פציעה במילואים | תביעה נגד הצבא בגין פציעה במילואים | עורך דין משרד הביטחון

פציעה במילואים – זכאות לתביעה נגד משרד הביטחון

כחלק מחובתנו למדינה, אנו נדרשים לבצע מידי פעם שירות מילואים אשר מוציא אותנו משגרת היומיום ואנו חוזרים ללבוש את המדים הישנים שלנו ומתאמנים/ נלחמים/ שומרים – בהתאם למה שביקשו מאיתנו. ישנם מצבים בהם אנו מגיעים למילואים בריאים ושלמים ויוצאים מתקופת המילואים כשאנחנו פצועים או חבולים. במאמר זה נסקור את האפשרות להגשת תביעה בגין פציעה במילואים
פציעה במילואים

תוכן עניינים

כל אחד והמילואים שלו. אנשי היחידות הקרביות מבצעים בעיקר תרגולים מלחמתיים בכדי לשמור על כשירות מבצעית וכן תופסים קו בגזרות השונות.

הסכנות הכרוכות במילואים בשירות קרבי הן לרוב בתחום האורתופדי. הן כתוצאה מחבלה פיזית, מנפילה והן כתוצאה מעומס יתר אשר גרם לפגם באחד האיברים כגון כתף, ברך, קרסול ועוד.

סכנה נוספת שקיימת בתקופת המילואים היא תאונת דרכים.

פציעה במילואים: מי רשאי להגיש תביעה נגד משרד הביטחון?

כל חייל אשר נחבל במהלך שירותו הצבאי בזמן שהותו בבסיס, באימון, בדרך אל ומהמילואים – זכאי להגיש תביעה נגד משרד הביטחון. גם אנשי מילואים יכולים להיות מוכרים כנכי צה"ל.

דוגמאות למקרים שאירעו ואשר הוגשה בגינם תביעה להכרה כנכי צה"ל:

  • חייל מילואים נחבל בברך כאשר סובב אותה כשסחב משקל כחלק מאימון.
  • חייל מילואים נפצע במהלך משחק כדורגל בבסיס בזמן תקופת המילואים.
  • חייל מילואים נפצע כאשר היה בדרכו למילואים.

מה כדאי לעשות מיד לאחר חבלה או פציעה במילואים בכדי לתבוע את משרד הביטחון?

  1. דיווח – מיד לאחר פציעה במילואים יש לדווח למפקד הממונה.
  2. טיפול רפואי – יש לגשת מיד לטיפול רפואי, באופן שזה יתועד במערכת הרפואית הצבאית.
  3. להגיש בקשה לר"מ 2 – במידה והפציעה במילואים משמעותית, כזאת אשר מצריכה תקופת החלמה ארוכה במשך תקופת המילואים, כדאי לשוחח עם הרופא הצבאי. זאת בכדי שיעביר בקשת סיפוח ליחידת ר"מ 2. הסיפוח הוא לצורך המשך השהות במילואים גם לאחר תקופת המילואים שזומנת. כתוצאה מכך תמשיך לקבל תגמול גם על הימים הנ"ל. במידה ואתה נשאר ביחידה ואתה לא מסופח לר"מ 2 הרי שימי המילואים שאתה מקבל נשארים על חשבון היחידה. לכן, מבחינת היחידה אין אינטרס להאריך לך את ימי המילואים כיוון שזה פוגע בהם בהקצאת היממ"ים העומדים לרשותם.
  4. דו"ח פציעה -יש לבקש מהרופא היחידתי למלא דו"ח פציעה מסודר. על הדו"ח יש להחתים את המפקד הישיר, מפקד היחידה (לפחות רס"ן) והרופא. את הדו"ח יש לשמור היטב כיוון שאין לו העתק במערכת ובכלל. ניתן להרחיב את הידע אודות דו"ח פציעה במאמר "דו"ח פציעה בצבא – מה מטרתו ומתי אנחנו נזקקים לו? – עורך דין משרד הביטחון")
  5. לשמור את כל התיעוד הרפואי לעניין הפציעה במילואים.

נחבלת או חלית במהלך המילואים?

יתכן ואת\ה זכאי\ת להכרה כנכה אגף שיקום במשרד הביטחון ולקבל תגמולים והטבות בהתאם. עורך דין משרד הביטחון לשירותך.

הגשת תביעה נגד משרד הביטחון בגין פציעה במילואים.

