פוסט טראומה בצבא: הגשת תביעה למשרד הביטחון | הכרה כנכה צהל | עו"ד בלומהוף

פוסט טראומה בצבא: הגשת תביעה למשרד הביטחון

פוסט טראומה היא מצב פסיכולוגי הנוצר כתוצאה מאירועים חיצוניים והיא אינה נגרמת בגלל גורמים גנטיים. פוסט טראומה בצבא נגרמת כתוצאה ממראות קשים, תקיפה מינית, פעילות מבצעית, ואירועים אחרים שהתרחשו והותירו רושם בל-יימחה על החייל או החיילת שסובלים מהמצב.
פוסט טראומה בצבא - עורך דין משרד הביטחון

תוכן עניינים

פוסט טראומה בצבא : רקע כללי

השירות הצבאי מהווה חוויה עבור צעירים רבים שמתחשלים הודות לשירותם ולוקחים עמם את הכלים שהם קיבלו לשארית חייהם. אולם, יש מקרים שבהם השירות הצבאי מותיר משקעים שמלווים אנשים במשך שנים ארוכות; מלבד צלקות נראות לעין שנוצרות מפציעות שונות, ישנן פציעות מתחת לפני העור שעלולות להוביל למשברים נפשיים לאחר השחרור מהצבא. פוסט טראומה בצבא מהווה בעיה שמלווה חיילים רבים שנאלצים להתמודד עם משברים נפשיים למשך שארית חייהם. כדי לסייע עם טיפול בפוסט טראומה, חשוב שתדעו כי אתם יכולים לקבל טיפולים רפואיים על חשבון משרד הביטחון באמצעות תביעה על פוסט טראומה בצבא, ולקבל תגמולים והטבות  על אותם פצעים שלא ניתן לראות בעין.

פוסט טראומה מהצבא - תביעה למשרד הביטחון
פוסט טראומה בצבא – תביעה למשרד הביטחון

*למאמר של עיתון דה מרקר בנושא: פוסט טראומה מהצבא? גלו כיצד ניתן למצות את זכויותיכם במלואן- לחצו כן

איך מאבחנים פוסט טראומה?

פוסט טראומה היא מצב פסיכולוגי הנוצר כתוצאה מאירועים חיצוניים והיא אינה נגרמת בגלל גורמים גנטיים. פוסט טראומה בצבא נגרמת כתוצאה ממראות קשים, תקיפה מינית, פעילות מבצעית, ואירועים אחרים שהתרחשו והותירו רושם בל-יימחה על החייל או החיילת שסובלים מהמצב.

התסמינים של פוסט טראומה כתוצאה משירות צבאי כוללים סיוטים, זיכרונות חוזרים ועוצמתיים של האירועים שהובילו לטראומה (פלאשבקים), התקפי זעם, הרגשת ריחות ממקום האירוע בו התרחשה הטראומה, חוסר סבלנות, בהלה מרעשים שונים, ניתוק קשרים חברתיים, ריחוק חברתי כללי, ותסמינים דומים נוספים.

אין ספק שהתסמינים הללו משפיעים במידה ניכרת על שגרת היום של אלו שחווים פוסט טראומה, ובמצבים חמורים במיוחד, שורדי פוסט טראומה אינם מצליחים לשמור על שגרה יומית. במצבים קשים של פוסט טראומה, השורדים אינם מצליחים לשמור על עבודה גבוהה, להתמיד בלימודים, ולבצע פעולות שנראות שגרתיות לאחרים.

כדי לשקם את החיים לאחר טראומה בצבא, ניתן להגיש תביעות משרד הביטחון שיאפשרו לכם לקבל את הפיצויים המגיעים לכם. *לאתר רפואי בינלאומי העוסק באבחון של הפרעה פוסט טראומתית – לחצו כאן.

סרטונים בנושא פוסט טראומה בצבא

פוסט טראומה מהצבא - הדרך להכרה כנכי צהל

חלק א - אבחנה של פוסט טראומה

חלק ב - אבחנה של פוסט טראומה

תהליך ההכרה כנכי צה"ל

האם כדאי להגיע עם הערכת נכות לועדה?

