כל אחד והמילואים שלו. אנשי היחידות הקרביות מבצעים בעיקר תרגולים מלחמתיים בכדי לשמור על כשירות מבצעית וכן תופסים קו בגזרות השונות.
הסכנות הכרוכות במילואים בשירות קרבי הן לרוב בתחום האורתופדי. הן כתוצאה מחבלה פיזית, מנפילה והן כתוצאה מעומס יתר אשר גרם לפגם באחד האיברים כגון כתף, ברך, קרסול ועוד.
סכנה נוספת שקיימת בתקופת המילואים היא תאונת דרכים.
פציעה במילואים: מי רשאי להגיש תביעה נגד משרד הביטחון?
כל חייל אשר נחבל במהלך שירותו הצבאי בזמן שהותו בבסיס, באימון, בדרך אל ומהמילואים – זכאי להגיש תביעה נגד משרד הביטחון. גם אנשי מילואים יכולים להיות מוכרים כנכי צה"ל.
דוגמאות למקרים שאירעו ואשר הוגשה בגינם תביעה להכרה כנכי צה"ל:
- חייל מילואים נחבל בברך כאשר סובב אותה כשסחב משקל כחלק מאימון.
- חייל מילואים נפצע במהלך משחק כדורגל בבסיס בזמן תקופת המילואים.
- חייל מילואים נפצע כאשר היה בדרכו למילואים.
מה כדאי לעשות מיד לאחר חבלה או פציעה במילואים בכדי לתבוע את משרד הביטחון?
- דיווח – מיד לאחר פציעה במילואים יש לדווח למפקד הממונה.
- טיפול רפואי – יש לגשת מיד לטיפול רפואי, באופן שזה יתועד במערכת הרפואית הצבאית.
- להגיש בקשה לר"מ 2 – במידה והפציעה במילואים משמעותית, כזאת אשר מצריכה תקופת החלמה ארוכה במשך תקופת המילואים, כדאי לשוחח עם הרופא הצבאי. זאת בכדי שיעביר בקשת סיפוח ליחידת ר"מ 2. הסיפוח הוא לצורך המשך השהות במילואים גם לאחר תקופת המילואים שזומנת. כתוצאה מכך תמשיך לקבל תגמול גם על הימים הנ"ל. במידה ואתה נשאר ביחידה ואתה לא מסופח לר"מ 2 הרי שימי המילואים שאתה מקבל נשארים על חשבון היחידה. לכן, מבחינת היחידה אין אינטרס להאריך לך את ימי המילואים כיוון שזה פוגע בהם בהקצאת היממ"ים העומדים לרשותם.
- דו"ח פציעה -יש לבקש מהרופא היחידתי למלא דו"ח פציעה מסודר. על הדו"ח יש להחתים את המפקד הישיר, מפקד היחידה (לפחות רס"ן) והרופא. את הדו"ח יש לשמור היטב כיוון שאין לו העתק במערכת ובכלל. ניתן להרחיב את הידע אודות דו"ח פציעה במאמר "דו"ח פציעה בצבא – מה מטרתו ומתי אנחנו נזקקים לו? – עורך דין משרד הביטחון")
- לשמור את כל התיעוד הרפואי לעניין הפציעה במילואים.