נקע בקרסול בצבא
רקע כללי:
נקע נגרם לרוב כתוצאה מתנועה סיבובית חדה של הקרסול, תנועה לא טובה, שינוי תנועה באופן מהיר (כפי שקורה לרוב במשחקי כדור) וכיוצ"ב. כתוצאה מכך נמתחת הרצועה ויכולה להגיע אף לידי קרע.
לאחר חבלה סיבובית של הקרסול וככל שהחבלה הייתה קשה יותר, כך גם הקרסול יגיב בצורה חריפה יותר. ניתן יהיה לראות שטפי דם, נפיחות וכאבים בשינוי תנוחה של הקרסול.
ההמלצה הרפואית לאחר נקע היא מנוחה של הקרסול, השריית הקרסול במים חמים/קרים, ולעיתים חבישה. המנוחה נועדה לצורך החלמה של הקרע של הרצועה. במידה ולא יינתן פרק הזמן הנכון לקרסול להחלים, הרי שישנם סיכויים טובים שהקרע יחריף ואולי אף יגיע למצב בלתי הפיך.
(לכתבה בנושא: שבר בקרסול בצבא – חבלה בשירות הצבאי – עורך דין משרד הביטחון)
נקע בקרסול ואי יציבות בצבא – טיפול רפואי
כאשר מדובר במקרים של נקעים חוזרים ונשנים/בחוסר יציבות של הקרסול גם לאחר פרק זמן ממושך, ההמלצה היא לפנות לאורתופד מומחה בכף רגל, המומחה ישקול את האפשרות להפנות את הנחבל לבדיקת MRI לצורך אבחנה מדויקת של מצב הקרסול וכף הרגל. רק כאשר המומחה יהיה סבור כי לא ניתן להמשיך ולנהל אורח חיים תקין במצב הרפואי הקיים, וכי הפתרון היחיד הוא התערבות ניתוחית – אזי זו תהיה המלצתו של לחייל הפגוע.
נקע בצבא ואי יציבות של הקרסול – תביעה נגד משרד הביטחון
כאשר מדובר בנקע שנוצר בשירות הצבאי ומצב הקרסול עדיין נותר עם פגם ( מגבלות בתנועה, כאבים, נימולים וכיוצ"ב) אזי ניתן יהיה לתבוע את משרד הביטחון ולעמוד בפני וועדה רפואית אשר תקבע את אחוזי הנכות של אותו החייל.
כאשר מדובר בחיילים אשר אופי שירותם הצבאי הצריך אותם לעמוד בפני עומסים על הקרסול (חיילים קרביים או בתפקידים אחרים אשר הצריכו זאת) ואשר לא סבלו קודם לשירותם הצבאי מבעיות מורכבות בקרסול, אזי שגם במקרים אלו יהיה ניתן לתבוע את משרד הביטחון בגין תנאי השירות ולעמוד בפני וועדה רפואית של משרד הביטחון, לצורך קביעת אחוזי הנכות.