תביעה נגד הצבא | הכרה כנכי צה"ל וקביעת אחוזי נכות | עו"ד ידידיה בלומהוף

תביעות נגד הצבא: גלו כיצד למצות את זכויותיכם שלב אחר שלב

הגשת תביעות נגד הצבא מהווה הליך חוקי וחיוני המאפשר לחיילים שנפצעו או שחלו במהלך שירותם לקבל תגמולים שמסייעים להם לנהל את חייהם ביתר קלות. הגשת תביעות מהסוג הזה מהווה הליך משפטי שכרוך במתן עדויות, ליקוט מסמכים רשמיים, ובחינה מעמיקה של ועדה רפואית שבסופה תוכרע השאלה – האם וכמה אתם זכאיים לקבלת אחוזי נכות עקב פציעה בצבא?
תביעה נגד הצבא ומשרד הביטחון. עורך דין משרד הביטחון. תביעה נגד משרד הביטחון

תוכן עניינים

אם אתם שוקלים להגיש תביעה נגד הצבא לאחר שירותכם הצבאי, חשוב שתדעו מה השלבים שעליכם לעבור ואילו משוכות עלולות לעמוד בפניכם עד להכרה בנכות.

רקע כללי: את התביעה נגד הצבא למעשה מגישים לאגף שיקום נכים במשרד הביטחון, כך שתביעה נגד הצבא ותביעה נגד משרד הביטחון הינם זהות.

מי זכאי להגיש תביעות נגד הצבא?

באופן כללי, כל חייל או חיילת שחוו פציעה גופנית/נפשית במהלך שירותם הצבאי יכולים להגיש תביעה נגד הצבא ולקבל אחוזי נכות בהתאם לחומרת מצבם. המקרים שבהם ניתן להגיש תביעות מהסוג הזה כוללים את המקרים הבאים:

פציעה במהלך פעולה מבצעית – פציעות שנגרמו תוך כדי מבצעים צבאיים.

פציעות במהלך אימונים – אם התרחשה פציעה תוך כדי אימונים שגרתיים, אתם יכולים להגיש תביעות נגד הצבא. תביעות מהסוג הזה נפוצות במיוחד ביחידות קרביות שבהן עוברים אימונים אינטנסיביים שעלולים לגרום לבעיות גופניות שונות שפוגעות בתפקוד התקין של חיילים.

פציעה כחלק מהשירות הצבאי – חיילים שנפצעו בעקבות שירותם הצבאי כשהייו בבסיס או במשימה אחרת שקשורה לשירותם הצבאי.

פציעות במהלך חופשה – חיילים אשר נפצעו במהלך חופשה שאושרה על ידי הצבא יכולים להגיש תביעה נגד הצבא בהתאם לחוק.

מחלה בשירות הצבאי – חיילים בשירות הסדיר שחלו במחלה בעקבות השירות הצבאי, או חיילים שמחלתם הוחמרה בעקבות השירות הצבאי יכולים להגיש תביעה נגד הצבא בהתאם לחוק.

למרות שמדובר במקרים שונים ובפציעות שנגרמות בסיטואציות שונות, יש דבר שיכול להיות חשוב תביעה נגד הצבא: חשוב שיהיה תיעוד של הדברים לפני הגשת התביעה. אם קורה ואתם נפצעים במהלך אימונים, במהלך מבצע, בבסיס, ברך לבסיס ובחזרה ממנו, עליכם למלא "דו"ח פציעה" שמשמש כראייה על הפציעה.

כמו כן, גם כאשר לא קיים דו"ח פציעה, או שהבעיה הרפואית נוצרה עקב תנאי השירות – עדין ניתן יהיה להגיש תביעה נגד הצבא (תביעה נגד משרד הביטחון) ולהיות מוכרים כנכי צה"ל.

דו"ח פציעה בצבא ותפקידו בתביעות נגד הצבא

דו"ח פציעה מהווה ראייה שמאפשרת להוכיח שהתרחשה פציעה במהלך השירות הצבאי – מה שיכול להקל על ההוכחה שהפציעה נובעת באופן ישיר מהשירות שלכם.

דו"ח פציעה צריך לכלול מידע על מקום הפציעה, מועד הפציעה, הנסיבות שהובילו לפציעה, פירוט של הפציעה ומיקומה בגוף, מסמכים רפואיים נלווים, אופי הפציעה, ועדויות של אנשים שראו את השתלשלות העניינים.

