פגיעה גופנית בצבא
השירות הצבאי, בייחוד שירות ביחידות קרביות, מוביל פעמים רבות לפגיעות גופניות. תחת חוק הנכים (תגמולים ושיקום), ניתן להגיש תביעה נגד צה"ל כדי לקבל אחוזי נכות ופיצויים כספיים. מטה מפורטות הסיבות שבגינן ניתן להגיש תביעות כאלו ולקבל את התגמול הכספי שנלווה אליהן:
- פציעות אימונים – פציעות שמתרחשות תוך אימונים שגרתיים
- פציעות מבצעיות – פציעות שמתרחשות במהלך מבצעים שגרתיים
- פציעות במהלך חופשה – פציעות שמתרחשות במהלך חופשה מהצבא (חופשה שקיבלה אישור מגורמים רשמיים בצבא)
- מחלות בעקבות השירות – אם חלה החמרה של מחלה קיימת או שהתפרצה מחלה חדשה במהלך השירות הצבאי, ניתן להגיש תביעה נגד משרד הביטחון
*למאמרים נוספים בנושא תביעה למשרד הביטחון בגין פוסט טראומה – לחצו על הלינק
פוסט טראומה עקב נכות גופנית
יש לא מעט מקרים שבהם פגיעה גופנית ו/או הטיפול בה מובילים לטראומה נפשית. למעשה, בקרב 16% מאנשים שלוקים בהתקף לב, למשל, יש סיכוי מוגבר לפיתוח של פוסט טראומה. מדובר באירוע לבבי לא פשוט שדורש טיפול רפואי מורכב. חלק מהאנשים שחווים התקף לב ומקבלים טיפולים פולשניים עקב זאת, חווים מצוקה נפשית קשה שמלווה אותם גם לאחר החלמתם. זו רק דוגמה אחת שמוכיחה את ההשפעה של נכות גופנית על המצב הנפשי.
חיילים שחווים פציעה גופנית בצבא עשויים לפתח פוסט טראומה בעקבות מצבם. כאשר זה קורה, ניתן להגיש תביעה תחת "נכות מוסבת", ולקבל אחוזי נכות מוגדלים.
הגשת תביעות על פוסט טראומה בעקבות נכות גופנית
הגשת תביעה ראשונית בגין פגיעה גופנית עוברת במספר תחנות: קצין התגמולים, מומחים מטעם משרד הביטחון וועדה רפואית. הוועדה הרפואית קובעת אחוזי נכות שמזכים בפיצויים, או בהכרה של משרד הביטחון על חלקה בפגיעה (9%-0% נכות).
כאשר מתרחש מצב של פוסט טראומה בעקבות נכות גופנית, התביעה עוברת ישירות לוועדה רפואית במשרד הביטחון. הוועדה תגדיל את אחוזי הנכות שנקבעו עקב פגיעה פיזית, כך שהתובע יוכל לקבל פיצויים מוגדלים בגין נכות מוסבת (נכות גופנית שהובילה לנכות נפשית, במקרה הזה).