף מלווה חיילים שחוו חבלות או פגיעות במהלך שירותם הצבאי במהלך כל התביעה.

עו"ד ידידיה בלומהוף, אשר חווה פגיעה בעת שירותו ביחידת שלדג, מקדיש את זמנו לסייע לחיילים שמתמודדים מול משרד הביטחון כדי להבטיח את קבלת זכויותיהם. לאחר מאבק של שנים שהסתיים בקבלת הכרה כנכה צה"ל, עו"ד ידידיה בלומהוף שם לו למטרה להקל על חיילים במהלך תביעות נגד צה"ל, ומתוך ניסיונו האישי בתחום, הוא נאבק על זכויותיהם של חיילים משוחררים עד למיצוי מלא של זכויותיהם.

מחפשים עורך דין לתביעה למשרד הביטחון?

אתם מוזמנים להשאיר כאן פרטים ונחזור אלכם בהקדם.

משרד עו"ד ידידיה בלומהוף - תביעות נגד משרד הביטחון

עורך דין תביעות משרד הביטחון ידידיה בלומהוף הינו הבעלים של משרד עורכי דין ידידיה בלומהוף אשר מתמחה באופן בלעדי בתביעות משרד הביטחון. המשרד שלנו זכה להיות המשרד המוביל אשר מייצג את הלוחמים של היחידות המיוחדות.
משרדנו גאה לייצג בכבוד את אותם חיילים / אנשי כוחות הביטחון אשר נפגעו כתוצאה משירותם על הגנת המולדת.

עורך דין משרד הביטחון ידידיה בלומהוף

מעוניינים לתבוע את צה"ל ?

השארו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
חיפוש

סובל/ת ממחלה שאירעה לך עקב השירות ?

יתכן ואת\ה זכאי\ת להכרה כנכה אגף שיקום במשרד הביטחון ולקבל תגמולים והטבות בהתאם. עורך דין משרד הביטחון לשירותך.

לבדיקת זכאות מהירה בחינם >>

מאמרים אחרונים

עקבו אחרינו בפייסבוק

"נלחמים עבורך" - בדיקת זכאות בחינם

חיילים , שוטרים או בוגרי שירות ביטחוני אחר ונחבלתם או חליתם במהלך השירות?

יתכן ואתם זכאים להכרה כנכה אגף שיקום – משרד הביטחון, לקבל תגמולים והטבות בהתאם.

דילוג לתוכן