ממתי מוכרים כנכי צה"ל ומקבלים פיצויים

הכרה מלאה לחיילים או אנשי כוחות הביטחון

אחוזי נכות פוסט טראומה במשרד הביטחון

תביעות משרד הביטחון בגין פוסט טראומה

פוסט טראומה
פוסט טראומה

אם לכם או למישהו מיקיריכם יש תסמינים של פוסט טראומה, אתם יכולים להגיש תביעה נגד משרד הביטחון כדי לקבל תגמולים. ישנם מקרים בהם מחלות נפשיות מסוימות וחבלות גופניות נופלות תחת חוק ההתיישנות, כלומר לא ניתן לקבל פיצויים לאחר פרק זמן מסוים.

לעומת זאת, התיישנות על פוסט טראומה היא נדירה יותר מפני שנדרשות מספר שנים כדי לאבחן נכונה את המצב ואת היקף הבעיה. אם אכן יש הוכחה שהטראומה נגרמה מהשירות הצבאי, ניתן לקבל הכרה כנכה צה"ל ועל כל המשתמע מכך ממשרד הביטחון.

 

**ניתן לקרוא מאמר נוסף שעוסק בפוסט טראומה מהצבא בלחיצה כאן.

מי זכאי לקבל פיצויים בגין פוסט טראומה בצבא?

מכיוון שמדובר בהפרעה הקשורה בנפש, ישנם אתגרים הניצבים בפני אלו שמגישים תביעה בגין פוסט טראומה. כדי לפשט את העניינים, נקבעו שני קריטריונים שעוזרים להגדיר מי זכאי להגיש תביעה על פוסט טראומה בשירות הצבאי:

  1. התובע/ת מאובחן/ת כסובל/ת מסממנים פוסט-טראומטיים או מפוסט טראומה.
  2. הפוסט טראומה היא תוצאה ישירה של השירות הצבאי או אירועים שהתרחשו בשירות (יש להוכיח קשר סיבתי בין המצב הנפשי ובין מה שאירע בצבא).

סובל/ת מפוסט טראומה מהצבא?

יתכן ואת\ה זכאי\ת להכרה כנכה אגף שיקום במשרד הביטחון ולקבל תגמולים והטבות בהתאם. עורך דין משרד הביטחון לשירותך.

הגשת תביעה על פוסט טראומה – מהלך העניינים

כמו בתביעות אחרות נגד הצבא ומשרד הביטחון, יש לעבור מספר שלבים כדי לקבל פיצויים בגין פוסט טראומה והם:

  1. בדיקות על ידי אגף שיקום נכים – אגף שיקום הנכים יעיין במסמכי התביעה, יאמת את דוח הפציעה, אישור תנאי שירות והמסמכים הרפואיים. האגף בודק באופן יסודי את התובע ואת עברו כדי לבחון האם מקור התלונה היא אכן פוסט טראומה בצבא ולא אירועים קשים אחרים, כמו אירועי ילדות טראומתיים, למשל. משרד הביטחון מאמת את האירועים הטראומתיים שנטענו בכתב התביעה.
  2. פנייה לרשויות – בשלב הזה משרד הביטחון מבצע חקירה יסודית כדי לבדוק את מקור הטראומה. משרד הביטחון יפנה לקופות חולים בהן התובע היה מטופל, לרשויות הרווחה, משרדי חקירות, ואפילו לבתי הספר שבהם התובע למד כדי לגלות כמה שיותר על עברו. המטרה היא לבחון האם הטראומה עליה מתלונן התובע אכן נובעת מהשירות הצבאי או שמא יש משהו בעברו שמהווה טריגר לפוסט טראומה.
  3. הפנייה לפסיכיאטר – לאחר איסוף מידע רקע על התובע, משרד הביטחון יפנה אותו לפסיכיאטר מטעם אגף שיקום נכים. תפקידו של הפסיכיאטר הוא לכתוב חוות דעת מקצועית על הקשר בין השירות הצבאי ובין הטראומה שהתובע חווה, כלומר האם אכן יש קשר בין השניים.
  4. קבלת חוות דעת מקצין התגמולים – תפקידו של קצין התגמולים הוא לאסוף את כל המידע שנאסף באגף השיקום במשרד הביטחון ולהכריע האם אכן מדובר בפוסט טראומה בצבא או מצב אחר. אם קצין התגמולים חושב שאכן מדובר בפוסט טראומה מהצבא הוא יכיר בתובע כנכה צה"ל.