דו"ח שכזה צריך גם לכלול חתימה של מפקד היחידה וקצין הרפואה או הרופא המטפל שהעניקו לכם את הטיפול הרפואי לאחר הפציעה.

חשוב להדגיש שדו"ח פציעה אמנם מהווה ראייה חיונית בתביעות נגד הצבא, אך אין זה אומר שלא ניתן להגיש תביעות נגד משרד הביטחון ללא דו"ח שכזה.

הגשת תביעות נגד הצבא: איסוף מידע והגשת התביעה

הגשת תביעה נגד הצבא יכולה להתבצע רק בסמוך ליום שחרורכם מהשירות הסדיר. כלומר, אם נפצעתם במהלך השירות ונותרה לכם שנה עד לתום השירות, תצטרכו לחכות עד לסיומה של התקופה הזו טרם תוכלו להגיש תביעה.

הגשת תביעה נגד משרד הביטחון במהלך השירות הצבאי היא אפשרית, אך התהליכים יוקפאו עד שתסיימו את שירותכם כחוק. במקרים מסוימים מתרחשות פציעות שמובילות לשחרור מהשירות, כך שאם השתחררתם מוקדם מהצפוי, תוכלו להגיש תביעה בסמוך למועד השחרור.

על מנת להגיש את התביעה, תצטרכו תחילה לאסוף את כל החומרים הרלוונטיים שיכולים להוכיח שהתרחשה פציעה שהובילה למגבלה תפקודית שלכם. כך למשל, אם שברתם את ידכם במהלך השירות באופן שהוביל לניתוח וחלה ירידה בתפקוד של היד שלכם, אתם זכאיים להגיש תביעה. כמו כן במידה ומדובר במחלה שנגרמה עקב השירו הצבאי יהיה עליכם להוכיח שהמחלה נגרמה או הוחמרה בעקבות השירות הצבאי.

לאחר ליקוט של עדויות ומסמכים רפואיים רלוונטיים, תצטרכו להגיש תביעה נגד משרד הביטחון לקצין התגמולים באגף השיקום, לפני סעיף 30 לחוק הנכים (תגמולים ושיקום). השלב הזה מוכיח את החשיבות של בניית תיק מסודר עם חומרים רפואיים רלוונטיים; ככל שיהיה בידכם יותר מידע רפואי רלוונטי וככל שתגישו את התביעה במועדה, כך יגדל הסיכוי שלכם למצות את הזכויות שלכם ולהיות מוכרים כנכי צה"ל.

ישנם חיילים שבוחרים להגיש תביעה באופן עצמאי, כלומר ללא סיוע של עורך דין. כדי לעשות זאת, עליכם להגיש תביעה בליווי טפסים מלאים וחתומים, כפי שתוכלו למצוא בקישור כאן. את אותם טפסים תצטרכו להגיש גם בליווי עורך דין. לאחר הגשה של הטפסים המלאים והחומרים הרפואיים לקצין התגמולים, הנושא יעבור לטיפולה של ועדה רפואית (במקרים שבהם קצין התגמולים קובע שאכן יש עילה לתביעה).

נחבלת או חלית בצבא?

יתכן ואת\ה זכאי\ת להכרה כנכה אגף שיקום במשרד הביטחון ולקבל תגמולים והטבות בהתאם. עורך דין משרד הביטחון לשירותך.

ומה עם הפיצויים?

כאמור, לאחר שקצין התגמולים קובע שאכן יש קשר בין פציעה / מחלה שחוויתם ובין שירותכם הצבאי, הנושא יעבור לטיפולה של ועדה רפואית מטעם משרד הביטחון. תפקידה של הוועדה הוא לבחון את התיק שלכם לעומק ולקבוע אחוזי נכות בהתאם למצבכם.

כאשר קצין התגמולים דחה את תביעתכם בטענה כי הנכות הרפואית שנגרמה לכם לא קשורה לשירות הצבאי או הביטחוני, יוכל התובע לערער לבית המשפט השלום שמסמוך למקום מגוריו.

ועדה רפואית של תביעות נגד משרד הביטחון תחקור את עברכם הרפואי ותנסה לבחון האם הפציעה / מחלה שאתם מתלוננים. תפקידה של הוועדה הרפואית היא לנסות ולבחון האם אתם אכן זכאיים לאחוזי נכות בעקבות פציעה/ מחלה בצבא. הוועדה תבדוק את התובע ותקבע את גובה אחוז הנכות.