  1. במידה ותקבל ימי מחלה בגין אותה החבלה ולא תהיה מסופח לצבא, אזי ניתן יהיה להגיש בקשה לקבלת כספים בגין הימים הנ"ל.
  2. את התביעה יש להגיש בסמוך למועד הפציעה במילואים בכדי שלא תפגענה הזכויות ובכדי לקבל את המירב הניתן כתוצאה מהתביעה.
  3. את התביעה יש להגיש באופן מסודר ומקצועי בכדי לזרז ולמקסם את סיכויי התביעה. על משך הליך התביעה ניתן לקרוא במאמר  "תביעה נגד אגף שיקום נכים במשרד הביטחון – כמה זמן צפוי ההליך להימשך? עו"ד משרד הביטחון").
  4. ישנה חשיבות רבה בפנייה לעורך דין אשר תחום עיסוקו הבלעדי הוא תביעות משרד הביטחון. זאת בכדי לזרז את משך הטיפול בתביעה ובכדי לדעת ולקבל את כל ההטבות הניתנות. כמו כן, חשוב שעו"ד שזהו תחום עיסוקו, ייצג את התובע בפני הוועדה הרפואית מטעם הצבא. הרי שוועדה זו עתידה לקבוע את גובה הנכות שנותרה בעקבות החבלה.

משך התביעה כנגד משרד הביטחון בגין פציעה במילואים.

השלב הראשוני הוא הוכחת הנזק והוכחת הקשר הסיבתי בין השירות הצבאי לבין הפגימה. בכדי להוכיח זאת אנו נדרשים למלא מספר רב של מסמכים, תצהירים, דוחו"ת ואישורים נוספים.

לאחר שקצין התגמולים קבע כי קיים קשר סיבתי בין השירות הצבאי לבין החבלה אזי יופנה התובע לוועדה רפואית שנמצאת במחוז מגוריו. את תוצאות הוועדה הוא יקבל בדואר לאחר 45 יום מהיום שהוועדה סוכמה. במידה והתובע יחלוק על קביעת הוועדה אזי ניתן יהיה להגיש ערעור לוועדה העליונה ולעמוד לבדיקה גם בפניה. לגבי משך התביעה ניתן לקרוא במאמר "תביעה נגד אגף שיקום נכים במשרד הביטחון – כמה זמן צפוי ההליך להימשך? עו"ד משרד הביטחון".

מה גובה הפיצוי שניתן לקבל בתביעה נגד משרד הביטחון כתוצאה מפציעה במילואים.

ההטבות וגובה הפיצוי הינם קבועים ומעוגנים בתקנות אגף שיקום נכים. פירוט לגבי גובה הפיצוי הכספי ניתן לקרוא במאמר "תגמול/פיצוי כספי לפי גובה הנכות בתביעות משרד הביטחון".

פציעה במילואים – סיכום

במידה ועברתם פציעה במילואים עצמם, נחבלתם בדרככם או בחזרתכם למילואים, הרי שפתוחה בפניכם הדרך להגיש תביעה למשרד הביטחון. תוכלו להיות מוכרים כנכי צה"ל ולקבל טיפול רפואי, פיצויים, הטבות ותמלוגים נוספים.

סובלים בעקבות פציעה במילואים?

יתכן ואת\ה זכאי\ת להכרה כנכה אגף שיקום במשרד הביטחון ולקבל תגמולים והטבות בהתאם. עורך דין משרד הביטחון לשירותך.

משרד עו"ד ידידיה בלומהוף - תביעות נגד משרד הביטחון

עו"ד ידידיה בלומהוף הינו עורך דין תביעות משרד הביטחון אשר מייצג מספר רב של תובעים בפני אגף שיקום נכים במשרד הביטחון. כבר בפגישה הראשונה עו"ד ידידיה יוכל להציג בפניכם את סיכויי ההצלחה בתביעה וימליץ על פעולות מסוימות, אשר בכוחן לקדם את התביעה. כמו-כן, עו"ד בלומהוף נחשב לבעל ידע רפואי רב ונמצא בקשר עם טובי הרופאים בארץ וזאת בכדי לקבל חוות דעת ועזרה בהצלחה של התביעות המוגשות על ידי משרדו.  עו"ד בלומהוף נכה בצה"ל בעצמו בעקבות חבלה שעבר כששירת כלוחם ביחידת שלדג. משרד עורכי דין ידידיה בלומהוף זכה להיות המשרד המייצג והמוביל של לוחמים ביחידות מיוחדות בשירות הצבאי ובשרות הביטחוני בתביעתם לנכות ממשרד הביטחון.

עורך דין משרד הביטחון ידידיה בלומהוף

סובל/ת מחלה או פציעה כתוצאה מהמילואים?

השאר/י פרטים ונחזור אליך בהקדם

"נלחמים עבורך" - בדיקת זכאות בחינם

חיילים , שוטרים או בוגרי שירות ביטחוני אחר ונחבלתם או חליתם במהלך השירות?

יתכן ואתם זכאים להכרה כנכה אגף שיקום – משרד הביטחון, לקבל תגמולים והטבות בהתאם.

דילוג לתוכן