ועדה רפואית לקביעת אחוזי נכות בפוסט טראומה בצבא

מדובר בשלב חיוני שבו התביעה של התובע עוברת לוועדות רפואיות במשרד הביטחון שתפקידן הוא להחליט על היקף הפגיעה הנפשית ואחוזי הנכות הנגזרים ממנה. גובה אחוזי הנכות נקבע לפי חומרת הפוסט טראומה, כלומר, ככל שהפגיעה חמורה יותר, כך אחוזי הנכות יהיו גבוהים יותר, וכן גובה הפיצויים וההטבות שיינתנו. סעיפי הנכות שיקבעו לתובע יהיו בד"כ על-פי סעיף 34 לתקנות הנכות.

וועדה רפואית במשרד הביטחון - שירותים רפואיים
ועדה רפואית במשרד הביטחון – נכה צה"ל

למרבה הצער, בשל המורכבות של הוכחת פוסט טראומה מהצבא, ישנם תיקים רבים שנפסלים והתובעים בהם לא מקבלים פיצויים. במקרים הללו, בהם קצין התגמולים דחה את התביעה, ניתן להגיש ערעור על החלטת קצין התגמולים לבית המשפט ולנסות להוכיח בשנית את הקשר בין הפוסט טראומה ובין השירות הצבאי.

כיצד לזכות בתיקי תביעות משרד הביטחון?

פוסט טראומה הוא נושא מורכב ורגיש מאוד שדורש לא רק תעצומות נפשיות, אלא היערכות טכנית בפניי כל השלבים שצריך לעבור; החל מאיסוף נתונים, דרך תיעוד הפגיעה, ועד לשלב של הכרה בנכות, יש להכין את כל המסמכים הנחוצים ולהגיש אותם במועדם.

חשוב שיהיה לצידכם ייצוג משפטי של מומחים בנושא שיעזרו לכם להוכיח פוסט טראומה בצבא. משרד עורכי דין ידידיה בלומהוף מתמחה באופן בלעדי בתביעות משרד הביטחון מסוגים שונים, לרבות תביעות על רקע פוסט טראומה.

יחד אתכם נעבור את כל השלבים של התביעה עם כל המסמכים הנדרשים וההוכחות שיעזרו לכם לקבל את הפיצויים המגיעים לכם ולהחזיר את חייכם למסלולם, עד כמה שניתן, תוך מיצוי מלא של זכויותיכם.

סובל/ת מהפרעה פוסט טראומיתי מהשירות הצבאי?

יתכן ואת\ה זכאי\ת להכרה כנכה אגף שיקום במשרד הביטחון ולקבל תגמולים והטבות בהתאם. עורך דין משרד הביטחון לשירותך.

משרד עו"ד ידידיה בלומהוף - תביעות נגד משרד הביטחון

עורך דין תביעות משרד הביטחון ידידיה בלומהוף הינו הבעלים של משרד עורכי דין ידידיה בלומהוף אשר מתמחה באופן בלעדי בתביעות משרד הביטחון. המשרד שלנו זכה להיות המשרד המוביל אשר מייצג את הלוחמים של היחידות המיוחדות. עו"ד בלומהוף נמצע בקשר רציף עם פסיכיאטרים ופסיכולוגים בעלי שם, בכדי להתמודד בצורה מקצועית יותר בתביעה למרד הביטחון.
משרדנו גאה לייצג בכבוד את אותם חיילים / אנשי כוחות הביטחון אשר נפגעו כתוצאה משירותם על הגנת המולדת.

עורך דין משרד הביטחון ידידיה בלומהוף

סובל/ת מהפרעה פוסט טראומתית שנגרמה בשירות?

השאר/י פרטים ונחזור אליך בהקדם
חיפוש

מעוניין.ת להיות מוכר כנכה צה"ל בגין PTSD?

יתכן ואת\ה זכאי\ת להכרה כנכה אגף שיקום במשרד הביטחון ולקבל תגמולים והטבות בהתאם. עורך דין משרד הביטחון לשירותך.

לבדיקת זכאות מהירה בחינם >>

מאמרים אחרונים

עקבו אחרינו בפייסבוק

"נלחמים עבורך" - בדיקת זכאות בחינם

חיילים , שוטרים או בוגרי שירות ביטחוני אחר ונחבלתם או חליתם במהלך השירות?

יתכן ואתם זכאים להכרה כנכה אגף שיקום – משרד הביטחון, לקבל תגמולים והטבות בהתאם.

דילוג לתוכן