שושנת יריחו בצבא | לישמניה | פיצויים | תביעה נגד הצבא | נכה צהל | עו"ד

שושנת יריחו בצבא: הגשת תביעה למשרד הביטחון

שושנת יריחו, או לישמניה, היא מחלת עור שנוצרת על ידי עקיצה של זבוב החול. המזיק הזה נמצא בעיקר באזורים צחיחים ויבשים, כמו הנגב, והיא עלולה להוביל להיווצרות כיבים. בקרב חיילים רבים מתפתחת שושנת יריחו בצבא בגלל שירותם, ובמאמר הבא נסקור את הליך מימוש הזכויות עקב לישמניה בצבא.
שושנת יריחו בצבא

תוכן עניינים

מה זו שושנת יריחו?

שושנת יריחו היא מחלה שנגרמת עקב הדבקה בטפיל שעובר לגוף האדם מנקבת זבוב החול. הטפיל, שקרוי לישמניה, נודד למערכת החיסון ושם הוא מתפתח ומתרבה. בקרב חלק מהאנשים שנדבקים בלישמניה לא יתפתחו תסמינים של המחלה. אולם, אצל אלו שהמחלה מתפרצת אצלם מתפתחים תסמינים שונים שתלויים במין של הטפיל ובתגובה החיסונית של הנדבק.

לישמניה: ביטוי קליני בבני אדם

זבוב חול - שושנת יריחו בצבא
זבוב חול – שושנת יריחו בצבא

הדבקה בשושנת יריחו עשויה להוביל לאחד מהביטויים הקליניים הבאים:

  • לישמניה בעור
  • לישמניה בריריות
  • לישמניה באיברים פנימיים

הסוג הראשון (שושנת יריחו בעור) הוא הנפוץ ביותר בישראל. תסמיני המחלה כוללים הופעה של כיבים בעור במקום שבו נקבת הזבוב עקצה את הנדבק. הנקבה עוקצת באזורים חשופים של העור, כמו פנים וגפיים, ולכן הכיבים נוטים להופיע באזורים הללו בגוף.

בעת הדבקה בלישמניה, יש תקופת דגירה שנמשכת שבועיים עד מספר חודשים. במהלך התקופה הזו נוצרים נגעים שהולכים וגדלים – עד שהם הופכים לכיבים. הכיבים נרפאים לרוב באופן טבעי תוך 24 חודשים בלי צורך בהתערבות רפואית.

במקרים קשים יותר של לישמניה של איברים פנימיים יש צורך לקבל טיפול רפואי. במקרים הללו, הטפיל שחודר לגוף עלול להזיק לאיברים חיוניים – בעיקר כבד וטחול. כאשר זה קורה, האדם שנדבק במחלה יפתח לויקופניה, אנמיה, ומחלות נוספות של מערכת הדם. לכן, חשוב לקבל אבחנה מדויקת וטיפול כאשר עולה חשד בהדבקה בשושנת יריחו.

סרטונים בנושא שושנת יריחו, לישמניאה והכרה כנכי צהל

שושנת יריחו והכרה כנכי צהל

תהליך התביעה במשרד הביטחון

מה חשוב לשים לב בהחלטת הוועדה הרפואית

ערעור על אחוזי נכות של הוועדה המחוזית

ערעור לבית המשפט על הוועדה העליונה

ייצוג של עו"ד מומחה לתביעות נכי צה"ל

מה הקשר בין שושנת יריחו ובין שירות צבאי?

כפי שצוין מעלה, זבוב החול נפוץ באזורים צחיחים, כמו הבקעה והנגב. מדובר באזורים שבהם חיילים עוברים אימונים רבים, וכן אזורים שיש בהם בסיסים צבאיים. לכן, יש לא מעט מקרים של הדבקה בשושנת יריחו בקרב חיילים וחיילות.

שושנת יריחו בצבא מזכה את אלו שנדבקים במחלה בהגשת תביעה למשרד הביטחון. כדי לאבחן את המחלה, יש ליטול דגימה מכיבים שנוצרים בעור ולבדוק אותם. באופן הזה ניתן לקבוע את סוג הטפיל ולקבוע האם יש צורך בטיפול רפואי או לא.

 

 

סובל/ת משושנת יריחו בעקבות הצבא ?