הוועדה הרפואית היא תקבע את אחוזי נכות המגיעים לכם. הגמול שתהיו זכאיים לו מהווה נגזרת ישירה של אחוזי הנכות שנקבעו לכם, כאשר אלו הסכומים שתהיו זכאיים להם בהתאם לאחוזים שייקבעו לכם:

  • 1%-9% נכות – אין זכאות לגמול כספי
  • 10%-19% – מענק חד פעמים בהתאם לאחוזי הנכות (מ50,000 – 200,000 לערך)
  • 20% ומעלה – תגמול חודשי בשווי של 47 ₪ לכל נקודת נכות. אם למשל נקבעו לכם 20% נכות, תהיו זכאיים לכ-940 ₪.

לטבלה המלאה – לחצו כאן

כמו כן, ככל שאחוז הנכות גבוה יותר התווספו הטבות ותגמולים נוספים.

סיכום: הגשת תביעה נגד הצבא (תביעה נגד משרד הביטחון)

המפתח להצלחה במקרים הללו ובכל מקרה של הגשת תביעות נגד הצבא, הוא איסוף של חומרים רלוונטיים, הגשת תביעה מסודרת עם טפסים מלאים, והצגת ראיות באופן שיוכיח שאכן היה קשר בין הפציעה שלכם ובין שירותכם הצבאי.

למרות שניתן להגיש תביעות באופן עצמאי, איסוף של חומר רפואי, מילוי טפסים מדויק, התנהלות נכונה ומדויקת במהלך התביעה, ועמידה בפניי ועדה רפואית מהווים אתגר לא קטן. ליווי משפטי מקצועי יסייע לכם להגיש תביעה מהודקת שתכלול את כל המידע והמסמכים שצריך להגיש בתביעות נגד משרד הביטחון /הצבא. המשרד של עו"ד ידידיה בלומהוף מלווה מזה מספר שנים חיילים שנפצעו או שחלו במהלך שירותם הצבאי, החל משלב מילוי הטפסים ועד לשלב של קבלת אחוזי נכות וערעורים לבית המשפט. עו"ד ידידיה, אשר נפצע במהלך שירותו ביחידת שלדג, מכיר באופן אישי את התנהלות משרד הביטחון, ומתוך ניסיונו האישי הוא מסייע לחיילים ולאנשי כוחות הביטחון שזכאיים לקבל אחוזי נכות עד למיצוי כל זכויותיהם.

 

נפצעת הצבא?

יתכן ואת\ה זכאי\ת להכרה כנכה אגף שיקום במשרד הביטחון ולקבל תגמולים והטבות בהתאם. עורך דין משרד הביטחון לשירותך.

משרד עו"ד ידידיה בלומהוף - תביעות נגד משרד הביטחון

עורך דין תביעות משרד הביטחון ידידיה בלומהוף הינו הבעלים של משרד עורכי דין ידידיה בלומהוף אשר מתמחה באופן בלעדי בתביעות משרד הביטחון. המשרד שלנו זכה להיות המשרד המוביל אשר מייצג את הלוחמים של היחידות המיוחדות.
משרדנו גאה לייצג בכבוד את אותם חיילים / אנשי כוחות הביטחון אשר נפגעו כתוצאה משירותם על הגנת המולדת.

עורך דין משרד הביטחון ידידיה בלומהוף

מעוניין.ת להגיש תביעה נגד הצבא ומשרד הביטחון ?

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם
חיפוש

סובל/ת ממחלה שאירעה לך עקב השירות ?

יתכן ואת\ה זכאי\ת להכרה כנכה אגף שיקום במשרד הביטחון ולקבל תגמולים והטבות בהתאם. עורך דין משרד הביטחון לשירותך.

לבדיקת זכאות מהירה בחינם >>

מאמרים אחרונים

עקבו אחרינו בפייסבוק

"נלחמים עבורך" - בדיקת זכאות בחינם

חיילים , שוטרים או בוגרי שירות ביטחוני אחר ונחבלתם או חליתם במהלך השירות?

יתכן ואתם זכאים להכרה כנכה אגף שיקום – משרד הביטחון, לקבל תגמולים והטבות בהתאם.

דילוג לתוכן