יתכן ואת\ה זכאי\ת להכרה כנכה אגף שיקום במשרד הביטחון ולקבל תגמולים והטבות בהתאם. עורך דין משרד הביטחון לשירותך.

הגשת תביעות על שושנת יריחו בצבא

כאמור, ניתן להגיש תביעות נגד צה"ל על שושנת יריחו בצבא כדי לקבל טיפול רפואי ותגמולים (ככל שאחוז הנכות יהיה גבוה מ10%). בשלב הראשון של התביעה, יש למלא טופס בקשה להכרת זכות של מחלה אצל קצין התגמולים. לטופס הזה מומלץ לצרף תצהירים וראיות על כך שהחייל התובע שהה באזורים אנדמיים של זבוב החול. אזורים אנדמיים למחלה הם אותם אזורים צחיחים שבהם זבוב החול משגשג.

כאשר מגישים את התצהירים האלו, מראים בעצם שיש סיכוי גבוה שחלה הדבקה עקב השירות. שהות באזורים אנדמיים פירושה חשיפה לזבוב החול, שלא נמצא באזורים אחרים. התצהיר על אזור השירות/מבצע מראה שיש סיכוי גדול שהחייל התובע נעקץ על ידי זבוב חול במהלך מילוי תפקידו.

מלבד זאת, חשוב להוסיף מסמכים וראיות רפואיות שמראים שאין היסטוריה של שושנת יריחו. המסמכים האלו עוזרים להוכיח שההדבקה לא התרחשה טרם השירות, וכי השירות הוא זה שהוביל ללישמניה.

בדיקת התביעה על ידי מומחים מטעם משרד הביטחון

אגף שיקום נכים בפתח תקווה
אגף שיקום נכים – מטה פתח תקווה

הגשת טפסים ומסמכים אצל קצין התגמולים היא השלב הראשון בתביעות על שושנת יריחו בצבא. לאחר שיהיו בידיו את כל המסמכים הנדרשים, קצין התגמולים יעביר אותם לידי מומחים רפואיים מטעם משרד הביטחון.

המומחים/מומחה יבחנו את התיק לעומק ויקבעו האם יש עילה לתביעה על שושנת יריחו בצבא. תפקידם של המומחים הוא לבחון את נסיבות המקרה ולקבוע האם יש קשר בין השירות הצבאי ובין הדבקה בלישמניאזיס. אם המומחים יקבעו שאכן יש קשר כזה, הם יעבירו את חוות דעתם לקצין התגמולים.

אם המומחים יקבעו ששושנת יריחו לא נגרמה עקב השירות הצבאי, גם חוות הדעת הזו תעבור לקצין התגמולים. בשני המקרים הללו, קצין התגמולים יעביר את החלטת המומחים לתובע. כאשר יש קביעה שישנו קשר בין המחלה ובין השירות – התיק יעבור לידי ועדה רפואית שתקבע אחוזי נכות.

אם המומחים קובעים שאין קשר נסיבתי בין שירות ובין שושנת יריחו, קצין התגמולים יעדכן את התובע על דחיית התביעה.

*במקרים מסוימים קצין התגמולים יעביר את התובע לוועדה רפואית ישירות ללא צורך בבדיקת רופא מטעמם. זאת בשל התיעוד הרפואי שהוגש בנושא ומסמכי התביעה אשר מעידים באופן ברור את את הקשר לשירות הצבאי.

תביעה על שושנת יריחו: ועדה רפואית

תפקידה המרכזי של ועדה רפואית מטעם משרד הביטחון הוא לקבוע אחוזי נכות. במקרים של שושנת יריחו, הכיבים שנרפאים גורמים להיווצרות של צלקות שונות ברחבי האזורים הנגועים. כלומר, מדובר במצב שמשפיע בעיקר על האסתטיקה הגופנית. כתוצאה מכך, הרופאים שעומדים בוועדות רפואיות בתיקים של שושנת יריחו הם פלסטיקאים או רופאי עור.

כאשר יש הצטלקות נרחבת שמשפיעה על המראה של התובע או שהיא מכאיבה לו – ייקבעו אחוזי נכות של 10%. אם הצלקות אינן משפיעות במידה ניכרת על התובע – ייקבעו לתובע אחוזי נכות של 1%. הוועדה תקבע את גובה אחוזי הנכות בהתאם למיקום הצלקות, גודלן והאופן שבו הן משפיעות על התפקוד היומי של התובע.

למאמרים בנושאים נוספים בתחום עריכת דין : עורך דין גירושין

סובל/ת מצלקת שנגרמה בעקבות השירות הצבאי?

יתכן ואת\ה זכאי\ת להכרה כנכה אגף שיקום במשרד הביטחון ולקבל תגמולים והטבות בהתאם. עורך דין משרד הביטחון לשירותך.

בשורה התחתונה

שושנת יריחו בעור מהווה מחלה נפוצה בקרב לא מעט חיילים שמשרתים באזורים אנדמיים לזבוב החול. ניתן לקבל טיפול ותגמולים עקב שושנת יריחו בצבא, ולשם כך צריך להגיש תביעה נגד משרד הביטחון. אחוזי נכות נמוכים (מתחת ל-10%) אינם מזכים בפיצויים כספיים, ולכן חשוב להיות ערוכים לתביעה באופן מיטבי.

פוסט טראומה אחוזי נכות
אחוזי נכות – תביעה למשרד הביטחון

כאשר מדובר בצלקות / צלקת לאחר לישמניה, שאינה עומדת בתקנות כ" מכאיבות ומכוערות" – יקבעו לתובע 1% נכות – דבר שאינו מזכה בפיצוי כספי.

לכן, במצב כזה (שמדובר בצלקות תקינות), כדאי לערב עורך דין מומחה רק כאשר מדובר בתביעה נוספת בגין נכות. כלומר, שהתביעה בגין שושנת יריחו תתווסף לתביעה בגין הקרע בברך בצבא (לדוגמא).

תביעה על שושנת יריחו בליווי של עורך דין משרד הביטחון תאפשר לכם למצות את זכויותיכם באופן מלא. כדי לקבל סיוע מקצועי, אתם זקוקים לעורכי דין שמתמחים בתחום – עורכי דין שתמצאו במשרד עורכי דין ידידיה בלומהוף.

המשרד, שמתמחה בתביעות נגד משרד הביטחון, הוקם כתוצאה מחוויה אישית של המייסד – עו"ד ידידיה בלומהוף. עו"ד בלומהוף חווה פגיעה גופנית במהלך השירות הצבאי שלו ביחידת שלדג – פגיעה שהובילה למגבלות גופניות. לאחר מאבק לא פשוט עם משרד הביטחון, נקבעו לעו"ד בלומהוף 25% נכות.

חוויה של המאבק מבפנים הוביל את ידידה בלומהוף להתמקד במתן שירותים לנפגעי משרד הביטחון. המשרד נותן כיום ייצוג מקצועי בשלל תביעות נגד משרד הביטחון, לרבות תביעות על שושנת יריחו בצבא. אם נפגעתם במהלך השירות שלכם או שקיבלתם אחוזי נכות נמוכים מדי – יש מי שיעמוד לצידכם לאורך כל הדרך, במשרד עורכי דין ידידיה בלומהוף.

משרד עו"ד ידידיה בלומהוף - תביעות נגד משרד הביטחון

עורך דין תביעות משרד הביטחון ידידיה בלומהוף הינו הבעלים של משרד עורכי דין ידידיה בלומהוף אשר מתמחה באופן בלעדי בתביעות משרד הביטחון. המשרד שלנו זכה להיות המשרד המוביל אשר מייצג את הלוחמים של היחידות המיוחדות.
משרדנו גאה לייצג בכבוד את אותם חיילים / אנשי כוחות הביטחון אשר נפגעו כתוצאה משירותם על הגנת המולדת.

עורך דין משרד הביטחון ידידיה בלומהוף

סובל/ת מצלקת של לישמנה מהצבא?

השאר/י פרטים ונחזור אליך בהקדם
חיפוש

מעוניינים לתבוע את משרד הביטחון?

אתם מוזמנים להשאיר פרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי

לבדיקת זכאות מהירה בחינם >>

מאמרים אחרונים

עקבו אחרינו בפייסבוק

"נלחמים עבורך" - בדיקת זכאות בחינם

חיילים , שוטרים או בוגרי שירות ביטחוני אחר ונחבלתם או חליתם במהלך השירות?

יתכן ואתם זכאים להכרה כנכה אגף שיקום – משרד הביטחון, לקבל תגמולים והטבות בהתאם.

דילוג לתוכן